Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst - synsplager

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst - synsplager

des 17 2019 - 13:47
Hei. Jeg er nå overbevist om at jeg har helseangst eller er hypokonder. Men det hjelper meg ikke. Det dukker stadig opp noe nytt. Jeg "har hatt" både ALS, MS, hjernesvulst, kreft og you name it. Nå om dagen er det synet som plager meg. For det første blir jeg fort blendet, og etterbildene henger lenge igjen. Jeg har også sånne "floaters" som det heter, men det er ikke så uvanlig og spesielt ikke hvis man er veldig nærsynt, som meg. Jeg har korte lysglimt innimellom, men de vedvarer ikke. Var hos øyelege to ganger i år, og siste gang jeg var der var noen måneder siden. Likevel klarer jeg ikke slå meg til ro. Jeg begynner å tenke på at "kanskje de ikke sjekka alt? Sjekka de meg for det og det og det? Kan de ha oversett noe? Var det noe jeg glemte å si som ville gjort at de hadde sagt "ååja, det må vi da sjekke"?". Stoler ikke på noen når det kommer til min helse. Jeg er sikker på at jeg har begynnende netthinneløsning, noe galt med synet mitt siden jeg har etterbilder så lenge. Men jeg legger også merke til alt. Jeg driver med kroppsscanning hele tiden, og da er det kanskje ikke rart at man legger merke til ulike ting siden kroppen er organisk - og den lever jo, og er i bevegelse. Uff... Jeg vet heller ikke om det hadde hjulpet med en total helsesjekk, for jeg hadde sikkert fått et "annet symptom" måneden etter. Ville dere slått dere til ro med dette synsgreiene når øyelegen sa det var fint? De tok bilde og jeg tok noen sidesynstester og sånt. Kjempelei av å være "syk" - og jeg tror jo også at jeg er det.
Avatar

Re: Helseangst - synsplager

des 17 2019 - 16:13
Hei.
Denne helseangsten er nesten ikke til å holde ut. Jeg sliter ekstremt med helseangst og synet. Jeg får mer et stirrende syn, akkurat som at blikket stopper opp og bare stirrer... er skikkelig ekkelt.
Jeg sliter mest med en ekkel følelse i brystet når jeg står oppreist, føles ut som at jeg må puste ekstra godt for å få nok oksygen. Føles ut som det ligger noe i pusterøret. Blir svimmel og får trykk i hode. Noen som har dette også????? Føler det er nle alvorlig galt
Avatar

Jepp

mars 4 2020 - 09:58
Her er jeg også veldig svimmel. Ør og tett i hodet/ørene på en måte. Det trykket du nevner kjenner jeg veldig godt. Det kan være i hele hodet, eller ved bihulene eller på en side. Som om det kan flytte på seg.
Kan føle på en form for båtsvimmelhet, men noen ganger snurrer det også. Det går i perioder og spesielt rundt menstruasjon, men ikke alltid det heller. Sliter med tinnitus, så det er ikke et pluss akkurat.
Men svimmelheten er plagsom og noen ganger er jeg rett og slett redd for å gå i bakken. Merker for eksempel at hvis jeg står og prater med noen så tenker jeg mye på at jeg er svimmel og må støtte meg til noe, som om jeg vagger litt. I perioder merker jeg ikke noe til det, men så kommer det som bare det... Utrolig plagsomt.
Avatar

Re: Helseangst - synsplager

mars 7 2020 - 13:34
Høres kjent ut alt dere beskriver. Har ofte hatt ulike problemer med synet som har avtatt og kommet tilbake litt ettersom. Grundig sjekket både i øyne og hode og nakke. Synsplager er visst vanlig ved alvorlig stress og angst.
Også det du beskriver om at det føles ut som det er noe i pusterøret høres kjent ut emsiiner. Og den vaggingen/svimmelheten Alexinnen.
Er så plagsomt!
Avatar

Re: Helseangst - synsplager

april 16 2020 - 22:33
Jeg veit. Irriterer meg at jeg henger meg opp i synet mitt. Syns jeg ser dårlig i mørket, og hvis jeg står i et dunkelt rom og beveger på øynene så er det akkurat som det glimter til, som at noen skrur av og på et lys i gangen.. Herlighet altså.. Jeg lurer på hvor mye mer man kan oppdage ved kroppen når man kjenner etter hele tiden...
Til forsiden