Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 18 2017 - 08:57
Tenkte bare å høre om andre har det på samme måte som meg, utrolig slitsomt og frustrerende.
For å gjøre en lang historie kort, det ble utløst i høst med et par dødsfall i den nærmeste familien. Så kom bekymringene for de nærmeste etterlatte, hvordan skulle de klare seg nå. Var så dum at jeg fortsatte i jobben, og skulle sjonglere både familie og jobb oppi hele prosessen, det går sikkert bra tenkte jeg, men gikk på en god smell. Det skal også sies at den mentale belastningen har vært tøff over flere år, med mitt eldste barn som sliter med sine problemer selv, og en kone som har blitt utslitt/deprimert som følge av dette. Selv har jeg alltid sett på meg selv som mentalt veldig robust, men følelsesmessig ikke veldig ekstrovert. Liker best å holde bekymringene for meg selv.
Fikk så en klump i brystet/mellomgulvet, og ryggsmerter mellom skulderbladene, og klarte å overbevise meg selv om at jeg hadde fått kreft bukspyttkjertelen. Denne følelsen er kanskje det verste jeg noen gang har vært gjennom, for den ble for meg en sannhet, og altoppslukende. Det var så jævlig dårlig gjort at nettopp jeg skulle dø om bare noen måneder... Selvfølgelig ødela dette nattesøvn, humør, matlyst osv i lang tid.
Fikk etterhvert mange andre plager også. Dårlig matlyst, kvalme, måtte stikke fingrene i halsen, svimmel og aller verst muskelspenninger.Stort sett i hele kroppen, men skuldre, nakke og rygg er verst. Med påfølgende spenningshodepine, trykkfølelse i/bak øyet og synsforstyrrelser, samt en ubehagelig klumpfølelse/halssmerter som kommer og går.
Har blitt utredet i hele mageregionen, og ingen funn. Har derfor slått fra meg kreft, og falt litt til ro med det.
Problemet er muskelspenningene, de gir seg fader ta meg ikke. Blir bedre i perioder, og da tenker jeg at nå, nå blir dette bra og hverdagen kommer tilbake. Men så kommer spenningene tilbake, vondt diverse steder som gjør meg bekymret for hva dette kan være, for det må jo "selvfølgelig" være en sykdom. Et par ubehagelige opplevelser jeg har innimellom er ubehag i ledd og brennende følelse i fingrene på ene hånda. Noen som har opplevd dette? Innimellom får jeg skikkelig sykdomsfølelse som om jeg skulle hatt influensa. Sist gang i går når hele familien skulle på juleshopping. Ble skikkelig uvel, feberfølelse (Har aldri feber), skjelven og småkvalm. Gir seg etter en stund, men kommer stadig tilbake. Er generelt veldig sliten, og sovner lett når jeg setter meg i sofaen. Har vært innom tanken på de fleste "vanlige" sykdommer, som ALS, MS, ME, Fibromyalgi osv, men klarer heldigvis å bruke fornuften og legge disse til side.
Likevel går jeg nesten hele tiden rundt og grubler på dette, kjenner på smerter (som egentlig ikke er smerter men heller ubehag/ondter) og tenker på hva dette kan være...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 18 2017 - 14:06
Du beskriver kort og godt tradisjonell helseangst. Og det er det du lider av som gir deg alle disse symptomene. Jeg har vært innom de fleste sykdommer selv og de har en tendens til å "flytte" på seg når de blir utelukket eller plagene går over.
Dette er HELT vanlig... Vil anbefale faste soverutiner, frisk luft hver dag, avspenning/meditasjon 10 min hver dag.

Og så klart, så skal du ikke gå med plager over lenger tid uten at en lege kikker på det og gir deg sin fagmessige vurdering.

