Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst, fysiske symptomer?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei

mai 26 2019 - 09:01
Jeg ser jo at dette sliter veldig på meg, men det er jo ikke innbilte symptomer jeg har. En annen ting, hvis ALS er så uhyre sjelden som de vil ha det til. Hvorfor skrives det da så mye om det på ulike nettaviser og vises på mange TV programmer? Det må jo være en grunn til at det fokuseres så mye på det? Jeg vil ikke påstå at jeg har ALS, men jeg synes bare det er veldig ekkelt og skremmende å kjenne at «noe» har skjedd med kroppen og jeg merker slike rare symptomer som jeg aldri før har hatt så mye av. Frustrerende å ha så mye leamus uten at noen kan forklare hvorfor. Får bare vite at det er veldig vanlig og helt ufarlig.
Avatar

Hei bunky

mai 27 2019 - 04:23
Angst er ikke innbilte symptomer.det er høyst alvorlig men det du beskriver høres mer ut som angst.man kan få leamus faktisk også når man er nervøs.det at det skjer ting ned kroppen at du merker man merker mye som foregår når man har panikkangst el tvangstanker det kommer masse fysiske symptommer.mange drar til legevakta fordi de er sikre at de har hatt hjerteinfarkt også viser det seg panikkangst.als er mye skrevet rundt om så det hsr du rett i men det er blitt populært mer og mer å skrive om fysiske og psykiske diagnoser man ser det mye av i serier for eks.syns bare du burde gitt det en sjanse og tenkt på å bli henvist til psykolog og se hvis det hjelper gjør det ikke det så ser du an videre.det som kan være frustrerende og fortvilelse er når man ikke får svar.man får ikke alltid svar så skjønner du blir frustrert da.dette tærer jo på deg og du må være så sliten av alle disse bekymringene men leamus er vanlig og de rykkene har jo mange men du trenger hjelp til å takle angsten fordi det høres ut det er helseangsten.og hvis du får riktig hjelp så blir det kanskje bedre det er ihvertfall verdt ett forsøk.jeg håper du ikke er fornærmet over at jeg skrev dette men jeg tenkte at det kanskje kan hjelpe deg å prøve terapi for du må ha en så vanskelig hverdag med så mye bekymringer for alt dette.
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

mai 27 2019 - 11:31
Kjenner meg igjen.
Hos meg knekker det i brystet da man streker seg bakover(gjør jeg det ikke så er det vondt hele tiden)
Ribbein er såre og halsen snører seg.

Men felles for alt dette, er at det ikke er der hele tiden. Bare kommer til tider.

Helseangst er en undervurdert forferdelig tilstand. Da er panikkangst 100 ganger bedre. Siden man også sliter med det.

Avatar

Hei

mai 27 2019 - 12:09
Ukjentogsliten panikkangst blir tatt mye mer på alvor da panikkangst sjelden kommer alene man har som oftest andre angstlidelser i tillegg så det er veldig alvorlig.sant det at helseangst blir ikke tatt på alvor det er sant.helseangst går mest på å berolige personen at de er friske.panikkangst er veldig komplisert fordi den sjelden kommer alene.sånn sett er det sant at det er undervurdert.også fins det spesifikk behandling for angstlidelser mens med helseangst du hører sjelden om det.
Avatar

Hei

mai 27 2019 - 15:02
Jeg er til tider veldig sliten av dette og jeg er sliten av å gå med en følelse av dødsangst. Jeg hadde noen "gode" dager nå nylig, hvor jeg klarte å fokusere på andre ting og forsøke å slappe av. Men i dag da leamusen dukket opp i låret mitt, ble det verre igjen. Jeg henger meg veldig opp i en historie jeg har lest om ei dame på min alder som fikk ALS. Hos henne startet det med mye leamus, men da sammen med svekkelse. Jeg har vært veldig opptatt av å sjekke styrke i armer og ben hele tiden og går hele tiden med en frykt om at det plutselig skal kjennes at noe har endret seg. Alle rundt meg prøver å roe meg ned. De sier at jeg bare må ta det med ro, og at det ikke er noe sånt som feiler meg. Jeg kommer til å kontakte fastlegen min og forklare henne hvor mye dette sliter på meg, både fysisk og psykisk. Håper jeg får en henvisning til nevrolog, bare for å muligens finne en forklaring på hvorfor jeg har så mye leamus. Men jeg kommer i tillegg til å be om få komme til en psykolog. For jeg trenger virkelig å få tatt tak i mine helsebekymringer. Det som er så rart, er at når jeg har vært engstelig før og bekymret meg for noe. Så har det alltid satt seg i magen min. Aldri i form av leamus. Men som sagt i løpet av den siste måneden, har det vært leamusen som har dominert alle steder, i lårmuskelen, i leggene, i armene, i kinnet. mange steder.Aldri opplevd slike symptomer i en sånn mengde før.
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

