Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst og hjertebank

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst og hjertebank

feb 26 2023 - 07:02
Har lenge slitt med helseangst, men har ganske nylig fått ekstraslag også.
Ekstraslagene kom i slutten av november og har hatt dem hver dag siden. Er varierende fra dag til dag for hvor mye det er, men går ikke en dag uten. Har tatt holter, Ekg hos legen 3 ganger, blodprøver og alt så fint ut. Legen sa at de så ekstraslagene på Holter, men var ikke farlige.
Jeg klarer uansett ikke slutte å tenke på at dette kan være farlig. Jeg har utviklet panikkangst og har hatt det en god del ganger bare de tre siste ukene. Er svimmel, trøtt, hodepine (tinningen) og har tung pust konstant. Jeg sliter meg selv ut, for legene finner ingenting som er galt. Har vært sykemeldt i lang tid fordi jeg ikke er i form. Det som sliter meg mest ut er hjertebanken og svimmelheten, det går aldri over og det får meg bare til å stresse mer, være mer på vakt og er bekymret hele tiden. Noen som har vært i samme situasjon? Og va hjalp dere?
Avatar

Re: Helseangst og hjertebank

feb 28 2023 - 05:44
Hei Mix. Jeg kjenner meg godt igjen i alt du skriver. Jeg hadde fryktelig helseangst for noen år siden og var overbevist om at jeg var døden nær. En dag bestemte jeg meg for at jeg kan ikke leve på denne måten. Jeg begynte å løpe og presset hjertet maks flere ganger i uken. Jeg tenkte at hvis hjertet tåler dette så må det da være friskt. Og gjett hva som skjedde? Ingenting. Ekstraslagene kommer i dag sjeldnere og jeg bare overser dem. Kroppen reagerer ikke lenger med panikkangst når jeg opplever ekstraslag eller liknende. Jeg vil også forklare deg en ting som du kanskje ikke er klar over: ALLE cellene (milliarder vis) i kroppen inneholder salter og kan potensielt påføre hjertet ekstraslag. Dette er faktisk en overlevelsemekanisme som gjør at hjertet ditt vil starte igjen dersom sinusknuten skulle være ute av drift. Altså, dine ekstraslag beskytter deg. Når kroppen er i alarm beredskap så fyres det av ekstra hjerteslag nå og da, litt ute av kontroll liksom. Ikke noe farlig :-)
Lykke til og prøv å ikke engste deg. Anbefaler deg å begynne med høyintensiv trening slik at du også blir trygg på at du har et sunt og sterkt hjerte.
Avatar

Svimmel og hjertebank

mars 2 2023 - 21:47
Hei Mix
Sånn har jeg hatt det de siste 5 årene.
Jeg vil gjerne skrive litt med deg om du er interessert.
Avatar

Alternativ behandling

mars 3 2023 - 11:05
Hei Mix:) Føler med deg. Har selv hatt og har fortsatt helseangst, og det er ett psykisk mareritt med tanke på livskvalitet og nattesøvn. Har vært gjennom mye nå siste 6-7 mnd: 2 stk i familien ble lagt inn på sykehus (hjerteinfarkt + operasjon av hovedpulsåre). I tillegg så har det vært en utrolig stressende periode med mye usikkerhet rundt økonomi/jobbfremtid og inntekt, som rett og slett, totalen av alt, har satt seg som en kraftig frykt i kroppen.

Jeg selv har trodd at jeg har problemer med hjertet, og har hele tiden vært redd for hjerteinfarkt selv pga gener/arv, og har hatt ekstremt fokus på å legge om livsstilen. Men selv det hjalp ikke så mye som jeg hadde håpet på, så i ren desperasjon så har jeg nå prøvd 3 nye ting, og for første gang på lenge nå, så har jeg sovet 8 timer i strekk en hel natt ! Jeg vet ikke hvilke av de 3 metodene som er mest effektive for å roe ned angsten, men vil hvertfall dele erfaringen:

1. Skaff den en liten massasjeball. Ser ut en sprettball med knotter på. Lek med den ballen og masser brystmusklene dine i 15-20:) Bare rull den ganske hardt på ulike punkter. Ikke vær redd for å ta i, og gjør det gjerne på sofaen mens du slapper av.

2. Prøv å eksperimentere med infrarødt lys, gjerne på kvelden men også på soverommet før du sovner, og når du våkner. Prøv å slapp av mest mulig i det lyset, la varmen jobbe seg inn i huden.

3. Ergometersykkel: Syklet 2 mil i rolig tempo i går, foran TV-en. Poenget mitt er å slite ut kroppen mer fysisk.

Som sagt: Vet ikke hvilke av disse 3 som har gitt størst effekt nå, men må si at den massasjeballen. Den har virket i natt. For min del så har angsten satt seg i kroppen, og jo mer anspent kroppen er, jo mer signaler sender det til hjernen som igjen sender signalene tilbake til kroppen (muskelspenninger, hjertebank, svette, uro osv:) )

Håper dette hjelper deg <3 føler med deg:) - Viktig å være tålmodig tror jeg:) tro på at disse tingene virker over tid:) Har også selv blitt veldig opptatt av kosthold. Lære om nye varer/grønnsaker etc som feks reduserer kolesterol/blodtrykk:) Rødbettepulver, brokolli, sitroner +++. Bør ikke være totalt helsefreak, men være mer bevisst på dette, at det hjelper kroppen:)

Og ikke minst: Det å snakke med noen, lufte seg. Det er gull verdt, enten det er familie eller profesjonell hjelp:) Overhodet ingen skam å snakke om slike ting:)
Avatar

Re: Helseangst og hjertebank

mars 3 2023 - 17:37
Tusen takk for svar og tips!
Skal prøve meg litt fram med metodene deres.
Oppdaterer om noe fungerer for meg!
Dere har lært meg en del ting jeg ikke visste om, setter pris på hjelpen deres!
Avatar

Marandia

mars 3 2023 - 18:17
For ordens skyld: det du beskriver her er selvhjelpsteknikker, ikke alternativ behandling. (Nr. 2 er muligens i grenseland)
Til forsiden