Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst, blant annet ALS

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst, blant annet ALS

nov 25 2021 - 13:25
Jeg har slitt med kraftig helseangst i 4 år. Egentlig vært innom angstproblematikk hele livet, men siste årene har vært som et H***te.
Det begynnte med at jeg fryktet kreft i Bukspyttkjertel. Litt fordi jeg har opplevd et par i nær relasjon som fikk det. Jeg hadde en del vond i mage og korsrygg og dermed var dette i gang (jeg vet det var en veldig svakt grunlag :) ). Her fikk jeg tatt en CT abdomen og dermed avkreftet. Det hjalp meg Jeg har også vært redd for spiserørskreft (fordi jeg følte tørrhet, svelgproblemer og en slags klump i halsen som virkelig var tilstede) Har aldri likt ting ned i halsen så jeg frytet gastroskopi, men det gikk veldig bra og de fant ingenting. Da forsvant faktisk svelgproblemene... Har i årevis fryktet tarmkreft. Pga mye typiske IBS symptomer (blant annet mye luft). IBS er jo ufarlig, men jeg er redd kreft. Legen mente nei, men sendte meg under tvil til koloskopi. Der skal jeg snart og gruer meg vanvittig.. veldig redd for at de skal finne noe. Legen sier det finnes en blodprøve som viser ganske mye vedr. tykktarmskreft og den er helt fin så jeg håper han har rett. Det som alikevel er blitt helt vanvittig nå er ALS frykt. Det hadde jeg ikke før, men leste tilfeldig om sykdommen. Jeg har faktisk vanvittig mye leamus og føler det har blitt uendelig mye verre siste ukene. Nå er det slik at der napper og rykker i hele kroppen mer eller mindre 24 / 7. Hovedsakelig på beina, men også andre steder på kroppen. Slik som handa, brystet, til og med hodebunn har jeg kjent det en gang. I dag når jeg skulle ta noe i kjøleskapet rikket fingeren til 2 kraftige ganger (jeg så muskelen trekkes inn). På føttene er det som om jeg har en popcornmaskin i gang. Det popper og napper omtrent konstant. Merker det spesielt godt når jeg sitter og ligger. Jeg kan faktisk se huden vibrere også. Legen min ble ikke så veldig bekyrmet, men jeg vet ikke hvor mye de kan. Hun testet styrken og refleksene mine i armer og bein samt fingre og mente alt var i orden. Hun ville sette meg på antidepresiva, jeg er mer der at jeg tellef på fingrene å bestille tid hos privat nevrolog. Men bare tanken gjør meg enda reddere. Noe må det jo være... Savner livet før disse problemene og helseangsten.
Avatar

Re: Helseangst, blant annet ALS

nov 25 2021 - 14:10
"Det som kan skje, kommer til å skje" - Angst 2021
- Det er ikke så ille som du tror.
- Skjer det, så skjer det.

Hjalp det?
Angst i seg selv er bekymringer knyttet til ideer man TROR kan oppstå. Hva om du aksepterer situasjonen du er i og fokuserer heller på hvordan du kan skape kontakt og kjærlighet med livet du har her og nå?
Til forsiden