Lykke til!
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 19 2017 - 12:21
Takk for svaret!
Har vært hos legen ved et par anledninger, problemet er at jeg ikke har tillit til vedkommende, det samme med et par av de andre ved samme kontor jeg har vært hos. Beskjeden er egentlig kort og grei, dette er angst og går over, kom deg ut i samfunnet igjen men ikke glem å betal før du går. Men det er jo som man har erfart selv tidligere og andre jeg kjenner, psykiske lidelser blir ofte sett ned på av helsepersonell. Helt til de eventuelt har hatt noen opplevelser selv...
Det som forundrer meg er spesielt brennende fingre. Den følelsen har jeg aldri hatt før, og var ubehagelig. Kjente det brant/svei, og ble verre når jeg tok på noe. Noen som har opplevd akkurat dette?
Problemet sånn jeg ser det, er at de fysiske plagene er der, de er ikke noe jeg innbiller meg eller kan "tenke bort". Og da blir bekymringene og tankene for hva dette er for noe liggende og murre hele tiden, og følgelig blir plagene enda verre. Jeg prøverom du sier avslappningsteknikker, frisk luft og aktivitet, men huet er alltid fullt av tanker og bekymringer, om jeg baker pepperkaker eller gjør andre ting, så det blir liksom aldri fred.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 20 2017 - 17:45
Kjenner igjen mye her og spesielt det med grubling. Det som er litt snodig for meg er at jeg alltid er i god form om morgenen, men at batteriet tømmes mye fortere enn tidligere. Kan ha med stressende småbarnshverdag samt frykten som kommmer når jeg kjenner brystubehagene. I tillegg blir jeg mye mer tilgjengelig for angrep hvis lite søvn, drukket kaffe. Hatt det 4 måneder nå. Har følt at jeg har blitt mye bedre, men i ettermiddag smalt det til igjen
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 21 2017 - 08:30
Den kjenner jeg helt igjen. Står opp om morgenen og alt kjennes som det er helt som før. Plutselig er det tomt for energi, og sofaen er eneste alternativ. Jeg har det også sånn til tider, men akkurat det har blitt bedre nå i det siste. En stund var jeg (selvfølgelig) bekymret for både ME og fibromyalgi nettopp pga at energien helt plutselig ikke var der lenger. Konklusjonen min, vet ikke om den er riktig, er at det kreves enorme mengder energi når man er i en fight or flight situasjon og at kroppen automatisk settes i hvilemodus for å hente seg inn igjen og være klar til neste fare dukker opp.
Håper du kommer deg på topp igjen, jeg kjenner meg så godt igjen
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 21 2017 - 17:02
Ja, jeg er positiv. Hadde nettopp to uker uten noe som helst. Så litt stressende i det siste og vips var det tilbake. Tror det er vanskelig å peke på en ting, er nok ei suppe av flere ting som ligger bak. Som deg har jeg alltid vært sterk psykisk og fysisk. Ikke gått til lege utenom når kona mener jeg bør. Dette er det jeg tror er årsaker:
-Bikket 40. Innser at jeg ikke lever for alltid
- 3 barn mellom 0 og 4. Synes det er veldig stressende. Komme seg i barnehage om morgenen, ut på noe i helger. Når jeg er stresset takler jeg dårlig mad og høy gråt
- en grad sv helseangst med fokus på hjertet
- stresser med ikke å stresse. Langvarig stress er jo ikke heldig

Jobber med virkelig å overbevise meg selv om at dette kun er stress/angst. Og ikke velge det minst sannsynlige men mest alvorlige
Sove nok
Ta meg noen pustepauser
Moderat trening

Ja, veldig rart at morgener alltid er gode. Men i helger kan jeg bli veldig trøtt midt på dagen. Føler meg som en gammel mobiltelefon med dårlig batteri - raskt utladet
Avatar

Du er ikke aleme

des 21 2017 - 20:13
Du er ikke alene. Sliter daglig med helseangst, bekymringer, generell angst og depresjon. Det gikk så langt at jeg stresset på meg dårlig mage med forstoppelse etc.en som har vart en hel uke. Nå har jeg bestemt meg for å ta tak i livet.

Trente for første gang på 1 år i dag. Det var ikke optimalt med tanke på helsen, men det er et skritt i riktig retning.
Så ønsker jeg å snakke med alle de jeg har skøvvet bort det siste året og beklage for at jeg ikke har vært tilgjengelig osv.
Avatar

Flere i samme båt

des 23 2017 - 15:13
Det er fælt hvordan denne angsten kan ta over livet og energien en til vanlig skulle hatt. Jeg er og i den situasjon der en har utelukket sykdom, at kroppen får fokus på noe annet. Hos meg er det hodet nå. Og mange av de samme symtomene som dere beskriver, men føler og at hukommelsen ikke er med meg i tillegg. Bruker mye energi på det. Og stikking/murringer i hoderegionen, som jeg mener selvsagt er en annen årsak enn stress/angst.

