Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Harmoika

jan 6 2018 - 16:58
Det som hjelper meg litt, er å prøve å akseptere at jeg også skal dø en gang, som vi alle skal.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 8 2018 - 10:43
https://psykologisk.no/2014/04/livet-er-et-usikkert-prosjekt/

Fantastisk tekst fra Wilhelmsen dette, synes jeg
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 9 2018 - 22:10
Helt enig, det er en god tekst. Det vanskelige er å oversette det til det virkelige liv.
Alle de merkelige plagene man skal utsettes for...
Er det noen av dere som opplever at de er mer klønete og kanskje fomlete endre de har vært? Glipper ting, mister ting osv?
Samt snakker mer feil og rotete?
Jeg gjør det, og min teori er at tanker og handling ikke er samkjørt, dvs heh tenker på andre ting samtidig som jeg f.eks holder på med noe og derfor kløner...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 10 2018 - 11:22
Ja, tror det er nettopp det som er kunsten - å oversette det til det virkelige liv. Hovedutfordringen er vel å ikke velge å tro på alternativet med verst konsekvens, men heller velge det med størst sannsynlighet. Og det med størst sannsynlighet er oftest en bagatell eller ikke noe i det hele tatt. Men når vi er der vi er, så går vi vel og kjenner mye mer etter enn hva som er naturlig også.

Så jeg jobber med 1) å ikke kjenne så mye etter. Kommer det noe alvorlig så merker jeg det nok uansett. Og 2) gi litt mer blaffen og ikke gi katastrofetankene rare plassen.

Og som navnet mitt sier så er jeg virkelig på rett vei. Men viktig å øve både på de dårlige og de gode dagene.

Og prøv å erstatte grubletanker med konstruktive tanker. Når man grubler, spør deg selv hva ville Wilhelmsen sagt eller ta frem en bok eller tekst av ham og la det erstatte grubleriene.
Avatar

Hvor lenge

jan 29 2018 - 14:47
Hei igjen.
Hvor lenge har dere erfaring med at muskelspenningen sitter? Kronisk? Jeg har gått nå med spenninger mer eller mindre siste 6 måneder. Føler liksom ikke at angsten sitter så sterkt lenger, men blir ikke kvitt spenningene. Ikke med trening, massasje, kiropraktor eller noe. Er jeg så dum at jeg tar i litt enten på trening eller i forbindelse med fysisk arbeid, har jeg et mareritt de neste dagene...
Skjønner virkelig ikke hvorfor det ikke slipper. Har jeg noen gode dager hvor de ikke sitter så hardt, blir jeg glad og fornøyd og tenker at det kanskje er slutt snart, men like fordømt kommer det tilbake så fort jeg bruker kroppen litt...

Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 18:37
Kenny D

HVr sitter dine spenninger? Har slitt med skulder rygg hofte i 2 år uten at det har sluppet take!! Er megavondt til tider!
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 22:01
Nakke, skuldre og rygg er verst. Men innimellom alle andre steder også... Sliter med leggene, hele ribbenskjeden inkludert bryst. Noen ganger ut i armene.Og av alle ting hodet/kjeve/ansikt. Nummen i halve ansiktet og rundt munnen.
Virker som det sprer seg ut fra skuldre/nakke/rygg til andre steder. Prikking, hender som sovner osv...
Skikkelig lei det her nå.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 22:36
Veldig likt meg hører jeg. Det er forferdelig rett å slett, sliter med en del leamus i tillegg til alt dette, hva blir det neste liksom?
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 23:33
Har min dose leamus jeg også... Kommer litt her og litt der. Forsåvidt hatt det tidligere også, men bare en gang i blant, som de fleste har tipper jeg. Godt å høre at andre har det likedan, da sitter vi sikkert i samme båten...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 30 2018 - 07:31
Er så vond disse spenningene at man tror jo at man er alvorlig syk! Selv etter 2 år med samme plager.
Fatter ikke at det er mulig å ha sånn smerter uten at det er noe mer!! Svineri.
Har du slitt med angst lenge?
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 30 2018 - 23:01
Er nettopp det som er problemet, spenningene gjør at man tror det er noe galt...
Det begynte i høst for meg. Føler vel at selve helseangsten min er rolig/i ferd med å få "kontroll" på, men spenningene plager meg stort. God bedring! Selv prøver jeg alt, men har ikke funnet nøkkelen enda...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

mars 20 2018 - 18:29
Hvordan går det
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

