Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst etter fødsel

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst etter fødsel

nov 12 2022 - 17:03
Hei!
Fikk mitt første barn i år og etter fødsel ble jeg ikke hørt da jeg følte meg dårlig. Endte med reinnleggelse og behandling.
Etter dette har jeg altså følt meg elendig. Stresset, stiv nakke (gått til massasje og fysio). På sykehuset målte de feber, blodtrykk osv mange ganger i døgnet. Når jeg kom jeg var jeg psykelig opptatt av feber. Jeg målte døgnet rundt. Jeg var ofte hos fastlegen med nye sykdommer og plager. Fikk bakterie i tarmen etter en antibiotikakur etter en brystbetennelse- som jeg først selvfølgelig trodde var tarmkreft. I ettertid har jeg ved et par anledninger om natten våknet og vært livredd/nervøs følelse i kroppen som har roet seg med trøst av kjæresten og gråt. Ellers slapper jeg ikke av når jeg slapper av. Jeg er anspent. Lett hodepine og svimmel nesten hele tiden, jeg føler det gjynger som en båt. Det kommer og går, varer ikke så lenge om gangen, men blir kjempenervøs hver gang. Har også hatt tre episoder der jeg enten har sett stjerner i synsfeltet og en gang en bue med stjerner. Dro på legevakta når jeg så buen og trodde selvfølgelig jeg skulle dø av hjerte eller hjerneinfarkt. Føler ofte hendene mine dovner bort og trykk over brystkassen. Jeg er ganske sikker på at jeg har utviklet en helseangst etter hendelsen etter fødsel. Jeg ble så opptatt av sykdom/feber osv som har utviklet seg til å føle jeg til stadighet har kreft eller hjerteinfarkt. Noen med lignende erfaring? Utrolig slitsomt. Heldigvis har jeg flere jeg kan prate med det om. Skal snart til øyelege pga synsforstyrrelsene mine. Syns legen min er rask med å konkludere med at alt er angst relatert, men er egentlig enig også. Aldri vært slik før og det veeeeldig slitsomt! Anyone?
Avatar

Re: Helseangst etter fødsel

nov 12 2022 - 23:11
Jeg er helt enig med legen din. Jeg har vært(og er fortsatt av og til) i din situasjon. Du har jo hatt ett traume som selvfølgelig gjør noe med en. Og masse hormoner som blir forstyrret i tillegg. Du er helt normal kjære deg, fullstendig normal. Og det blir bedre, det lover jeg. Få deg en terapeut og prat traumet ut, ha god dialog med fastlegen, og husk, angst er «bare» følelser, det kan ikke skade deg. Det er utrolig vanskelig og vondt i akuttfasen, faktisk noe av det verste, men du vil aldri komme tilbake til start, det synes jeg er trøstende. Sender deg masse klemmer og masse styrke. Også er det mange her som har gått veien før oss og har masse råd. Bare å ta kontakt på melding om du skulle behøve noen.
Til forsiden