Tror det er viktig å få fokuset og tankene over på noe annet. Det er noe jeg prøver å jobbe med, men ikke alltid like lett.
Avatar

Runddans

des 26 2017 - 16:28
Ser vi er ganske mange som har det på lignende måte!
For meg er det en vanskelig runddans dette. Jeg har vel på mange måter egentlig forsonet meg med at det ikke er noe alvorlig som feiler meg. Så går jeg likevel og irriterer meg over alle plagene og ondtene og lurer på hva og hvorfor. Så blir det like galt igjen. Hadde ny runde hos legen for litt siden, og man blir jo ikke tatt på alvor og fulgt opp. Det irriterer meg voldsomt kjenner jeg. Jeg har aldri løpt ned dørene på legekontoret annet enn når jeg absolutt må eller har blitt sendt dit av fruen. Har også alltid hatt et "godt hode", og vært kald, rasjonell og fornuftig. Noe jeg også trenger i jobben. Derfor blir jeg enda mer frustrert over de såkalte legene. Fikk klar beskjed om at det ikke feilet meg noen ting, så dette fikk jeg klare opp i selv.
Som Heiboen sier, tror det er viktig å få tankene over på noe annet. Men det er jo ikke alltid like lett, så sitter spenningene der opp nytt og gir grobunn for nye tanker...
Jeg har på mange måter gått over til å være en blanding av forbanna og deprimert over at kroppen ikke fungerer som den skal. Virker som spenninger gir nakkeproblemer med hodepine og ødelegger samsynet mellom høyre og venstre øye, noe som er veldig slitsomt i lengden.
Vel vel. Får vel brette opp armene, gå på med friskt mot og krum nakke. Som andre sier, meditasjon, frisk luft, og ikke minst trening.
Bruker en liten million hver måned på andre behandlere også, som kiropraktor, massasje osv. Det hjelper ihvertfall der og da.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 26 2017 - 16:54
I og med at vi har funnet denne nettsiden og skriver under angst og helseangst, er det nok en svært stor sannsynlighet for at det er det vi har. Rent fysisk er vi nok friske som fisker hele bunten. Og nettopp derfor tror jeg det naturlige for oss er å få orden på angst og ikke løpe ned leger og andre behandlere for det fysiske. Det fysiske for meg er en urolighet i kroppen. Dette er vel det at jeg er redd for noe jeg ikke kan kontrollere, hjertet i mitt tilfelle. Når jeg er redd blir jeg anspent som at jeg går med livet i hendene. Og dermed får jeg ubehag i brystet - er jo en del brystmuskler. Jeg leser og hører podkaster og foredrag av Ingvard Wilhelmsen. Han har en enestående formidlingsevne. Så gjelder det å gradvis overbevise meg selv om at jeg må tåle og være dødelig og at jeg mest sannsynlig er frisk. Og dette er det viktig å trene og trene på. Leser også Trange rom og åpne plasser som er bra men har en litt annen approach. Var også innom siden anxietynomore.com som var veldig bra. Så hvis jeg har rett i at det som ødelegger for meg er tanker som ikke vil meg vel, så er det tankene jeg må jobbe med. Og at dette må gjøres umiddelbart før grubleriene får overtaket. Når så hjernen får Faren over så vil jeg bli roligere, puste roligere og brystubehag forsvinner.

