Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hei er det noen som har opplevd Bygdedyret "Janteloven" på nært hold ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei er det noen som har opplevd Bygdedyret "Janteloven" på nært hold ?

sep 8 2020 - 01:52
Er det noen her inne som kan dele sine erfaringer angående Bygdedyret ?
Avatar

Re: Hei er det noen som har opplevd Bygdedyret "Janteloven" på nært hold ?

sep 18 2020 - 19:52
Hei.Bygdedyret kan være en stygg faen. Jeg tenker at la det dyret styre på og ikke la deg påvirke av det..
Svar tilbake med samme mynt. Ikke la det krenke deg eller trykke deg ned!
Utover det ville jeg bare ignorert det og se på det som smålige mennesker.

Det du ikke kan gjøre noe med er ikke verdt negativ energi.
Det du kan gjøre noe med er hvordan du ser på det,Tenker og håndterer det.

Avatar

The Indigo

sep 19 2020 - 23:19
Du har nok mye rett i det du skriver, hva en bør gjøre. Du har sikkert dine grunner til å være her inne, men har du opplevd "bygdedyret"? Ikke vondt ment :)
Avatar

Innavl såklart

sep 27 2020 - 01:07
Det er typisk bygder der det kun er INNAVL, de er jo livredde for folk som ikke har samme slekts-blodet som dem.

Selv oppvokst i en bygd der absolutt alle var i slekt. Jeg har alltid vært vennlig og høfflig, og de klarte knapt å svare når jeg har møtt dem gående etter veien :P men jeg har ikke brydd meg så mye om det da det var langt mellom husene der.
Avatar

Re: Hei er det noen som har opplevd Bygdedyret "Janteloven" på nært hold ?

juni 9 2021 - 11:47
Godt og se flere har opplevd dette bygde fenomenet og det som skrives av andre her er så si SPOT ON .Er ikke lett det å være andeledes på bygda og skille seg ut når man sliter psykisk å har utfordringer andre rundt deg ikke har.kjenner på utenforskap på grunn av det.Er verst når man får høre at man må ta seg sammen og det skal ikke snakkes om psykiske problemer,og når du først våger å fortelle om det..får du en kald skulder etterpå og blir sett rart på og føler deg virkelig en som ikke er verdt noe...liker heller ikke den typiske greia med at folk legger seg opp en mening om de som er andeledes på bygda å.prater ned de som ny i det lokale miljøet og forhånds dømmer.Må si jeg synes det er rart når man ikke engang kjenner den som blir sett rart på.hmm vi er tross alt i 2021..ikke 1950 tallet.Det er lov å ikke være som alle andre og ha egne meninger og ikke følge strømmen av redsel for å ikke passe inn :) og psykiske problemer må snakkes om ikke gjemmes bort slik som den gammeldagse bondekulturen fremmer her jeg bor der folk får veldi lav livskvalitet og muligheter for ett bedre liv med og bli holdt nede...enn å bli løftet opp av lokal miljøet og gitt en sjangse.og gud forby viss du gjør kreative ting også på en annen måte eller har ideer som utfordrer det gammle måten å gjøre ting på.Takker for respons fra andre her og opplevelser med samme problem.Det å skille seg ut i ett gammeldags bonde sammfunn.
Til forsiden