mars 22 2018 - 08:48
Tja, hva skal man si?
Føler vel at selve helseangsten har roet seg mye, men hele kroppen er en eneste muskelknute av spenninger. Det plager meg at selv om tankekjøret har roet seg betraktelig så blir ikke spenningene i kroppen noe bedre. Hadde dessuten en ubehagelig opplevelse i en MR maskin for en stund siden. Har aldri hatt problemer med klaustrofobi, selv om jeg aldri har likt å krype i grotter, trange steder hvor du får følelsen av å sitte fast, men det fikk jeg inni den maskina. Skulle ta MR av hodet pga kronisk hodepine, ble spent fast og fikk gitteret over hodet, og når jeg ble kjørt inn i maskinen fikk jeg følelsen av at dette går aldri bra... Er ganske stor av meg, så når jeg ble kjørt inn tok armene inni veggen, og jeg fikk fullstendig følelsen av å sitte helt fast. Måtte puste dypt og tenke godt, men kom meg gjennom.
Ellers tror jeg, uten å ha spesielt dekning for det, at det er muskelspenningen som skaper både hodepine, svimmelhet og synsforstyrrelser for min del. Tror ikke det er noe alvorlig som feiler meg, heldigvis, men det er likevel slitsomt.
En ting som har hjulpet meg veldig godt, er at jeg har tvunget meg til å ligge unna googling av symptomer. Det kommer absolutt ikke noe godt ut av det, det har jeg innsett, og jeg har stort sett klart å ligge unna. Dette hjelper veldig kjenner jeg, for jeg finner ikke lenger nye/andre sykdommer jeg har som jeg trenger å bekymre meg for (noe som selvfølgelig bare er bullshit), og slipper dermed å bruke hodet på det. En annen ting jeg har lagt vekk er pulsmåling på klokka. Denne slo jeg av. Det skjedde innimellom, spesielt etter at jeg kom ut av dusjen, at pulsmålingen spratt i taket, gjerne 145 slag. Jeg kjente ikke nødvendigvis dette selv, men registrerte det på klokka, og ble stresset av det og forsterket symptomene. Jeg har ved flere anledninger merket at klokka (Apple Watch) gir feil eller unøyaktige målinger. Det samme har jeg gjort med blodtrykksmåleren min, jeg har gjemt den bort og bruker den ikke (stort sett). Jeg opplever den som veldig unøyaktig, og hvorfor skal jeg stresse meg opp med dårlig målinger av blodtrykket når jeg aldri har hatt problemer med det og heller ikke hatt høye målinger hos legen? Som du ser er alt dette bevisste strategier jeg har for å prøve og bruke mindre tid, energi og tanker på kropp og sykdom. På meg hjelper det, selv om jeg selvfølgelig ikke er helt i mål.

Og hvordan går det med deg?
Avatar

Hvordan går det med dere?

jan 16 2019 - 21:47
Jeg kjenner meg sånn igjen i alt dere skriver. Har hatt alt. Det kommer nye symptomer hele tiden. Nå har jeg vondt på høyresiden av halsen. Har hatt det i ca 2 mnd nå. Var hos legen som henviste meg til øre nese halsklinikk. Fikk ikke time før om over en mnd, og holder på å bli gal av å ikke vite hva det er. Først tenkte jeg det måtte være muskelspenning, men etter hvert har jeg begynt å tenke på mer alvorlige sykdommer. I dag begynte jeg å få vondt i svelget. Nå sitter jeg her og er livredd og gruer meg for hver gang jeg skal svelge. Holder ikke ut å vente så lenge med å finne ut hva dette er. Noen ganger har jeg også kjent en slags knekk ved svelgingen. Må vel få ny legetime for å prøve å fremskynde timen. Går det bedre med dere?
Avatar

Føler det samme

jan 23 2019 - 16:53
Hei. Jeg har nå lest en del her inne på forumet, og denne tråden. Jeg kjenner meg igjen i så og si alt dere skriver. Det er helt uutholdende denne forbanna helseangsten. Hvorfor meg? Hvorfor? Hvorfor kan jeg ikke bare være slik jeg var før? Frisk (noe legen min sier jeg faktisk er nå også, men dere skjønner), gla i ut på tur, nyte hverdagen og å være sosial. Alt dette er borte. Nå tør jeg ikke dra bort for jeg er redd det skal inntreffe noe akutt, bli svimmel, osv. Tørr ikke være alene hjemme for enn om hjertet plutselig stopper, eller jeg får anfall av noe slag? Enn om jeg blir så svimmel at jeg ikke klarer å få tak i hjelp når jeg er alene?

Akkurat nå er jeg inne i min værste periode siden heldeangsten tok over livet mitt. For det er det den har gjort. Tatt over livet og hverdagen min. Jeg har hatt alle slags typer kreft, nå tror jeg at jeg har hjernesvulst. Fordi jeg ofte får svimmelfølelse i hodet et par sekunder. Flere ganger om dagen. Som om hodet eller hjernen rister til. Den følelse som når du sitter på fly og flyet bremser. Det kan vare i et par sekunder, og blir som regel bortr om jeg lukker øynene eller reiser meg. Denne følelsen får jeg ofte om jeg står i kø på butikke , eller sitter i et møte, hvor jeg gjerne er anspent om å ikke bli svimmel. Men jeg har også fått det hjemme når jeg ,tror jeg, slapper av. Får det sjeldent om jeg ligger eller om jeg har fokus på noe annet. Det er en følelse av at hodet faller eller at noen drar i håret mitt slik at hodet blir dratt bakover. noen som har kjent lignende?

Jeg kjenner daglig etter nye symptomer, og google har selvsagt blitt min venn. En periode tilbake hadde jeg en rar følelse i høyre side av magen. Da var alt fokus på den følelsen og den svimmelheten var ikke så ofte. Jeg fikk nok en gang avkreftet at det feilte magen noe, men jeg tror jo ikke 100%på legen og tenker at han umulig kunne ha sett alt. Hva med eggstokkreft? Eller livmorkreft, kreft i øvre del av tarmen osv. Det er fryktlig slitsomt å kjenne på dette 24 timer i døgnet. Jeg kan drømme om at jeg har sykdommer.

Vet ikke helt hva jeg vil med dette svaret, men tror nok jeg helst leter etter å høre om dere andre har kjent denne følelsen i hodet? Jeg skal på Mr nå i februar forresten.
Avatar

Forferdelig

feb 4 2019 - 00:11
Det er så forferdelig å gå å tro at man er dødssyk. Det er tanken som tar livet av oss, ikke de innbilte sykdommene....
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

feb 5 2019 - 21:30
Jeg bruker også av og til å ha svimmelhet. Plutselig snurrer det rundt noen sekunder. Har hatt det i flere år. Har også svimmelhet noen ganger når jeg reiser meg opp. Sånn svimmelhet som svartner.

Det er slitsomt å hele tiden finne nye symptomer. Tror jeg har hatt det meste.
Til forsiden