Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst å Korona

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst å Korona

mars 17 2020 - 10:42
Nå sitter jeg her med alle symptomer så fins i Legehåndboken når det gjelder både forkjølelse, influensa å koronavirus.
Tungpust, Klump i halsen, Sår hals, Tett i nesen, Hjertebank, Slapp, Frysninger osv osv... Mangler heldigvis Feber!! Wohoo..
Jeg å min samboer har vert hjemme over en uke no med hjemmekontor. å selv om jeg nesten ikke har sett folk siste uka å han såvidt har truffe folk på jobben så sitter angsten for viruset hardt i.
Ironien er jo at jeg er helsearbeider i smittevern å kan ende opp med å måtte jobbe oppi dette her.. lucky me!! For tiden har jeg funnet ut å jobbe i helsen + ha helseangst ikke er en overkommelig combo akkuratt no. Hjelper og lite at DPS har stengt ned tilbudet. (har stor forståelse for hvorfor)
Vis noen har noen gode tips... UTENOM det å skjerpe seg å ikke tenke på det.. som i realiteten ikke fungerer så lett.. så tar eg imot med stor takk!
Stay Safe å hold dere innendørs :)
Avatar

Re: Helseangst å Korona

mars 18 2020 - 01:29
Føler med deg! Jeg har også gått med symptomer i noen dager. Veldig usikker på om det er en form for forkjølelse, korona virus eller rett og slett angst. Holder meg isolert i tilfelle, men er veldig redd for at jeg kan ha smittet noen av mine nærmeste om det skulle vise seg at jeg er smittet.
Prøver tenke litt rasjonelt. Det er mange virus ute å går for tiden. Har som deg vært i selvvalgt karantene en stund, og sist jeg var ute var det ikke registrert noen smittede i byen jeg bor. Antakelig en del mørketall, men sannsynligheten for at det er en forkjølelse eller "bare" angst er jo ganske mye større. Og OM det skulle være korona så er sjansen for at det går over med et mildt forløp aller størst.
Har du en behandler på DPS så ville jeg anbefale å be om samtale over telefon. Jeg har hatt et par samtaler alt og det hjelper iallfall litt på realitetsorienteringen min.
Avatar

Hmm

mars 18 2020 - 04:45
Det høres veldig krevende å ha helseangst og samtidig ha jobb som helsearbeider.det strider jo mot alt som på en måte er vanlig.folk som har helseangst er redde for sykdom at de er syke hele tiden og helsefagarbeider er jo med syke mennesker så det høres krevende å ha det slik.men det bør jo ikke være vanskelig for deg å bli testet.mange som jobber i helsevesen blir jo testet.
Avatar

heiheija å mrsfreak1983

mars 18 2020 - 09:49
Har snakket med behandler (ringte i dag tidlig) så får jo luftet litt tanker. Ikke at eg føler det hjelper, men nå er jeg såpass vanedyr at det er akkurat som eg føler hode ikke er mottakelig når eg på en måte ikke får reist det lille stykke bort. På en måte føles det som om den lille bilturen gjør meg åpen å klar for ny input. Høres rart ut men ja.

Ja det er nok litt motstridende, å ha helseangs å jobbe i helsen, å vertfall med smittevern. Det krasjer jo totalt. MEN jeg er ikke redd mens jeg er på jobb. Har jo forhåndsregler. Og har blitt testet en gang å da var negativ, så blir jo ikke testet igjen uten at eg viser tydelige tegn på smitte eventuelt. Nå skal eg jo holde meg hjemme siden eg går å føler på symptomer men som sjefen sa at dette er sikkert angsten din (hun vet om problemene min psykisk). I tillegg føler jeg jeg gjør det vannskelig for alle på jobben at jeg er borte da det en mindre på jobb å i disse tider merkes det.

Kjenner det fort blir mye med angsten å samvittighete å alt. Men men er jo ikke mye anna å gjør en å kvesse klørne å kjempe som en løve for å komme gjennom dette. Prøve vertfall :)
Avatar

Du er ikke alene

mars 18 2020 - 12:06
Føler mye av det samme som deg. Har nå vært i selvpålagt karantene i en uke. Logikken sier meg at det bare er en helt vanlig forkjølelse, mens angsten sier KORONA. Hadde det ikke vært for koronaepedimien som hadde jeg vel knapt tenkt over at jeg ikke er helt i form. Da hadde jeg bekymret meg over hjertet mitt i stedet. Hjertet har jeg nesten ikke tenkt på de siste par ukene...

Kom over en artikkel (på engelsk dessverre) skrevet av en psykolog om angst og korona. Jeg synes den er verd å lese.

Prøvede å legge inn en lenke her, men det er tydeligvis ikke lov. Prøv å søke på "dear guy anxious about corona virus" i Google så bør artikkelen komme på toppen av lista.
Avatar

Re: Helseangst å Korona

mars 18 2020 - 13:08
Det bor 5,5 millioner mennesker i Norge, gjennomsnittelig levetid er ca 80 år, dermed dør det ca 180 personer i Norge hver dag.
Avatar

Huff

mars 18 2020 - 23:31
Jeg tenker at siden du ble testet og det var negativt så går det nok bra.du er sikkert forkjølet og bør holde deg hjemme i tilfelle.jeg har kronisk bronkitt og det er litt flaut oppi alt som skjer må for symptommene er ganske like corona.bra du pratet med behandler.jeg skal ha tett oppfølging av psykologen min på video kamera.det er ett eget program som mange psykologer kan bruke tror spesielt det blir brukt mye nå og det er ikke det samme som å være på kontoret hans.det blir rart men jeg syns det er så vanskelig at med forandringer og uforutsigbarhet slitet med det mange år så når dette skjer oni tillegg isolasjon det er helt forferdelig.jeg trenger jo ikke å være isolert men på en måte så må jeg jo det jeg er redd tenk hvis jeg går med det og smitter de jeg er glad i.jeg går hjemme og tenker mye på det.på familien min.å være hjemme er som fengsel men vi må tenke på de som ikke tåler corona også er det nok samvittigheten min også som holder meg her.hva gjør dere når dere er hjemme?
Avatar

Re: Helseangst å Korona

mars 19 2020 - 20:15
Rart det du sier der RotCiv58. Mye anna eg har bekymra meg for nå så eg ikke har ofra en tanke så skal sånnsett ikke klage xD Jeg ser Wilhemsen, han er genial. sko bare klart å huske på alt i det angsten kommer xD

MrsFreak1983: En ting at eg ble testet da men har jo vert ute etterpå. men rekner med det går bra. er nok angsten som herjer i hode å kropp. Ser den med å være isolert men på den måten trenger man ikke vere redd for smitte i tillegg til anna normalt tankekjør tenker eg xD Eg jobber jo med smitten rundt meg hver dag, men var ikke før koronaen kom at angsten om det kom og. Før har det ver MS, ALS å sånne ting angsten har satt sitt fokus på.
Nå holder vi oss hjemmer på hjemmekontot både eg å samboer. Jeg må jo ut på jobb i smittegrumse men ellers holder vi oss hjemme.
Mat får vi levert i matkasse hver uke å bestiller 2hver uke noen poser fra spar så hamstrer vertfall ikke.. har ikke komt så lang :P
Avatar

Hei

mars 20 2020 - 16:38
Tror nok det er angsten din.det er klart hvis du testet deg for corona og ikke hadde det da også var du ute etterpå og lurer på om du seinere fikk det det er vanskelig å si.mange kan ha corona uten å vite det i det hele tatt.jeg tror nok det er angsten din som herjer.
Til forsiden