Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

sep 16 2021 - 05:18
Hei!

Kan fortelle litt kort om meg selv

Heter Aslak og er 18 år
Trenings entusiast og veldig interesert i medisin.

Nå snakk om den jævelen på ryggen.

27 juli prøvde jeg hasj og endte med panikk anfall med trykk i brystet og puls på 150! Venter noen få timer med å kontakte legevakt og ble hentet med sykebil. Alt var fint med hjerte mitt og ble sendt hjem tilfredsstilt. Det gikk noen dager så brå våknet jeg m puste vansker og høy puls å følte på en intens frykt som endte med en tur innom mamma. Hun beroliget meg og sa dette va mest sannsynlig et panikk anfall. Hun har slitt m angst før og kjenner seg igjen.

Så gikk det noen dager og alt gikk fint, så dro jeg på hytta som er mange mil unna nærmeste sykehus. Så følte litt uro siden jeg hadde en trykk i brystet konstant som ikke ville gi seg. Hadde en intens panikkanfall på en restaurant i nærheten som endte med at jeg sprang til nærmeste do og familien min visste ikke hva dette var siden mamma og pappa ikke var med på turen. Jeg fortalte de at jeg har muligens angst men er veldig redd for hjertet mitt.

Dro hjem neste og da var det et rent satan de neste dagene med panikkanfall og legevakt turer 2 ganger i døgnet. Søvn rytmen var borte og all livsglede ødelagt. Jeg har en psykolog fra før av grunnet husbrann og traumer tidligere i Januar.

Men fortsetter historien. Legevakta ville prøve og hjelpe meg med en time hos kardiolog på poliklinikken på St.Olav. Der tokk de ekg, ultralyd og blodprøver og alt var kjempe fint. Jeg dro hjem motivert og papp var glad for at jeg følte meg bedre. Men dette varte ikke lenge. Trykket kom tilbake, fikk en følelse av å ikke få nokk luft ved anstrengelse og dette ballet seg på helt til jeg la meg i sengen.

Jeg tokk opp google og søkte opp symptomene. Alt pekte på angina. Angina er smerter fra hjertet grunnet forsnevringer i kransårene. Så jeg bestilte time hos kardiolog på Aleris privat klinikk. Koste skjorta. Der tokk de ekg, blodprøver, ultralyd og stress ekg. Det som var artig at jeg følte ikke på noen type smerte under stress testen som virkelig sier hvor sterk angsten er. Hadde et panikk anfall før og etter timen da. Var veldig anspent. Så kom jeg hjem og var fin den dagen.

Neste dag så begynte det igjen. Å jeg har en puls klokke som viste 50 i hvilepuls noe jeg skjønte var normalt siden normal hvilepuls er 50-90. Men jeg fant andre artikler som pekte på bradykardi og ble enda mer stresset. Bestilte 72 timers ekg hos aleris og det viste seg og være fint med en lavest puls i søvne på 39 som er helt vanlig sa de. Jeg trente hver dag og var ikke rart jeg hadde så godt hjerte.

Så jeg ble glad for å høre det men nå har jeg andre sykdommer i hodet som de kanskje ikke så på testene. Nå er jeg redd for myokarditt siden jeg visste det kunne være en alvorlig side effekt av pzifer vaksinen. Den tokk jeg noen dager før jeg prøvde hasj. Så da begynte hjernen å surre og jeg ville ha en xray av hjerte. Men jeg kom på at jeg tokk det hos legevakten før og hadde fin størrelse og ingen unormale skygger. Ultralydene var jo også fine. Men tenker fortsatt på det og at lege ikke fant det eller de ikke vil si det til meg

Så i dette øyeblikk plages jeg med hjertebank her og der, følelsen av å ikke få nokk luft, trykk i brystet både ved anstrengelse og hvile noen ganger. Rett før innsovning får jeg en følelse av luft mangel og brå våkner. Jeg er faktisk livredd men leger sier jeg er helt frisk og veldig usannsynlig i utganspunktet at det skal være noe galt. Det henger jo sammen siden jeg fikk panikk anfall av hasjen og det har bare utviklet seg siden da.

