Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har jeg dødsangst??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har jeg dødsangst??

juli 16 2017 - 17:33
Hei alle sammen! (:

Håper dere har lyst til å lese dette innlegget og dele litt av deres egne erfaringer!

Jeg sliter mye med angst, har egentlig gjort det hele livet. Greier liksom ikke å komme til bunns med angsten. Har gått til psykolog et par ganger før, men følte ikke at det hjalp stort mye!

Før i dag brukte jeg noen minutter på å tenke over de forskjellige typene med angst jeg har hatt før. Kom da fram til at nesten alle typene var en slags dødsangst.

Jeg har ofte helseangst, som igjen er forårsaket av dødsangst, jeg blir ofte redd for å ikke eksistere, som også er forårsaket av dødsangst, jeg får ofte tvangstanker om ting jeg må gjøre for å ikke dø, jeg tenker ofte på hva som vil skje etter døden og da får jeg helt panikk..!

Det er de typene med angst som oftest dukker opp i hodet mitt. Jeg har greid å innse at de angstene der faktisk er forårsaket av at jeg har enoorm stor dødsangst.

Over til hele poenget: Jeg får sjelden sove om kvelden, fordi jeg tenker på konsekvensene av å ikke få sove. "Kommer jeg til å bli fysisk syk da? Kommer jeg til å dø av for lite søvn?" osv. osv. osv. Dødsangsten min er ikke alltid like lett å observere.. Jeg vet liksom ikke alltid hva jeg er redd for!

Hva tenker dere om det jeg prøvde å beskrive her? Dere er sikkert ikke noen profosjonelle fagfolk, men jeg lurer på om dere tror det er dødsangst? Er det noen der ute som har vært igjennom det samme? Er det dødsangsten som gjør at jeg IKKE får sove om kvelden???

Prøv å besvar alle mine spørsmål! Tusen takk på forhånd! (:
Avatar

Re: Har jeg dødsangst??

juli 16 2017 - 18:02
Heisann :)

Er veldig leit å høre at du sliter med å ikke kunne sove om kveldene grunnet angsten din.

Selv sliter jeg med angst og føler at jeg kjenner meg igjen i det du skriver her.

Ofte så kommer ikke angsten av en konkret tanke men av flere tanker som flyer i hodet ditt. Her virker det som fokuset du har fått deg er dødsangst og redsel for å dø og/eller ikke eksisterer. Det er ikke noe god følelse for man vet aldri hva som vil skje.

I min menig så virker det ut som om du har en type panikk lidelse som blir forsterket når du kommer inn på tanker om du eksisterer eller om døden. Ofte så vil angsten angripe når man begynner å slappe av for da har man ikke ting som distraherer deg.

Det viktigste man må huske er at det ikke er farlig (vet at det ikke alltid hjelper å tenke sånt når man sliter). Også se om du kan kanskje finne noe å distrahere hjernen din med til du føler deg trygg nok til å sovne. Selv lar jeg av og til lyset stå på hvis jeg sliter med å sovne pågå angsten.

Angsten er ikke rasjonell. Derfor, er det sjelden at man faktisk vet hvorfor og hva man er redd for. Hvis man visste det, ville man jo ha klart å lage en bedringsplan. Jeg vet heller ikke hva som utløser min angst men har erfart at tider man føler veldig sterke følelser som er negative eller man har vært utrolig stresset kan skape disse problemene.

Håper dette var noe til hjelps og at du får deg god natts søvn veldig snart.

Lykke til!!
Til forsiden