Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst.. anyone?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst.. anyone?

nov 2 2013 - 15:30
Hei!
Sliter max med helseangst, både for å få fysiske og psykiske sykdommer. Livredd hver gang jeg leser om noe, hører om noe, osv.
Ikke vet jeg hvor mange ganger jeg har hatt kreft, HIV, hjerneblødninger, psykoser, schizofreni, hjertesykdommer, ol.. noen som kjenner seg igjen her?

Og hva gjorde DU for å få det bedre med deg selv? :)
Tips mottas med stor takk <3
Avatar

Hei

nov 3 2013 - 00:22
Har slitt en del med det du beskriver der.

Det som hjalp meg til å bli bedre var å innse at det ikke var noe som feilet meg, og å lære meg hvordan angsten virker.

dvs at man kjenner et symptom, begynner å tenke på alt som kan være galt, så blir symptomene sterkere også er man fanget i en ond sirkel.

Men hvis man i stedet vet at det bare er adrenalin som gjør at man føler seg på den måten, så er det enklere å ikke bli redd når man føler angsten, og da blir man ikke fanget i den onde sirklen.
Avatar

Helseangst her og!

nov 5 2013 - 01:46
Kjenner meg så altfor godt igjen! Jeg har vært både psykotisk, schizofren og bipolar. Hadde alle mulige slags kreftformer, hjertefeil og infeksjoner osv. Det er helt forferdelig å gå og tro at døden og lurer rett rundt hjørnet. Men det hjelper å tenke på at det faktisk bare er tankene som spiller et puss. Jo mer man blir fylt med angst, jo mer troverdige blir tankene. Og jo mer man tar tak i tankene jo verre blir angsten! Det er min erfaring.

Har vært så heldig og gått i terapi hos en superdyktig psykolog. Det har hjulpet meg masse! Er ferdig der nå,men er ikke helt kvitt angsten enda. Men vet at den vil forsvinne etterhvert hvis jeg bare er tøff nok med meg selv. For det er det jeg tror det handler om. Man må ikke stole på tankene sine. De er som regel (alltid) helt på jordet. For det er jo det angst er, tanker som er helt på jordet. Hva er oddsen for at man skal få både hjernesvulst, hjertestans og HIV på en måned f.eks? I tillegg til at man blir psykotisk?

Det virker jo svært lett i teorien. Men jeg vet at det er vanskelig,
men ikke umulig å bli kvitt!! Jeg har hatt noen perioder hvor jeg ikke har tenkt på sykdom i det hele tatt. Så hvorfor skulle det ikke gå an å bli kvitt hele dritten for godt?

Kan anbefale alle bøkene til Ingvard Wilhelmsen. "Det er ikke mer synd på deg enn andre" og "Sjef i eget liv" er gode bøker som har hjulpet meg. Har også funnet en veldig god nettside som heter anxietynomore.co.uk
Avatar

Tungt å ha det sånn

nov 6 2013 - 10:33
Hei

Jeg vet akkurat hvordan du har det, har slitt voldsomt med dette i 6år nå å begynner å bli lei av å være sånn:P

Har du skype eller noe så kan vi snakke litt hvis du har lyst:)
Avatar

Superdyktig psykolog

des 1 2013 - 23:13
Cantona
Er det lov å spørre hvilken psykolog du har gått til?
Avatar

Psykologer er betalt for aa prate.

des 2 2013 - 03:11
Hele psykiatrien er paa jordet og mer umenneskeligt system skal du lete lenge etter.Med unntak av enkeltpersoner.De menneskene som gjør den beste jobben er de med dårligst lønn og de gjør ogsaa mest.Det er saa mange feile folk i psykiatrien at det er latterlig.Mange psykologer/psykiatere er deprimerte og gaar paa medisiner dette VET jeg.Og ha gode medmennesker rundt seg og ogsaa at man jobber hardt er det som virker.Medisiner ødelegger mennesker psykisk og fysisk, er virkelig dette det beste psykiatrien kan tilby oss.Du kan gjerne kjøpe dyre bøker og la forfatterne bli rike paa din lidelse, men til syvende og sist er det viktigste at vi har ett "varmt" samfunn og gode medmennesker rundt oss.Dette er min mening;-)
Avatar

Denne siden er ett flott initiativ.

des 2 2013 - 03:16
Jeg vet ikke hvem som staar bak denne siden, kanskje det er psykologforeningen hehe, men ros skal gies til dem som staar bak.For rett skal være rett og jeg synes at de som kom paa ideen har skjønt en ting og to.TAKK for det:-))))
Til forsiden