Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst bukspyttkjertelkreft

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst bukspyttkjertelkreft

feb 11 2023 - 17:34
Jeg er en mann på 36 år som fortiden er inne i en depresjon som har sitt utspring i helseangst. Jeg har lest mye på dette forumet for å lette litt på angsten innimellom.

Bakgrunn nå er at jeg sitter med en intens følelse av at jeg har fått bukspyttkjertelkreft da jeg har alle symptomer som kan minne om det.

Jeg har magesmerter og vondt i rygg, gått noe ned i vekt samt er mye oppblåst og forstoppet. Jeg har vært til lege og tatt endel blodprøver, tatt røntgen av brystkasse samt gjennomført en kolonoskopi. Men ingenting er påvist enda, skal fortsette dialog med lege til uken.

Men litt av skepsisen min til leger er at de ser seg blindt på blodprøver. Slik jeg forstår det så kan jo en blodprøve være 100% bra selv om man har bukspyttkjertelkreft?

Det jeg lurer på er om det er flere her inne med helseangst som har fått klare og tydelige symptomer på sykdom over tid (4-5 uker) uten at det har vært noe? Har selv tidvis hatt mildere perioder med helseangst hvor plager kommer og går, men ikke som er så konstant og tydelig som dette. Er det faktisk mulig å innbille vedvarende kroppslige plager med helseangst?
Avatar

...

feb 20 2023 - 21:15
Ja, det er mulig å få fysiske symptomer over tid med angst. Snakker av erfaring.... når det gjelder forstoppelse, magesmerter og fordøyelsesproblemer så er dette også klassisk ved angst. Mange får symptomer på IBS som kan ligne det du forteller om. Det kan også være muskelspenninger i magen, siden du kjenner det i ryggen også.
Det er alltid lurt å utelukke fysisk sykdom hos lege, men hvis også neste sjekk viser at alt er normalt, så tror jeg du kan belage deg på at det er angsten som spiller deg et puss... det er utrolig hvilken makt angsten har over kroppen, og hvilke symptomer den skaper.... husk at vi med angst har begrenset kunnskap om kroppen sammenlignet med en lege. Man må vel bare velge å stole på dem når de sjekker gjentatte ganger uten funn. Og ikke Google.... google er vår verste fiende!
Til forsiden