Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst og veien ut ...

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst og veien ut ...

mai 2 2021 - 22:10
Hei, noen her som har gode råd til metoder som virker for å komme seg ut av helseangsten?? Jeg har forsøkt kognitiv terapi uten effekt, og emdr med begrenset effekt. Katastrofetanker, tankekjør og angsten er der hver dag og jeg føler det ikke har noen ende...
Avatar

Kanskje, men egentlig ikke

mai 3 2021 - 22:58
Jeg har slitt med helseangst i maaange år. Jeg har klart å holde den i sjakk i ca 3 år uten noen særlige angstanfall.

Det som hjalp meg var lesing, selvstudier og Ingvard Wilhelmsen <3
Jeg leste ALT jeg kom over - fagbøker, artikler og studier. Ingen terapier eller leger hjalp så jeg måtte ta sakene i egne hender.
Det var via mine egne selvstudier jeg kom over en mann som nå er blitt min helt: Ingvard Wilhelmsen. Jeg leste alle bøkene hans som hjalp en god del. Tilslutt fikk jeg fastlegen min til å henvise meg til han, han holder til i Bergen.

Dette anbefaler jeg på det sterkeste!

Vet kor j*vlig dette er og hvordan du har det. Havnet nylig i et «tilbakefall» for 1 uke siden. Vi klarer dette, til slutt <3
Avatar

Henvisning

mai 4 2021 - 14:31
Wilhelmsen har jeg også lest. Og enig i at han er veldig god. Jeg har tenkt på å be om henvisning, men er ikke så lett å få henvisning til han trodde jeg...? Måtte du oppholde deg i Bergen lenge?

Jeg har jobbet mot helseangsten et år nå. Men føler meg bare mer og mer fanget den siste tiden... hadde en god periode i vinter. Men så kommer det tilbake, helt ut av det blå... bittesmå detaljer i kroppen setter igang massive angstreaksjoner....
Avatar

Re: Helseangst og veien ut ...

mai 7 2021 - 22:25
Det har hjulpet meg en del å "sette av tid" til grubling i kalenderen. Jeg skriver f.eks. "grubling kl. 18.00-18.30". Får jeg tanker utenom den tiden skyver jeg de bort og sier til meg selv "dette kan jeg tenke på kl 18". Håper det kan hjelpe :)
Til forsiden