Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har jeg fått angst? Voksen dame.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har jeg fått angst? Voksen dame.

mars 22 2020 - 23:47
Hei alle sammen,

Jeg er godt voksen dame, som ikke har mye erfaring med dette fra tidligere.

Det startet med at jeg våknet opp en morgen for 3-4 mnd siden, på ferie faktisk, og hele rommet spinnet(svimmel) rundt og hjertet banket i 200.
Det gikk heldigvis over, men var svimmel i flere dager etterpå. Ekstremt ubehagelig, men gikk greit, og var ikke plaget av spesiell nervøsitet etter at legen ikke fant noen feil.

Så noen uker etterpå fikk jeg plutselig sånne ekstraslag på hjertet, som varte 3-4 dager. Fikk sjekket med EKG og alt var fint, og det gikk over av seg selv.

Deretter var det 2 gode måneder før det plutselig smalt igjen forrige søndag(1 uke siden). Satt i sofaen, helt avslappet, og så på tv - og hjertet begynte å dunke veldig raskt og kaldsvetten kom. Kom meg ut på en gåtur, men var urolig store deler av dagen etterpå.

SIste uken etter dette har vært den verste hittil.

Kaldsvette, hjertebank, varm i ansiktet, kosntant uro/indre skjelving i kroppen og spesielt dårlig søvn. I varierende grad pr dag, men spesielt dårlig søvn og den indre/skjelvende uroen er plagsomt.

Det kommer og går, men spesielt søvnen har vært det verste.
Jeg sovner ofte greit, men så våkner jeg i løpet av 1-2 timer og er kaldsvett, skjelvende og urolig. Vanskelig å sovne igjen. Har brukt noen Imovane, som jeg har hatt fra tidligere flyturer. Det fungerer bra, men ønsker jo helst ikke å bruke for mye av det heller.

Er dette "normalt" forløp og høres det ut om angst for dere som er mer kjent med fenomentet?

Og hva er de beste rådene dere har?
Terapi?
Bøker om emne?
Gode råd generelt?
Evt. medisin? Kan jeg bruke Imovane over lengre perioder? Ta kun 1/2 hver gang, men da sovner jeg ofte greit.

Har også booket meg inn hos en kardiolog for å være helt sikker på at det ikke er noe med hjertet. Andre ting som bør undersøkes for å klargjort at dette mest sannsynlig er psykisk?

Ha en fin kveld alle sammen!

Avatar

Re: Har jeg fått angst? Voksen dame.

mars 23 2020 - 02:55
Sendt deg ei melding. ;)
Avatar

Roten av angsten?

mars 23 2020 - 13:50
Hei!

Jeg har lest gjennom hele ditt innlegg nå og syns det er utrolig rørende og trist ovenfor hvordan du har det. Har det skjedd noe dramatisk eller meget trist for deg i det siste? Altså har du hatt noen opplevelser hvor du bare ha hatt det skikkelig vondt med deg selv, dødsfall i familien, kjærlighetssorg, jobbproblemer? Jeg tenker at vis det er angst du har så er det for en tanke du har dypt inni deg som du selv er redd for i din mentale verden skal slippe løs. Hva er det du er redd for, har du noen frykter noe du er skremt over?

Vis du vil ta det på privat melding er det bare sende meg en melding så skal jeg prøve å hjelpe deg så godt som mulig, er psykolog student på mitt 4 år så snart så godt som ferdig utdannet vis det skulle vært beroligende :)
Til forsiden