Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst forverring pga korona

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst forverring pga korona

aug 8 2020 - 16:43
Hei. Er det flere enn meg som har merket forverring av helseangst etter at koronaen kom? Jeg har i flere år hatt perioder med helseangst, men det siste halvåret har det økt veldig. Denne uken toppet det seg, og jeg har hatt symptomer som trøtthet, skjelvinger og følt meg kald og hatt feberfølelse i hodet, hodepine, litt sår hals, trykk i brystet, mild hoste og dårlig mage. Fikk teste meg for korona, og den var negativ. Fikk svaret i går. Har fortsatt de fleste av symptomene utenom hodepine og feberfølelse, og merker jeg blir fort sliten og får høy puls når jeg er i rolig aktivitet. Siden det ikke er korona er jeg nå veldig redd for at det er noe alvorlig galt med meg. Har time hos legen på mandag, men hun vet at jeg har helseangst, og jeg er redd hun ikke kommer til å ta dette alvorlig. Har vært hos legen flere ganger siste halvåret fordi jeg har hatt vondt i brystet og mellom skulderbladene, pluss at jeg fikk tinnitus ut av det blå mens jeg var på jobb. Fikk beskjed om at det ikke var noe de kunne gjøre med det, men jeg har på eget initiativ gått til behandling hos fysioterapeut og akupunktør og det har hjulpet noe på smertene og tinnitusen. Men det går bare noen dager så er det vondt igjen og pipingen er like ille. Nå har smertene mellom skulderbladene spredt seg nedover hele ryggraden og setemuskulaturen også. Hva kan jeg si til legen for at hun skal skjønne at jeg bare blir verre og ikke orker å leve sånn?
Avatar

Re: Helseangst forverring pga korona

aug 8 2020 - 22:08
Hei. Jeg har ikke noen gode råd angående dette, men kan si at du er ikke alene. Jeg har slitt med helseangst i mange år. Jeg har også problemer med vondt mellom skulderbladene og vondt i brystet. Antar det er muskulært, men angsten min kobler dette med hjerteproblemer (hadde et lite hjerteinfarkt for et par år siden). Har vært gjennom flere grundige undersøkelser (hjerte/lunger) og intet galt er funnet. Har gått en del hos en naprapat for behandling av muskelaturen og det hjelper i noen dager, så er det tilbake igjen. Koronaen har ikke gjort ting noe bedre. Er redd for å bli smittet. Er i en risikogruppe. I mars og april gikk jeg og hadde symptomer med vond hals, frysninger, feberfølelse, hodepine osv, men det gikk som regel over etter noen timer for å være bra mange timer eller noen dager før halsen begynte å bli vond igjen. Gjentok seg stadig. Når antall smittede begynte å gå kraftig ned på forsommeren forsvant også sykdomsfølelsen. Testet meg aldri. Rygg/bryst-problemene er der fortsatt. Har senest i dag lurt på om jeg burde ringe ambulanse. Brystsmertene mine er som regel værst når jeg sitter i ro. Går jeg en tur eller gjør noe aktivt så blir det som regel bedre. Logisk sett vet jeg dette er et godt tegn, men når angsten slår til forsvinner logikken.

Det er veldig viktig at du er klar overfor legen din. Ikke prøv å pynte på ting. Si rett ut at du ikke orker å leve sånn. Det kan være en fordel å skrive ned hva du ønsker å fortelle legen på forhånd. Vet av egen erfaring at det er lett å glemme ting. En mulighet er også å sende et brev til legen en stund før timen du skal ha hvor du forklarer nøyaktig hvordan du har det. Føler du at du ikke blir tatt alvorlig så prøv en annen lege.
Avatar

Re: Helseangst forverring pga korona

aug 10 2020 - 11:16
rotciv58: Takk for svar. Jeg skrev ned alt jeg ville si hos legen, og det gikk fint. Ble 100% sykmeldt ut denne uken, og skal få gradert sykmelding en periode fremover. Mens jeg satt på bussen hjem fra legen, ringte sjefen og sa "jeg hører rykter om at du er syk?" og kjeftet på meg fordi jeg ikke hadde sagt ifra tidligere siden jeg skulle egentlig jobbet i kveld. Prøvde å forklare at jeg ikke visste om jeg kom til å bli sykmeldt før jeg var hos legen, og at jeg sannsynligvis kom til å bli delvis sykmeldt i flere uker etter denne. Sjefen spurte så om jeg likevel kunne jobbe noen dager denne uken. Jeg sa selvfølgelig nei til det, men synes det er problematisk at jobben spør om sånt når jeg akkurat har blitt sykmeldt. Føles som om de ikke tror på at jeg faktisk er syk. Da jeg kom hjem knakk jeg helt sammen i gråt og føler meg som verdens mest verdiløse menneske.
Til forsiden