Så verktøykassen har jeg, men jeg må bli bedre til å bruke og stole på verktøyene.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 26 2017 - 16:56
Forresten, hvis noen vil legge meg til som venn så kan dere gjerne gjøre det. Så kan vi evt ringes og hjelpe hverandre. Tror det kan funke.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 27 2017 - 13:16
Hvilke podcaster hører du på? Tips til gode podcaster/apper/nettsider for mindfulness, basic meditasjon og lignede?
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

des 28 2017 - 15:57
Jeg heller mest mot kognitiv terapi da. Er en podcast med Ingvard Wilhelmsen.
Avatar

Du er ikke alene

des 31 2017 - 18:51
Skjenner meg godt igjen. Akkurat nå er jeg i et nyttårsselskap og sitter her å googler symptomer på forskjellig ting, herregud. Har vært innom utrolig mange sykdommer hvor jeg har «innbilt» meg symptomer, så tar det noen dager eller opp i mot en uke, så er det over. Så ny sykdom. Blir gal av dette. Går til psykolog og har noen å snakke med.
Avatar

Hei

jan 1 2018 - 09:06
Kjenner meg så godt igjen i det du skriver. For et par år siden mistet jeg også flere familiemedlemmer. Etter det startet helseangsten for alvor. I løpet av 2017 har jeg «hatt» brystkreft, lungekreft, beinkreft, tarmkreft, kreft i svelg, leverkreft, ja alt mulig egentlig.
Har brukt en formue på private undersøkelser, både for å ikke vente samt fordi jeg synes det er flaut å gå med alt dette til fastlegen.
Har også små barn som krever mye.
Er sliten, trøtt, lei. Smerter i rygg og nakke som blir verre hver dag.
Tenker på sykdommer konstant, googler, går rundt med angst 24/7. Forferdelig slitsomt.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 2 2018 - 10:55
Ja det er noe dritt det der, kjenner meg igjen... Snike seg ut for man har fått en tanke i hodet man bare "må sjekke". Jeg har sagt til meg selv så mange ganger, ikke bruk google. Det hjelper ikke, men gjør meg bare enda mer stresset.
Jula mi har vært en berg og dalbane. Hatt noen av de beste dagene siden dette startet, men også hatt noen kraftige nedturer i romjula. Fra å føle meg helt hundre uten å kjenne en eneste liten tendens i hele kroppen, til å være på nippet til å ringe legevakta...
Likevel føler jeg meg bedre i huet nå enn på lenge. Jeg jobber med å overbevise meg selv om at jeg ikke feilerr noe annet enn stress, og at dette går over. Det må gå over. Det som gjør det så vanskelig å akseptere at det ikke feiler meg noe, er når de fysiske symptomene kommer, selv om jeg ikke tenker eller er bekymret så kommer de fysiske plagene. Det stresser meg opp. Jeg har nå de siste ukene vært plaget med hjertebank/ekstraslag, i tillegg til muskelsmerter, oppblåst mage, svimmelhet osv som jeg også har hatt tidligere. Siste EKG var feilfritt, men jeg klarer ikke å slå meg til ro med det hele tiden, selv om jeg burde.
Jeg har likevel bestemt meg for mitt nye prosjekt, som enkelt og greit er å bli mitt gamle jeg, og ta vare på familien. Ut på tur, kino osv osv. Nå har det blitt nedprioritert fordi jeg ikke har orket, rett og slett. Det som er godt å kjenne på, er at selv om jeg tar i litt på trening, så slutter ikke pumpa og slå. Kroppen lystrer, selv om den kanskje ikke helt har lyst.
Kanskje feiler det meg rett og slett ikke noe annet enn for mye stress og angsten som kom krypende og slo seg ned uten å ha blitt invitert eller åpna døra for...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 3 2018 - 16:12
Jeg kjenner meg igjen i alt som står her! Det fikk meg til å dra på smilebåndet! Nå tenker jeg at det ikke bare er meg som har en ny dødelig sykdom nesten hver uke;) Tusen takk!

Jeg har ikke mistet noen jeg har mye kontakt med, men har to sønner jeg har blitt redd for at skal vokse opp uten en mor.
Helt plutselig fra klar himmel kom det!

Jeg har vært en slik person som ikke har trudd angst kan gjøre så mye med en person. Angst sitter bare i hodet sa jeg! Og det gjør det jo, men det er ikke så lett å bare tenke på noe annet nei!...