Vi kan ta historikken på meg her og nå.

Ingen i nærmeste familie med hjerteproblemer.
Ingen unormale prøver på tester.
Normale vektig med vekt på 76 kg og 183cm høy.
Fint kolesterol og ingen tegn til forhøyet stoffskifte.

Nå er jeg satt i kognitiv terapi og satser på forbedringer…

Jeg kan ramse opp testene jeg har tatt

-ekg
-ultralyd
-stress test (ekg)
-xray eller røntgen/ct scan vet ikke forskjellen :)
- blod prøver på stoffskifte, vitaminer, t protonin, kolesterol, crp og andre ting jeg ikke vet hva betyr. Men alt var innenfor referanse nivåene men jeg hadde litt lavt vitamin d som jeg fikk vite var normalt oppi norden.

Men jeg klarer ikke og akseptere at dette er angst og det suger skikkelig.

Noen som kan relatere? :)
Avatar

Re: Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

sep 16 2021 - 15:25
Ja, jeg kan relatere. Og som fritenker og psykedeliker kan jeg bare si at du må lære deg å ta kontroll over dine egne tanker. Leter du litt rundt i undergrunnsmiljøene finner du nok noen som kan lære deg det.
Avatar

Re: Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

sep 16 2021 - 21:37
Kan gi deg noe tips. Når du har slik angst eller panikk så ta en rolig dypt pust, inn og ut. Ta fokus på pusten din. Kan gjøre det flere ganger til du kjenne ro i kroppen. Det fungerer men du må gi deg tid og ha veldig god tålmodig.

Fra min erfaring, dette er ikje så farlig. Dine tanker er ikje farlig. Men du må skjønne at vi ikje kan styre tankene våre, men du kan akseptere at det e bare tanker, det e ikje ekte.
Avatar

Re: Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

sep 16 2021 - 21:43
Og eg kan si også det e pga hormoner som er nå ubalanse i kroppen din. Har hørt fra noen som prøvd hasj. De var dypt nedfor etter røyking eller tom for hasj og tok litt tid for dem til det ble helt normal igjen. Og du vet nå en grunn, så må ikje bekymret at dette skal være resten av livet. Du skal bli bedre. Det lover eg.
Avatar

Søtameg88

sep 16 2021 - 22:36
Dette med hormoner som er i ubalanse må du forklare grundigere.
Avatar

Re: Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

sep 16 2021 - 22:58
Du er veldig godt undersøkt, og vil tru de hadde sett på både ultralyd og ekg om du har myokarditt! Og hadde alle desse angstsymptoma dine vore reelle, hadde de hvertfall sett det :-) Symptoma dine blir verre fordi det er noko i deg som ikkje trur på at du er frisk! Dette er angsten som prøver å lure deg! Du har har fått full sjekk av hjertet ditt og fått beskjed at alt er heilt topp, du kan glede deg over det :-) PS: Ikkje prøv hasj igjen
Avatar

Re: Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

sep 16 2021 - 22:58
Du er veldig godt undersøkt, og vil tru de hadde sett på både ultralyd og ekg om du har myokarditt! Og hadde alle desse angstsymptoma dine vore reelle, hadde de hvertfall sett det :-) Symptoma dine blir verre fordi det er noko i deg som ikkje trur på at du er frisk! Dette er angsten som prøver å lure deg! Du har har fått full sjekk av hjertet ditt og fått beskjed at alt er heilt topp, du kan glede deg over det :-) PS: Ikkje prøv hasj igjen
Avatar