mai 27 2019 - 16:06
Hei Bunky 1974

Jeg vet alt om helseangst. Jeg hadde for 10 år siden problemer med en arm. Jeg var sikker på at det kunne være MS. Angsten er altoverslukende. Men jeg kan trøste deg med at når det gjelder leamus, som et symptom på ALS, så er forekommer dette som et resultat av allerede svekkede muskler. Disse leamusene kommer gjerne på mange steder samtidig og er blafrende på de utsatte stedene. At det rykker i en legg, lår, mage eller skulder er ikke symptomer på ALS. En lege fortalte at leamus heller ikke er første symptom, men et sent et etter at muskelsvakheten er helt uttalt. Har du prøvd magnesiumtilskudd? Evt kan du ta en blodprøve hos legen for å sjekke om du har noe eleketrolytt eller magnesiummangel som kan gi økt forekomst av leamus.

Prøv å senke skuldrene. Jeg vet det er vanskelig, men er så verdt det når man får det til :)
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

mai 27 2019 - 18:36
Jeg kjenner at angsten og bekymringene kommer i bølger. Hadde noen dårlige timer tidligere idag. Da rykket det til i låret mitt i flere timer og jeg kjente også rykning i kinnet. Jeg kjente meg uvel i hele kroppen og var i skikkelig sykdoms modus. Men så klarte jeg å få fokus over på noe annet og ting roet seg litt. Håper virkelig at jeg klarer å skyve bekymringene mer og mer bort fra meg. Bare det å klare å bli kvitt ALS frykten, hadde vært en stor seier for meg.
Avatar

Hei

mai 27 2019 - 20:24
Bunky jeg skulle så gjerne gjort noe for at du ikke er i smerter at du ikke skal være redd for als.du har det kjempe tøft.og det er jo som ukjent sier her undervurdert.de fleste tenker jo ikke på helseangst som angst man hører aldri om det.tenker på deg.krysser fingre for deg at det blir bedre.
Avatar

Hei

mai 27 2019 - 21:00
Takk for det mrsfreak1983. Ingenting jeg heller vil enn å komme meg ut av denne angst bobla. Jeg må bare tørre å godta at man aldri får gardert seg mot noe 100% usikkerheten vil alltid være der, men må bare klare å ikke bekymre meg hele tiden. Jeg bruker så mye tid og krefter på bekymringstanker. Vil heller tenke gode tanker.
Avatar

Trenger trygghets bekreftelse

mai 28 2019 - 09:32
Jeg har i dag vært hos kiropraktor pga. noen plager jeg sliter med og da tok jeg opp dette med leamus. Jeg forklarte at jeg var litt stressa pga. dette og at det føltes som om det rykket til titt og ofte, spesielt når jeg satt eller lå rolig. Han hadde egentlig ingen forklaring på hvorfor man har leamus, han hadde det også sa han. Jeg fikk et tips om å prøve å trene litt mer i måneden som kom og prøve å pushe meg selv litt ekstra. Da kunne vi snakkes igjen, og da ville jeg også få avklart litt mer i forhold til leamusen, hadde den blitt verre, hadde den blitt borte eller om den var slik som nå. Jeg kjenner at jeg trenger trygghets bekreftelse fra noen, på at jeg ikke trenger å være redd for ALS. Legen min tok jo en del nevrologiske tester som var helt normale og blodprøvene mine var også normale. Mitt magnesium nivå lå veldig innenfor det som var helt fint. Jeg må allikevel ha noe å gripe fatt i, som kan gi meg trygghet på at jeg er frisk og "bare" sliter med angst. I dag tidlig våknet jeg grytidlig og begynte med en gang å kjenne på leamusen som poppet opp her og der. Da jeg prøvde å legge hånda på låret der jeg kjente rykningen, ble det brått borte, men så snart jeg tok bort hånden igjen, kom rykket tilbake. Det syns jeg var litt rart?