Nå om dagen går jeg rundt å er svimmel og i noen situasjoner føler jeg meg rar i ansiktet/ halve hodet. Føler jeg får hjerneslag. Andre som har/har hatt det?
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 3 2018 - 21:51
Har hatt magetrøbbel og angst i tre uker nå. Er så forferdelig sliten. Og ensom. Vet ikke om angsten kommer av magen eller magen forårsaker angsten... Hadde ønsket at jeg kunne ha angst for noe der ute jeg hadde mulighet til å unngå (edderkopper, trange rom eller noe), men jeg må drasse rundt på kroppen min 24 timer i døgnet. Får ikke fri et sekund. Det er alltid noen vondter jeg kan kjenne på og bekymre meg for. Varme tanker til alle dere :-)
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 4 2018 - 13:53
Kjenner meg veldig igjen i begge dere to siste. Jeg har også mye spenninger som medfører svimmelhet, er ihvertfall det jeg tror er årsaken til svimmelheten. Spenninger og hodepine. Og innimellom som du sier, nummen følelser nedover i ansiktet og kjeven. Ta en egentest på slag. Gå og se deg selv i speilet, smil til deg selv, si noen vanskelige ord og løft deretter en arm etter den andre over hodet. Jeg tipper du klarer det helt fint, og kan slippe den bekymringen.
Humla, jeg skjønner deg godt. Var sånn det begynte hos meg også. Magen. Så muskler og alt annet slag etter slag. Det har jo vist seg hos meg at det er stress og angst som er roten til det.
Jeg prøver å bruke huet rasjonelt. Si til meg selv at de ondter jeg har (for det er jo ikke skikkelige smerter mer ubehag) ikke er riktig sykdom. Som Wilhelmsen sier, de som har alvorlig sykdom vet det helt sikkert. De kjenner det. Har i det siste vært flink til trening og frisk luft, samt koble av huet. Det hjelper på noe, men ikke på alt. Men det er vel det som er problemet, dette kom ikke over natta og forsvinner ikke heller over natta. Må ta tida til hjelp. Vit ihvertfall at det er flere som har det sånn.
Avatar

Som å lese om meg selv

jan 4 2018 - 21:30
Dette innlegget kunne jeg skrevet selv. Jeg er 47 år, og har vært oppegående og produktiv i hele mitt liv. Det startet høsten for to år siden med synsforstyrrelser og følelsen av «illebefinnende» på jobb, jeg trodde jeg fikk slag. Jeg har senere hatt flere episoder (på noen minutter) med dobbeltsyn. Etter dette ble jeg aldri helt frisk, og har vært utredet for det meste, inkludert CT av hele kroppen, MR av hodet x 3 og spinalpunksjon, uten at noe galt er funnet. Men symptomene kommer og går allikevel, og det dukker stadig opp nye. Jeg gikk raskt ned 10 kg i vekt, i mitt hode på grunn av at det var «ubehagelig» å spise (svimmel, kvalm og uvel). Fra i sommer har jeg til og fra hatt voldsomme smerter i venstre arm, og innimellom kan jeg få slike smerter i brystmusklene, som varer i alt fra sekunder til et par timer (mest på høyre side, så har ikke blitt redd for hjertet ifb med dette..) Nå i det siste har jeg hatt prikkinger og nummenhet i hendene, som flytter seg fra hånd til hånd og kan vare i alt fra sekunder til et døgn. Influensafølelsen har sittet som en klo i noen dager nå, og jeg har innimellom vært ganske sikker på at det er en dødelig infeksjon av noe slag. Jeg har også den siste uken vært helt overmannet av en tretthet jeg ikke har kjent på før. For noen uker siden hadde jeg en kronisk hodepine og nakkesmerter som varte i 4 uker, den har sluppet litt nå. Jeg skjelver i bena når jeg går nedover en trapp, og jeg har en fin skjelving på hendene nesten konstant. Jeg har hatt anfall av svimmelhet, men dette viste seg å være krystallsyken, som nå er borte. De siste dagene har jeg hatt mer eller mindre konstante smerter i brystet og det føles som om pusten er blitt tyngre. Jeg har hatt dette tidligere, og vært på legevakt/hos fastlege et utall ganger, uten funn på EKG. Jeg jobber som helsesekretær, og vet rent kunnskapsmessig og intellektuelt at mange av disse symptomene kan skyldes angst, og at det er mindre sannsynlig at det skyldes alvorlig sykdom, all den tid jeg er så godt utredet. Men allikevel setter det meg helt ut, og hindrer meg i å ha et «normalt» liv. Jeg har ikke noe godt råd til deg, annet enn å prøve å rasjonalisere, som jeg også prøver på.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 6 2018 - 01:58
Hei!
Er ny her,men lest her på forumet en liten stund. Har begynt å innse at helseangst er på plass etter ett år med fornektelse på det.
Det har tatt overhånd og styrer altfor mye av hverdagen min. Konstant uro og overbevist om at jeg har et par alvorlige diagnoser. (Disse varierer noe). Litt samme som en over her. Bikker snart 40 og har små barn og ønsker sterkt å være udødelig.
Er det noen som har prøvd klinikken til Wilhelmsen?
Avatar