Re: Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

sep 16 2021 - 23:47
Hei! Etter og ha lest innlegget ditt og litt av kommentarene vil jeg bare råde deg en ting. Ikke ta noe mer narkotika! Du fikk et angstanfall av hasjen, så kanskje det værste å gjøre nå er å ta mer av det. Skjønner ikke hvordan noen kan råde deg og oppsøke "undergrunnsmiljøene"?? Du har helseangst. Du er redd, og du er redd for symptomene. Denne frykten er ekte, og det angsten gjør meg deg føles utrolig ekte og skummelt jeg vet. Men prøv å stole på legene og ekspertene som gang på gang sier at du er frisk. Ta timene dine med psykolog serriøst, og prøv å heller forstå angsten din. Når panikkanfallene kommer kan det hjelpe å rette fokuset på hva som er rundt deg, itilegg til å puste. Pust inn med nesa, og ut med munn. Det virker også som panikkanfallene dine ikke er tilfeldige, men kommer som følger av at du får først symptomer eller at du er steder som vekker angst. Gå rasjonellt til verks og prøv å se mønstre. Fortell dette til psykologen og kanakje sammen kan dere finne ut mer. Lykke til! Jeg har full tro på deg!
Avatar

Woldelig

sep 17 2021 - 08:53
Hva er problemet med å anbefale noen å oppsøke undergrunnsmiljøene?
Avatar

Re: Helse angst hjerte!!! Tvangstanker og diverse

okt 1 2021 - 00:45
Heisann. Takk for svarene. Nå er jeg ikke lengre redd for myokarditt men har hengt meg opp i hjerterytmeforstyrreler og nerve sykdommer :) angsten har bedret seg og tokk bil lappen for noen dager siden. Må si behandlingen fungerer men er forberedt på tilbakefall. Tusen takk for svarene og gjerne del erfaringer her! Veldig betryggende :)
Avatar

Vært i samme sko

okt 5 2021 - 12:34
Hei!

Først vil jeg bare si at du er IKKE den eneste som har opplevd dette før.
- Det at man er overbevist om at det er noe som er galt med deg.
- Konstant overvåkning av pulsen for å være sikker på at det ikke er noe galt
- Søvnløse netter fordi man er bekymret for at hjertet er feil
- Googling av symptomer fordi man er sikker på at det er noe som er feil med deg.

Dette fenomenet som du opplever har jeg også opplevd før når jeg var en del år yngre. Jeg var ca. 21 år da jeg først utviklet det samme. Jeg opplevet dette ett par dager etter jeg hadde tatt narkotika (hasj i mitt tilfelle). Jeg var livredd og måtte sykemeldes fra jobben min i ca. 2 måneder. Og jeg opplevde akkurat det samme som du skriver i innlegget ditt her.

Jeg var i samtaler med en coach og vi var begge underforstått at jeg hadde et stress/angst på grunn av at jeg var sikker på at hjertet mitt var defekt. Jeg leser jo at du går til en psykolog og dette er kjempebra! Fortsett med det. Du bør slutte å google symptomene dine! Det gjorde jeg også og jeg måtte bare slutte å gjøre det fordi det holdt meg våken hele natten.

Jeg foreslår at du googler "health anxiety" på youtube da det finnes utrolig mange flinke fagfolk som legger ut videor som forklarer hva det er, og hvorfor det fungerer som det gjør. Det er metoder for å komme tilbake på røttene sine igjen, og av videone som man får sett på youtube er det spesielt 1 metode som har bevist best effekt. Det er CBT (Cognitive behavoir therapy). Jeg anbefaler at du ser litt på det og finner litt info på det.

Jeg skal si at dette er 7-8 år siden det skjedde for meg, og jeg er så og si kvitt det. Jeg fikk tilbakefall for ca. 4 år siden da jeg igjen prøvde narkotika (hasj denne gangen også) og jeg opplevde stress og søvnløshet og alt det som jeg fikk første gangen.

Jeg anbefaler deg at du holder deg unna narkotika da effekten av narkotika er forskjellig fra person til person. Jeg hadde også en vennegjeng som rusa seg på narkotika og de merket nesten ingenting. Jeg valgte å frastå av å ta mer narkotika, og jeg har det egentlig mye bedre på grunn av det.

Jeg er sikker på at du finner en løsning du også! Har lagt deg til som venn om du har lyst på tips til noen videoer som jeg kan anbefale deg.

Redigert av administrator: Fjernet lenke.
Til forsiden