Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helseangst, Depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helseangst, Depresjon

okt 23 2020 - 00:48
God aften! I 8 mnd har jeg slitt med intens helseangst. Før dette var jeg gjennom en periode med mye stress, men var likevel ikke redd for sykdom. Dette skulle brått forandre seg med et pang. Plutselig en dag fikk jeg et panikkanfall, og fra der av har jeg vært sikker på at jeg har svulst på hjernen. Symtomene har vært smerter bak det ene øyet, tinnitus, press i hodet og synsforstyrrelser.

Det underlige er at når jeg våkner om morningen føler jeg meg helt frisk og angstfri. Gradvis utover dagen forandrer dette seg, og av og til kan det bli så intenst at jeg blir helt panisk og hjelpesløs, Nylig justerte jeg opp dosen på cipralex fra 5 mg til 10 mg, men trappet fort ned igjen ettersom 10 mg dosen bare ga meg enda mer angst.

Har tatt blodprøver som var fine, samt undersøkt øynene mine hos optiker. Ingen feil på noen av disse testene, likevel klarer jeg ikke å slå meg til ro. Kan man virkelig føle press bak et øye av angst? Jeg merker jo at disse smertene forsvinner om jeg er veldig opptatt med noe, så det er vel en mulighet.. Uansett, er det noen som har tips til hva man kan gjøre for å kvitte seg med angsten? Det er kun hjernesvulst jeg av en eller annen grunn er redd for. ALS og de tingene der enser jeg ikke en tanke..
Avatar

Re: Helseangst, Depresjon

okt 23 2020 - 18:32
Hei! Hva sier legen om dette? Angst kan gi veldig mange rare symptomer, selv har jeg har opplevd noe med øynene, men mye annet. Jeg går til psykomotorisk fysioterapeut i forbindelse fordi jeg blir veldig anspent i kroppen av angst, og fikk spørsmål om jeg hadde problemer med øynene, så jeg tror det er vanlig. Men ville jo uansett sjekket det så du slipper å engste deg. Jeg fikk også plutselig tinnitus i mai. Har det enda, men det hjelper litt å gå til akupunktør. Ellers går jeg til psykolog for behandling mot angst. Det tar tid, men jeg merker sakte men sikkert bedring :) Lykke til!
Avatar

Re: Helseangst, Depresjon

okt 27 2020 - 01:26
Var faktisk akkurat til lege og tok en grundigere sjekk i dag! Føler meg ganske beroliget. Legen kjente på noen muskler, og utfra symotomene mente han jeg hadde noe som heter "sternocleidomastoid syndrome" som egentlig er en stiv nakkemuskel som ofte gir nøyaktig de tingene jeg nevnte. Skal gå til fysioterapi nå frem over :)

Var visst veldig vanlig å få dette om en sov på magen samt satt mye med hodet i dårlig positør mens en var på pc for eksempel. Føler det gir mye mening utifra min situasjon. Oppdaget og at jeg hadde en stor muskelknute på denne muskelen som jeg klarte å løse opp i ved hjelp av noen youtube massasje videoer.
Avatar

Re: Helseangst, Depresjon

okt 28 2020 - 18:25
Hei, Sonnen!

Var usikker på om jeg skulle svare, men da jeg kjenner meg såpass godt igjen i det du sier tenkte jeg at det kanskje var en god ide.

Jeg har ikke slitt med helseangst i noen stor grad... men jeg har slitt med angst, og symptomene du nevner var mer eller mindre de samme jeg hadde—og til en stor grad fortsatt har.

Jeg vil fraråde deg sterkt fra å google symptomer på noe som helst om du har helseangst, men håper jeg kan berolige deg litt ved å si at de symptomene du har treffer veldig godt på angst, mens du mangler symptomer veldig relevante til svulst på hjernen! :D
Avatar

Re: Helseangst, Depresjon

okt 30 2020 - 16:12
Takk for svar! Veldig betryggende og høre at det ikke bare er jeg som har opplevd disse symtomene.Googling skal jeg absolutt slutte med haha :)) Kommer ikke så mye godt ut av det...
Avatar

Re: Helseangst, Depresjon

nov 3 2020 - 12:43
Jeg har hatt supermasse symptomer fra øynene i min, "angst-karriere". Vet hvordan du har det. Men dersom optiker og lege mener øynene dine er bra, er sjansene for at det er noe med hjernen så minimal. Da hadde du hatt trykk på øynene, og det er det første de måler.
Avatar

Kjenner meg så godt igjen.

mai 22 2021 - 23:43
Hei! Kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Har nå press over det ene øyet som kommer og går noen dager. Legger meg om kvelden og det er der. Når jeg våknet er alt fint. Sover godt når jeg legger meg.

Litt angst burde alle ha, som Ingvard Wilhelmsen sa: Det er dumt å gå på rød mann over gangfeltet fordi man ikke frykter noen ting.
Hehe. Håper dere forstår. Det å prøve å godta at sånn kjenner jeg det nå. Jeg har kjent det før og det er ikke noe galt og det gikk over. Det tenker jeg vil få tankene til å ikke tenke på slike ting som farlig. De uten angst får også kjenne på ting med kroppen, men de tenker ikke noe mer over det og dermed ikke noe hodet henger opp i.

Jeg støtter meg veldig på det skriver at når du våkner og holder på med noe så er det som oftes ikke tilstedet. Hadde du hatt svulst i hodet trur jeg du ville kjent det hele tiden. Er man fysisk syk så merker man det.

Det er helt sykt hvordan angst og muskelspenninger kan virke inn på kroppen. Det overrasker meg stadig.
Det ble litt langt innlegg, men håper du finner det nyttig.
Hvordan går det i dag dere?

Klem fra meg
Avatar

Hej

aug 23 2021 - 23:40
Märkligt att du skriver detta med ögonen, för jag har också ångest över mina ögon. Jag fick precis nya glasögon och tyckte att jag såg bättre i en månad och nu tycker jag att det är lika som förut igen. Och jag är säker på att mitt syn har blivit dåligare på så kort tid och att jag antingen har en ögonsjukdom eller diabetes. Så nu ska jag till optikern igen, men får säkert samma resultat som förra gången, och jag blir sittande med min ångest.

Men min alla största helseangst är rädslan för att jag har hormonella forstyrrelser som kommer ända upp med att jag blir tjock och kommer se ut som en man.
Til forsiden