Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst, søvnløshet, trenger råd

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst, søvnløshet, trenger råd

april 21 2020 - 03:39
Hei, jeg er gutt på 18 år som i den siste uken har slitt veldig med søvnen. Det begynte etter at jeg snudde døgnrytmen på hodet etter påskeferien. Den siste uken har jeg hatt noen netter uten noe søvn, noen netter med lite søvn, og noen få netter med grei søvn, (sovner fortsatt ganske sent, og søvnen er stort sett urolig). Jeg blir veldig, veldig engstelig på kveldene/nettene, får nesten angstanfall hver natt nå. I tillegg til det har følt ut som jeg nesten har hatt feber de to siste kveldene. Jeg vet det høres utrolig dumt ut, men jeg er livredd for at jeg har fått fatal familiar insomnia, ja jeg har googlet. Sjansen for at jeg faktisk har det er ekstremt liten, men selvom jeg vet dette klarer jeg allikevel ikke å overbevise kroppen min om det. Jeg blir kjempe-urolig med skjelving, hjertebank, ekstrem indre-uro, og stivhet i nakken som fører til spenningshodepine. Jeg vet man burde la vær å Google symptomer, men jeg klarte ikke å motstå. Jeg klarte å komme meg borti en artikkel om den sjeldne sykdommen da jeg søkte opp insomnia. Dumme meg... Jeg har slitt med helseangst før også i en ganske lang periode, da farmoren min gikk bort. Da hadde jeg det frem og tilbake lenge, men jeg klarte heldigvis å komme meg ut av det. Jeg orker virkelig ikke en ny periode med helseangst, og jeg må få en ordentlig, god søvnrutine så snart som mulig, igjen! Jeg tenker å kontakte fastlegen min og spørre han om råd, eventuelt å ta noen medikamenter i en liten periode. Er det noen her som har slitt med det samme? Å ikke få sove/har sovet dårlig over en lengre periode? Og bare det å sove dårlig kan føre til angst, så jeg får angst av å ikke få sove, og det at jeg ikke får sove gir meg angst... litt latterlig egentlig. Til tross for at døgnrytmen min ble snudd opp ned i påskeferien, så tror jeg kjernen bak denne angsten var en video jeg så på YouTube i påskeferien, om en mann som hadde en lignende sykdom der han mistet evnen til å sove og til slutt endte opp med å dø. Den så jeg av ren tilfeldighet. Dette tror jeg trigget noe i underbevisstheten min som skjøt i gang den gode gamle angsten min. Hver natt nå blir jeg veldig redd for å ikke få sove, noen som skaper masse stress og mer angst. Dette har vart nå i omtrent en uke, og jeg har bare fått mer og mer angst etter hver dag, selvom jeg sovnet overraskende fort i går, og hadde grei søvn. Jeg måtte bare lette litt på trykket ved å skrive dette her... Hvis det er noen som har, eller har hatt lignende episoder, feel free til å skrive.
Avatar

Re: Helseangst, søvnløshet, trenger råd

april 24 2020 - 22:07
Hei.

Jeg vil anbefale deg mindfulness eller noe sånt, for å greie å fokusere på her og nå, og slik at du skal slippe disse tankene og redselene om at du skal ha det ene eller det andre. Eller sjekk ut hypokonderdoktoren Ingvard Wilhelmsen. Han kan være verdt å få med seg (og morsom å høre på, sjøl om han snakker om noe som kan oppleves ille nok).

Det er da og fint å skrive her. Du kan og skrive ei melding til dem her på sidetmedord, da kan du få direkte svar fra dem.

Et triks når det gjelder søvn, er det "kjedelige" tipset med å legge seg og stå opp samme tid hver dag, men det fungerer.
Avatar

pssssst

april 25 2020 - 02:29
synes pinkeltje positiv
håper du kan ta det til deg
en sa en gang
den som kommer på kant med søvnen
trekker bestandig det korteste strå
søvn er veldig viktig
prøv å skape deg beroligende rutiner
det kan være hva som helst
alt etter personlighet da
ønsker deg masse lykke til ;)
Til forsiden