Harmoika

jan 6 2018 - 16:58
Det som hjelper meg litt, er å prøve å akseptere at jeg også skal dø en gang, som vi alle skal.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 8 2018 - 10:43
https://psykologisk.no/2014/04/livet-er-et-usikkert-prosjekt/

Fantastisk tekst fra Wilhelmsen dette, synes jeg
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 9 2018 - 22:10
Helt enig, det er en god tekst. Det vanskelige er å oversette det til det virkelige liv.
Alle de merkelige plagene man skal utsettes for...
Er det noen av dere som opplever at de er mer klønete og kanskje fomlete endre de har vært? Glipper ting, mister ting osv?
Samt snakker mer feil og rotete?
Jeg gjør det, og min teori er at tanker og handling ikke er samkjørt, dvs heh tenker på andre ting samtidig som jeg f.eks holder på med noe og derfor kløner...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 10 2018 - 11:22
Ja, tror det er nettopp det som er kunsten - å oversette det til det virkelige liv. Hovedutfordringen er vel å ikke velge å tro på alternativet med verst konsekvens, men heller velge det med størst sannsynlighet. Og det med størst sannsynlighet er oftest en bagatell eller ikke noe i det hele tatt. Men når vi er der vi er, så går vi vel og kjenner mye mer etter enn hva som er naturlig også.

Så jeg jobber med 1) å ikke kjenne så mye etter. Kommer det noe alvorlig så merker jeg det nok uansett. Og 2) gi litt mer blaffen og ikke gi katastrofetankene rare plassen.

Og som navnet mitt sier så er jeg virkelig på rett vei. Men viktig å øve både på de dårlige og de gode dagene.

Og prøv å erstatte grubletanker med konstruktive tanker. Når man grubler, spør deg selv hva ville Wilhelmsen sagt eller ta frem en bok eller tekst av ham og la det erstatte grubleriene.
Avatar

Hvor lenge

jan 29 2018 - 14:47
Hei igjen.
Hvor lenge har dere erfaring med at muskelspenningen sitter? Kronisk? Jeg har gått nå med spenninger mer eller mindre siste 6 måneder. Føler liksom ikke at angsten sitter så sterkt lenger, men blir ikke kvitt spenningene. Ikke med trening, massasje, kiropraktor eller noe. Er jeg så dum at jeg tar i litt enten på trening eller i forbindelse med fysisk arbeid, har jeg et mareritt de neste dagene...
Skjønner virkelig ikke hvorfor det ikke slipper. Har jeg noen gode dager hvor de ikke sitter så hardt, blir jeg glad og fornøyd og tenker at det kanskje er slutt snart, men like fordømt kommer det tilbake så fort jeg bruker kroppen litt...

Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 18:37
Kenny D

HVr sitter dine spenninger? Har slitt med skulder rygg hofte i 2 år uten at det har sluppet take!! Er megavondt til tider!
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 22:01
Nakke, skuldre og rygg er verst. Men innimellom alle andre steder også... Sliter med leggene, hele ribbenskjeden inkludert bryst. Noen ganger ut i armene.Og av alle ting hodet/kjeve/ansikt. Nummen i halve ansiktet og rundt munnen.
Virker som det sprer seg ut fra skuldre/nakke/rygg til andre steder. Prikking, hender som sovner osv...
Skikkelig lei det her nå.
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 22:36
Veldig likt meg hører jeg. Det er forferdelig rett å slett, sliter med en del leamus i tillegg til alt dette, hva blir det neste liksom?
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 29 2018 - 23:33
Har min dose leamus jeg også... Kommer litt her og litt der. Forsåvidt hatt det tidligere også, men bare en gang i blant, som de fleste har tipper jeg. Godt å høre at andre har det likedan, da sitter vi sikkert i samme båten...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 30 2018 - 07:31
Er så vond disse spenningene at man tror jo at man er alvorlig syk! Selv etter 2 år med samme plager.
Fatter ikke at det er mulig å ha sånn smerter uten at det er noe mer!! Svineri.
Har du slitt med angst lenge?
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

jan 30 2018 - 23:01
Er nettopp det som er problemet, spenningene gjør at man tror det er noe galt...
Det begynte i høst for meg. Føler vel at selve helseangsten min er rolig/i ferd med å få "kontroll" på, men spenningene plager meg stort. God bedring! Selv prøver jeg alt, men har ikke funnet nøkkelen enda...
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

mars 20 2018 - 18:29
Hvordan går det
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

mars 22 2018 - 08:48
Tja, hva skal man si?
Føler vel at selve helseangsten har roet seg mye, men hele kroppen er en eneste muskelknute av spenninger. Det plager meg at selv om tankekjøret har roet seg betraktelig så blir ikke spenningene i kroppen noe bedre. Hadde dessuten en ubehagelig opplevelse i en MR maskin for en stund siden. Har aldri hatt problemer med klaustrofobi, selv om jeg aldri har likt å krype i grotter, trange steder hvor du får følelsen av å sitte fast, men det fikk jeg inni den maskina. Skulle ta MR av hodet pga kronisk hodepine, ble spent fast og fikk gitteret over hodet, og når jeg ble kjørt inn i maskinen fikk jeg følelsen av at dette går aldri bra... Er ganske stor av meg, så når jeg ble kjørt inn tok armene inni veggen, og jeg fikk fullstendig følelsen av å sitte helt fast. Måtte puste dypt og tenke godt, men kom meg gjennom.
Ellers tror jeg, uten å ha spesielt dekning for det, at det er muskelspenningen som skaper både hodepine, svimmelhet og synsforstyrrelser for min del. Tror ikke det er noe alvorlig som feiler meg, heldigvis, men det er likevel slitsomt.
En ting som har hjulpet meg veldig godt, er at jeg har tvunget meg til å ligge unna googling av symptomer. Det kommer absolutt ikke noe godt ut av det, det har jeg innsett, og jeg har stort sett klart å ligge unna. Dette hjelper veldig kjenner jeg, for jeg finner ikke lenger nye/andre sykdommer jeg har som jeg trenger å bekymre meg for (noe som selvfølgelig bare er bullshit), og slipper dermed å bruke hodet på det. En annen ting jeg har lagt vekk er pulsmåling på klokka. Denne slo jeg av. Det skjedde innimellom, spesielt etter at jeg kom ut av dusjen, at pulsmålingen spratt i taket, gjerne 145 slag. Jeg kjente ikke nødvendigvis dette selv, men registrerte det på klokka, og ble stresset av det og forsterket symptomene. Jeg har ved flere anledninger merket at klokka (Apple Watch) gir feil eller unøyaktige målinger. Det samme har jeg gjort med blodtrykksmåleren min, jeg har gjemt den bort og bruker den ikke (stort sett). Jeg opplever den som veldig unøyaktig, og hvorfor skal jeg stresse meg opp med dårlig målinger av blodtrykket når jeg aldri har hatt problemer med det og heller ikke hatt høye målinger hos legen? Som du ser er alt dette bevisste strategier jeg har for å prøve og bruke mindre tid, energi og tanker på kropp og sykdom. På meg hjelper det, selv om jeg selvfølgelig ikke er helt i mål.

