Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst og virklighetsfjern

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst og virklighetsfjern

sep 14 2011 - 18:17
Hei,jeg som skriver dette er en mann på 43år,ny bruker her inne.
Jeg vil dele mine tanker om livet pr nå med dere her inne,kanskje får jeg svar på noe av det jeg lurer på tilogmed:-)
Jeg har sslitt med depresjon og angst i mange,mange år.Jeg har prøvd utallige antideprissiva og andre angst dempende medisiner,for meg pr i dag er det bare sobril som har hjulpet meg i tunge tider.
Jeg har diagnosen bipolar 2,det er i perioder svært vanskelig å leve med,men har funnet en vei å gå som gjør at jeg klarer det allikevel.Jeg har i tillegg helseangst,noe som har gjort at jeg har brukt mye penger på undersøkelser i det private helsevesen.
Har i korte perioder følt meg virklighetsfjern tidligere,men nå har denne følelsen blitt permanent,akkurat som om jeg har drukket en 4-5 øl,men tenker forsåvidt klart og er med på sett å vis!
De siste 2 mnd har jeg flere ganger pr dag blitt i veldig dårlig form,det er som å ha følelsen av for lavt blodsukker,rett å slett som når du ikke har spist,eller drukket på lenge,følelsen av å besvime er vel dekkende slik jeg føler det.
Jeg lurer på om det er andre som har denne erfaringen her inne,håper inderlig det er noen som kan svare på dette innlegget:-)
Avatar

Re: Helseangst og virklighetsfjern

sep 14 2011 - 19:18
Hei!

Det du beskriver høres akkurat ut som hvordan jeg har hatt det de siste ukene. En følelse av "uvirkelighet" og ikke være helt til stede. Dette er "utrolig nok" i mitt tilfelle, bare psykisk. Derfor regner jeg med at det kan være det i ditt tilfelle også. Det trenger ikke være noe fysisk galt med deg bare fordi du ikke føler deg helt bra vet du, og dette er noe jeg har lært sakte men sikkert å forstå. Derfor har denne følelsen også blitt mye bedre de siste dagene. Såklart det kan være fysiske årsaker til "fjernhet/svimmelhet" også, men i nesten alle tilfeller er dette aldri noe alvorlig. En fin liten ting å tenke på er at om ikke følelsen blir verre og verre, så er det isåfall ikke noe alvorlig. At den virker sterkere av og til, eller kommer oftere, vil du sikkert av og til oppleve! Sann som kanskje i ditt tilfelle nå? Men jo mer du tenker på denne følelsen, jo sterkere blir den!

Man må forstå at uansett hvor uvirkelig ting virker så er de virkelig. Hånden du veiver foran deg er din, uansett hvor langt borte den virker å være. Denne uvirklighetsfølelsen er ekkel, men ikke farlig! Gå deg en tur i frisk luft, finn på noe gøy med familie/venner/etc, gjør noe som gjør at du glemmer helseangsten i et øyeblikk. Da vil du merke at følelsen av fjernhet forsvinner for en liten stund, og da er det også lettere å forstå i senere tid at dette er psykisk og ikke en alvorlig fysisk sykdom.


Angst er en forferdelig ting å ha, men vi kan ikke kaste vekk tiden våres på jorden med å tenke på hva som KAN skje med oss. Vi må nyte dette! Tenk hvor heldige vi er som kan nyte hvert åndedrag i et av verdens mest fantastiske land! :)

Lykke til videre! :)
Avatar

Re: Helseangst og virklighetsfjern

sep 15 2011 - 18:56
Hei du.
TAKK for svar det var veldig hyggelig av deg,det jeg beskriver kommer å går,bra et par dager så plutserlig er det der igjen.....
Dette er et fin forum,mye bra å lese!!!
Ha det godt!
Til forsiden