Avatar

Hei

mai 28 2019 - 18:11
Bunky dessverre er det slik at selv de som skal hjelpe har ikke alltid ett svar.Man får ikke alltid ett svar på alt spesielt på de tingene som er normale som leamus.Kropp er mysterium og kroppen gjør rare ting.det at du satt hånda på bein og det roet seg det hsr skjedd mange ganger når jeg har vært urolig at det roer seg ned da.Man får ikke alltid ett svar på ting tenk bare hvorfor drømmer vi.ingen vet egentlig hvorfor alle drømmer noen drømmer husker vi andre husker vi ikke.Jeg tror uansett at du kommer alltid til å være usikker uansett hvir gode svar du til og ned får fordi du har helseangst.ingen er beskyttet mot sykdom.kroppen gir signaler hele tida.det er frustrerende når du ikke får svar kan tenke meg at du blir stressa.
Avatar

Hei mrsfreak1983

mai 29 2019 - 13:41
Jeg prøver å berolige meg selv med, at det er pga. angst og stress rundt evt. sykdom som gjør at jeg har mye leamus. Jeg har prøvd å finne andre årsaker til leamus i lår og legger. Det eneste jeg kommer på, er at jeg går daglige turer (blant annet på asfalt) og når jeg klemmer på leggene, så kjennes de på en måte litt støle. Jeg er ikke hoven i leggene eller har strekk eller smerter, men de er bare altså litt ømme når jeg klemmer. Akkurat som om man har tatt en tung treningsøkt og kjenner stølhet etterpå. Sitter og sorterer spørsmål og svar i hodet mitt hele tiden. Det jeg er mest redd for, er at jeg ikke skal få sove om kvelden, fordi at angsten griper meg. Jeg kjenner noen kvelder leamus i lår og legger, men da prøver jeg å bare ignorere det og forsøke å slappe av. Heldigvis er det ikke så mye av dette, men et rykk i ny ne hver dag kjenner jeg.
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 2 2019 - 21:58
Men for å stille deg et spørsmål som psykologen min nevnte var fornuftige spørsmål. Tro meg jeg har vært redd for å ha mange alvorlige lidelser... Men har enda ikke hatt dem på ordentlig. INGEN av dem har vært reelle...

Akkurat nå (helt sant) så ligger jeg i senga etter å ha tatt et bad. Jeg har sikkert hatt leamus ca 10 ganger på 15 minutter. I siden på magen, begge leggene, bak på overarmen og i høyre skinke + yttersiden av høyre fot. Jeg er ofte plaget med leamus og har begynt på magnesium i håp om at det forsvinner. Tror du jeg har ALS? Ville du ha vært bekymret på mine vegne selv om jeg hadde fortalt deg at jeg har vært hos flere nevrologer og leget som friskmelder meg hver gang og som er langt unna å være bekymret? (Jeg har ikke vært hos legen for lesmus, men jeg har VELDIG mye leamus og har hatt det i mange mange år). Hva er årsaken til at din leamus er potensielt mer alvorlig enn min? Jeg har også hatt store rykninger i de store lårmusklene pga leamus. Jeg hadde leamus i pannen i over 1 mnd som fikk øyenbrynene mine til å trekke seg sammen (når man så nærme). Jeg har hatt leamus rett over hoftekammen i 3 dager i strekk. KRAFTIG leamus som skikkelig sparker til.

Er dine leamusperioder allikevel verre og mer alvorlige enn mine og er du redd for at jeg kan ha den alvorlige sykdommen basert på mine symptomer?

Slike spørsmål kan være fornuftige å stille seg når det stormer som verst. Det lærte psykologen min meg. Det kan også hjelpe til med å illustrere hvor irrasjonell man er når man har helseangst. Og tro meg.. jeg er OFTE irrasjonell. Jeg har nå hatt lokal smerte mellom venstre armhule og midt på venstre brystmuskel. Kjempevondt i 2 mnd. Krise ved bevegelse. Men det blir ikke verre (enda heldigvis). Det bare går lsm ikke helt over :-( Og da tenker jeg det verste... kreft! Selv om 4 leger mener dette er muskel/skjelettrelatert og IKKE farlig.

Det er håpløst vanskelig... I know! Og jeg trenger også hjelp til å finne teknikker som gjør at jeg reduserer bekymringene mine. Det gjør at jeg er anspent og er nå kjempestiv i nakke og skuldre.

Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 3 2019 - 12:12
Det som er forskjellen med ditt tilfelle og mitt tilfelle, er at du har fått hjelp til å tenke rasjonelt og takle angsten, ved å snakke med psykolog. Jeg har hittil vært nødt til å takle mine egne tanker på egen hånd og det har ikke gått veldig bra. Du har også vært hos flere nevrologer, noe som kanskje gjør det litt lettere å takle bekymringene når de kommer, da du vet at du har spurt ekspertisen om hjelp. Jeg ønsker virkelig å komme til en nevrolog, dette tror jeg vil hjelpe også meg til å takle leamusen bedre og kanskje klare å slappe av mer. Jeg tror ikke du har ALS, men jeg må oppriktig innrømme at jeg frykter jeg selv har det. Samtidig kjenner jeg at leamusen dukker opp mye hyppigere dess mer stressa og engstelig jeg blir. Til og med på kinnet dukker det opp. Samtidig har jeg dessverre lest en artikkel om ei dame som hadde ALS. Hun forklarte at hun opplevde blant annet leamus på kinnet, på ett spesifikt sted på en hånd osv. Jeg henger meg opp i slike detaljer og sammenligner det med min tilstand. Jeg finner alle likhetstrekk som måtte dukke opp og bygger meg opp min egen teori. Det er dette jeg vil til livs. Jeg håper virkelig at min lege vil se alvoret i hva jeg sliter med og sende meg videre. Jeg klarer ikke takle dette alene stort lenger.
Avatar

Til Bunky1974

juni 11 2019 - 18:06
Hei!

Hvordan går det med deg? Jeg sliter også med angst, og spesielt helseangst - og har vært plaget i over 10 år. Det er ingen tvil om at den kontinuerlige angsten og bekymringen skaper symptomer. Både fysiske og psykiske. Symptomene jeg har i en dårlig periode forsvinner ved en god periode. Jeg vet det er vanskelig, men jeg kan nesten forsikre deg om at dine problemer er psykiske, selv om det kan være vanskelig å godta. Argumentasjonen bak dette er at jeg kjenner meg nesten utelukkende igjen i dine problemer.

Videre vil jeg anbefale deg å bli henvist til psykolog hos fastlegen din. Spør om kognitiv/megakognitiv behandlingsterapi. Dette har meget godt prognoser, og hjelper deg med å lære deg å "leve" med angsten! Det er ikke flaut å ha en psykisk lidelse, ei er det flaut å gå til psykolog. Jeg spår at antallet som får angst vil øke i tiden som kommer, forankret i økt prestasjons- og kunnskapsterskel.

Mvh, M26
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 11 2019 - 19:07
Hei Porcelain
Jeg sliter fortsatt med helseangst, har gode og dårlige dager. Noen ganger føles det som om angsten «griper» meg og jeg kan omtrent få panikk. Prøver å ikke Google for mye, særlig ikke på ALS, da dette fører meg inn i en ond sirkel igjen. Jeg kjenner at jeg har leamus, men merkes mest når jeg sitter og slapper av eller har lagt meg. Er så redd for at det plutselig skal slå til, enten med svekkelse i fot eller arm. Kjenner på alle «vondter» rundt omkring i kroppen og lever på vakt hele tiden. Vil så gjerne slappe av og gi f.. men neimen ikke lett.
Avatar

Hei Porcelain

juni 11 2019 - 21:25
Hva slags symptomer opplever du å ha, hvordan jobber du deg igjennom de dårlige dagene? Er god hjelp i å lese om andres erfaringer og opplevelser rundt dette med helseangst
Avatar

Til Bunky1974

juni 13 2019 - 20:52
Hei!

Hos meg oppstår symptomene stort sett når jeg slapper av, og derav, får tid til å gruble. Symptomene mine er stort sett det samme som dine! I gode perioder merker jeg stort sett ingen symptomer, og dette gjør at jeg har blitt overbevist om at det kun er helseangsten som er problemet. Hvis jeg fokuserer på et punkt, eller "tror" jeg har vondt der, så får jeg vondt der. Dette gjelder også om jeg leser om symptomer etc. på diverse diagnoser, da hender det at jeg får noen av de samme symptomene selv. Jeg har derfor sluttet å google det meste av "farligheter" inntil jeg er på bedringens vei :-). I forbindelse med dette har jeg min første psykologtime neste uke. Gleder meg!

