Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helse og sykdomsangst - panikkanfall

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helse og sykdomsangst - panikkanfall

nov 21 2022 - 02:18
Hei! Sliter ekstremt mye med helse og sykdomsangst og angsten min er blitt så ille i det siste.. Kan være siden jeg prøvde å trappe ned på medisin(cipralex 20 mg) men har trappet opp igjen da det ble så ille.. Sliter ekstremt med pustevansker, dette er det symptomet på angst jeg sliter mest med.. Og dette hjelper lite da jeg har så helse/sykdomsangst så jeg tror alltid at jeg er på tur å få slag eller hjerteinfarkt eller noe.. Hjelper ikke å tenke at det bare er angsten, fordi selvom jeg har opplevd dette mange ganger så er det en liten del av meg hver gang som tror det er noe fysisk.. Dette fordi disse plagene oppleves så intenst.. En gang fikk jeg så mye angst at jeg mistet synet, hørselen og klarte såvidt å røre kroppen i tillegg til at jeg ikke fikk puste. Dette var utrolig ubehagelig og klarer ikke helt skjønne hvordan angst kan gjøre det med kroppen, at det blir så ille.. Er det flere som har opplevd noe av det samme? Har også de siste dagene hatt så mye angst og føler meg så lammet i kroppen itilegg til at jeg ikke klarer puste orntlig selvom jeg puster rolig og ikke hyperventilerer. Flere gang når jeg skal sove så våkner jeg med at jeg gisper etter luft. Og våknet også med at jeg bet meg selv i tungen, i tilegg til at jeg føler at jeg må hoste og blir så tett i nesa osv.. Er ikke "syk" men dette er noen symptomer som jeg synes er litt rare i forhold til angsten.. Klarer ikke slutte å tenke at det er noe fysisk med meg men vil ikke dra til legen eller ringe legevakt fordi man blir aldri tatt seriøst og ender bare opp med at man angrer på at man i det hele tatt ringte/dro.. Så blir bare å sitte å ha det ille og prøve å ikke "dø"..

- Fortvilt jente...
Avatar

..

nov 24 2022 - 01:06
Er du meg? For du beskriver meg på en prikk. Har slitt med dette i årevis nå. Forsøker selvfølgelig å bli bedre, går i terapi, gjør alt jeg "burde", men har til gode å bli bra. Jeg jobber i et yrke hvor jeg burde vite bedre, men klarer ikke berolige megselv. Jeg har måttet melde meg syk fra jobb fordi jeg er så dårlig om dagen. Klarer ikke tro på at angsten lager symptomer for meg, selv om det er det mest logiske med tanke på alder, genetikk osv. Per akkurat nå er jeg så forferdelig redd for en ømhet jeg føler i panne/tinning. Jeg har hatt ekstrem migrene og svimmelhet de siste dagene, og er selvsagt livredd. Klarer ikke gå til lege. Er så redd for å ikke bli tatt alvorlig. Føler med deg. Håper det blir lettere for oss begge snart❤️
Avatar

Re: Helse og sykdomsangst - panikkanfall

nov 24 2022 - 01:20
Det er stor forskjell på å ta opp en problemstilling med legen, og å ringe legevakten i panikk (slik enkelte gjør). Legger du problemet frem for legen på en saklig og rasjonell måte er det ingen grunn til at h*n ikke skal ta deg seriøst. Evt. går det an å ha med seg en annen person som kan forklare saksforholdene fra et objektivt utenforperspektiv.
Avatar

Lege

nov 25 2022 - 18:56
Føler du at du ikke blir tatt seriøst hos legen din bør du bytte lege, det er mange flinke der ute. Jeg har en fantastisk fastlege som tar meg seriøst hver gang jeg tar opp ting rundt angsten. Det jeg har lært meg er å være dønn ærlig, ikke legg skjul på hvordan du føler det. Skriv gjerne ned "episoder" og hvordan du hadde det da som du kan ta med til legen.
Det finnes ingen rare symptomer når det kommer til angst, har ikke tall på hvor mange jeg har opplevd, sånn er det dessverre med angst.
Håper at du tørr å snakke med noe helsepersonell om angsten, åpenhet er alt.
Avatar

Re: Helse og sykdomsangst - panikkanfall

nov 26 2022 - 12:00
Opp- og nedtrapping av medisin har vært det verste for meg, så hvis du er midt i dét forstår jeg deg veldig godt. Bivirkninger kan være andre/mer enn det som står i pakningsvedlegget. Min tidligere fastlege påpekte at noen angstdempende medisiner kan virke motsatt og gi mer angst. Det er veldig individuelt hvordan vi reagerer. Kan du snakke med legen din om det?
Til forsiden