Og hvordan går det med deg?
Avatar

Hvordan går det med dere?

jan 16 2019 - 21:47
Jeg kjenner meg sånn igjen i alt dere skriver. Har hatt alt. Det kommer nye symptomer hele tiden. Nå har jeg vondt på høyresiden av halsen. Har hatt det i ca 2 mnd nå. Var hos legen som henviste meg til øre nese halsklinikk. Fikk ikke time før om over en mnd, og holder på å bli gal av å ikke vite hva det er. Først tenkte jeg det måtte være muskelspenning, men etter hvert har jeg begynt å tenke på mer alvorlige sykdommer. I dag begynte jeg å få vondt i svelget. Nå sitter jeg her og er livredd og gruer meg for hver gang jeg skal svelge. Holder ikke ut å vente så lenge med å finne ut hva dette er. Noen ganger har jeg også kjent en slags knekk ved svelgingen. Må vel få ny legetime for å prøve å fremskynde timen. Går det bedre med dere?
Avatar

Føler det samme

jan 23 2019 - 16:53
Hei. Jeg har nå lest en del her inne på forumet, og denne tråden. Jeg kjenner meg igjen i så og si alt dere skriver. Det er helt uutholdende denne forbanna helseangsten. Hvorfor meg? Hvorfor? Hvorfor kan jeg ikke bare være slik jeg var før? Frisk (noe legen min sier jeg faktisk er nå også, men dere skjønner), gla i ut på tur, nyte hverdagen og å være sosial. Alt dette er borte. Nå tør jeg ikke dra bort for jeg er redd det skal inntreffe noe akutt, bli svimmel, osv. Tørr ikke være alene hjemme for enn om hjertet plutselig stopper, eller jeg får anfall av noe slag? Enn om jeg blir så svimmel at jeg ikke klarer å få tak i hjelp når jeg er alene?

Akkurat nå er jeg inne i min værste periode siden heldeangsten tok over livet mitt. For det er det den har gjort. Tatt over livet og hverdagen min. Jeg har hatt alle slags typer kreft, nå tror jeg at jeg har hjernesvulst. Fordi jeg ofte får svimmelfølelse i hodet et par sekunder. Flere ganger om dagen. Som om hodet eller hjernen rister til. Den følelse som når du sitter på fly og flyet bremser. Det kan vare i et par sekunder, og blir som regel bortr om jeg lukker øynene eller reiser meg. Denne følelsen får jeg ofte om jeg står i kø på butikke , eller sitter i et møte, hvor jeg gjerne er anspent om å ikke bli svimmel. Men jeg har også fått det hjemme når jeg ,tror jeg, slapper av. Får det sjeldent om jeg ligger eller om jeg har fokus på noe annet. Det er en følelse av at hodet faller eller at noen drar i håret mitt slik at hodet blir dratt bakover. noen som har kjent lignende?

Jeg kjenner daglig etter nye symptomer, og google har selvsagt blitt min venn. En periode tilbake hadde jeg en rar følelse i høyre side av magen. Da var alt fokus på den følelsen og den svimmelheten var ikke så ofte. Jeg fikk nok en gang avkreftet at det feilte magen noe, men jeg tror jo ikke 100%på legen og tenker at han umulig kunne ha sett alt. Hva med eggstokkreft? Eller livmorkreft, kreft i øvre del av tarmen osv. Det er fryktlig slitsomt å kjenne på dette 24 timer i døgnet. Jeg kan drømme om at jeg har sykdommer.

Vet ikke helt hva jeg vil med dette svaret, men tror nok jeg helst leter etter å høre om dere andre har kjent denne følelsen i hodet? Jeg skal på Mr nå i februar forresten.
Avatar

Forferdelig

feb 4 2019 - 00:11
Det er så forferdelig å gå å tro at man er dødssyk. Det er tanken som tar livet av oss, ikke de innbilte sykdommene....
Avatar

Re: Helseangst, muskelspenninger og sykdomsfølelse

feb 5 2019 - 21:30
Jeg bruker også av og til å ha svimmelhet. Plutselig snurrer det rundt noen sekunder. Har hatt det i flere år. Har også svimmelhet noen ganger når jeg reiser meg opp. Sånn svimmelhet som svartner.

Det er slitsomt å hele tiden finne nye symptomer. Tror jeg har hatt det meste.
Til forsiden