Avatar

Ooff...:(

juni 13 2019 - 22:43
Pt pitrer hender og føtter.
Pga kul jeg har på halsen, som er en inflamert spyttkjertel og lymfe tror jeg at jeg nå har spyttkjertelkreft. Har ikke vært vondt før, nå stråler det mot kjeven, gor øreverk og tannverk på ene siden av ansiktet. Pitrer også i ansikt og hode generelt.
Nummen og verk i skuldre. En legg som har verket i snart et halvt år på et bestemt punkt.
I dag er jeg mer sliten og kjørt enn på lenge. På fredag fikk jeg skikkelig angstanfall. Var helt grusomt. Aldri hatt før, men er så sikker på at jeg nå er syk at jeg er livredd. Vet ikke om det er reelt eller angst:(
Har vondt overalt. Sover også dårlig om dagen, så klarer ikke å hente meg inn. Har det helt grusomt. Als-angsten min slapp i februar, da tok brystkreft over, pga kjempevondt i den ene puppen. Sting og verking. Mammografi og UL hjalp å avkrefte det, og ny UL ga meg spyttkjertelkreft-angsten... oooff.. vet ikke min arme råd. Går til psykomotorisk fysio, føler nesten at det bare gjør det verre... det som er helt grusomt er jo at jeg går med kronisk verking og vondt i hele kroppen. Noe jeg nø har gjort i 6 år. Det blir bare verre og verre. Dette hjelper jo ikke på helseangsten heller da. :( noen råd??
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 14 2019 - 11:22
Leamusen oppfører seg så rart hos meg. På kvelden når jeg har lagt meg, har jeg brukt å ta på magnesium spray/olje. Opplever at denne hjelper litt og får sovet godt om natta. Så snart jeg våkner om morgenen og tankene kommer, kjenner jeg at det "napper" litt i leggene, og kanskje i en lårmuskel eller begge. Når jeg sitter på jobb, kjenner jeg også en del leamus, kommer litt sporadisk rundt omkring i kroppen, men det føles noen ganger som om det "bobler" i leggene eller kribler og så denne små nappingen. Så kan jeg kjenne det i en lårmuskel igjen og jeg prøver å massere litt. Kjenner også at muskelen i låret kjennes litt anspent og stramt og gjør litt småvondt. jeg blir jo stressa med en gang og tenker at nå er det musklene som kjemper mot ALS monsteret og at nedbrytingen er i gang. Hva kan dette komme av? Lege fant ikke noe unormalt men det må jo være NOE som medfører denne forbaska leamusen, som nå har holdt det gående i over en måned.
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 14 2019 - 16:48
Helseangst gir visst da leamus, pitring og nummenhet. :/
Avatar

Til juppern79

juni 14 2019 - 20:40
Er ikke det gode nyheter da? Det betyr at vi med høyst sannsynlighet kan understreke hva problemet er, og agere deretter.
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 14 2019 - 22:26
Jo det er supre nyheter det. Og hadde alle trodd på akkurat det så hadde vi jo ikke vært her inne og snakket om problemene heller..

At det mest sannsynlig ikke er noe alvorlig galt, «kun» hjernen vår som produserer alt av vondter og tanker, er iallfall noe jeg selv sliter fælt med å slå meg til ro med.. og når det til stadighet dukker opp fysiske plager og symptomer som en aldri hadde forestilt seg kunne dukke opp i en slik sammenheng, da er det virkelig ikke så enkelt heller.
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 15 2019 - 03:18
Det er det som gjør dette så vanskelig. At man kjenner fysiske symptom. Men det er jo hjernen som tuller med oss som regel..
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 17 2019 - 14:37
Uff, ja det er jo helt fryktelig:(
Skulle gjerne hatt noen øvelser innen kognitiv terapi jeg kunne brukt.. føler snart jeg går nedenom og hjem. Har så mye fysiske symptomer at jeg ikke vet hva som er reelt eller angst lenger.. og det gir bare enda mer angst. :(
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 17 2019 - 23:16
Merker nå at det er mest leamus i kjeven/kinnet, av alle steder. Bruker magnesium spray på legger og lår, håper det hjelper. Ekkelt å ha det i kinnet. Kjenner det stresser meg opp.
Avatar

Re: Helseangst, fysiske symptomer?

juni 22 2019 - 10:38
Jeg har klart å sånn halvveis blir kvitt leamusa. Men jeg kunne også få den i kinnet. :/ Men kommer tidvis hvis jeg er veldig stressa og bekymra. Ohså andre steder.. Verste for meg om dagen er en konstant følelse av at det «stråler» fra kulen på halsen/under kjeven og mot øret på samme side. Nummenhet/prikking hele siden av kjeven og vondt i øret. Sikker på at jeg har fått spyttkjertelkreft. :/ kjenner det verker opp mot øret hver gang jeg svelger. Konstant. Nummen i skulder og bryst på samme side også.. sånn mauringdølelse. Blir sprø av det her.
Har vondt i den ene leggen også. Hatt i månedsvis..Tror det er kreft det også. Spredning. Er helt fryktelig det her altså. Fikk skikkelig angstanfall her om dagen. Følte at jeg kom til å dø.
Til forsiden