Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst og medisinangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst og medisinangst

nov 12 2020 - 17:20
Hei. Jeg sliter med helseangst. Har gjort dette i mange år, med et opphold på 12-13 år da jeg var helt bra.
Men nå er jeg tilbake igjen dessverre etter en del sykdom. Men til det jeg tenkte å spørre om. Er det flere som sliter med å ta medisin pga angst for å reagere allergisk el?
Jeg har både migrene og div andre plager, men tør ikke ta medisiner pga frykt for å bli allergisk og tettes i hals og svelg. Det er liksom selve skrekksenariet. Nå sitter jeg her med en eske Pantoprazol....som jeg virkelig trenger, men ikke tør å ta???? Hjelp!
Avatar

Medisinangst

nov 13 2020 - 21:07
Jeg kan være redd for å ta medisiner som det står hyppige bivirkninger på. Altså at 1 av 10 får dem, da har jeg droppet medisin når det ikke er helt nødvendig... Men om det er medisiner du trenger, så ville jeg snakket med legen. Medisinene kan ha samme innhold som andre medisiner du tar ellers/tatt før, som du vet du har tålt. Jeg prøver også å tenke på at sannsynligheten for allergisk reaksjon er svært lav, og prøver holde fokus på fakta fremfor følelser. Men ja det er vanskelig.... fuck helseangst!
Kan jeg spørre om en annen ting... du skrev at du hadde vært frisk fra helseangsten i mange år. Hvordan kom du ut av det første gangen ? :)
Avatar

Panterazol

nov 22 2020 - 08:24
Hei.

Jeg har tatt panteprazol 40mg i 3år nå og har ikke opplevd bivirkninger av di..snarere tvert i mot. Fra å ha konstante smerter i magen er disse 90% borte, og det er deilig.
Kanskje du kan ta en halv dose til å begynne med og prøve deg frem?
Til forsiden