Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst og sykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst og sykdom

april 27 2019 - 16:18
Har i mange år vært plaget med helseangst (og andre former for angst). Helseangsten hadde jeg greid å roe ned så den var ikke så veldig plagsom lenger. Men, det å ha helseangst er ikke noen garanti for ikke å bli syk. Tidligere i år fikk jeg da et hjerteinfarkt. Overlevde infarktet og etter en mindre operasjon skal hjertet mitt nå være nesten 100% i følge kardiologen. Problemet er at jeg nå tolker et hvert ubehag i overkroppen som et nytt infarkt. Dessverre var symptomene ved infarket mitt lite typiske med lite smerte i brystet. Har siden hatt panikkangstanfall som ga mye mer klassiske hjerteinfarkt-symptomer enn det infarktet jeg hadde. En gang var jeg overbevist om at det var et nytt infarkt og ringte 113. Ble kjørt i ambulanse til sykehuset og ble skikkelig undersøkt, men alt var ok. Jeg var sikker på at jeg skulle dø. Fastlegen sier dette ikke er farlig, bare ubehagelig. Han (og andre leger) har fortalt meg at så lenge jeg er nøye med å ta medisinene mine så er risikoen for et nytt infarkt svært liten. Han sier det er ingenting ved hjertet mitt som tilsier at jeg ikke kan leve til jeg blir 90. Selv er jeg i tvil om jeg kommer til å leve ut uken. Dette blir veldig slitsomt. Livet blir liksom satt på vent. Er jo ingen vits i å planlegge fremtiden hvis jeg skal dø snart. Jeg har blitt fortalt at angst etter hjerteinfarkt ikke er uvanlig og at det som regel blir bedre etter hvert (nå er det gått over tre måneder). Psykoterapeuten min prøver å hjelpe meg, men det er ikke så enkelt. Angsten min hører ikke så mye på logikk.

Hvis noen her har opplevd noe lignende så vil jeg gjerne høre om deres erfaringer.
Avatar

Helseangst og sykdom

april 27 2019 - 19:16
Hallo rart ,men det samme skjedde med meg , slitt med angst og fibromyalgi en del år etter total brake Down, januar i år på jobb smalt det , da fikk jeg det jeg fryktet mest hjertinfarkt hadde helseangst fra før mye smerter i kroppen ja fikk farkt var som å bli født på ny,følte meg jævlig firsk og var veldig fin de første ukene, men nå har jeg slitt forferdelig med depresjon og smerter som da igjen lager gruble tanker på at nå skjer det noe nyttt snart ,uff slitsomt , prøvde gi faen , men klarer ikke stoppe tanker som igjen lager et smerte helvete. har også smerter i brystet om spesielt om kvelden mulig det er hjertemedisinen som lager dette eller bare muskler som knyter seg .
Til forsiden