Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Har jeg angst?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Har jeg angst?

aug 24 2020 - 12:21
Hei,
Hatt en jobb i det siste 1,5 året der jeg daglig opplever et sterkt press på å prestere, stress og lange arbeidsdager. Hadde i tillegg en episode for litt over et halvt år siden der jeg måtte være veldig til stede for en svært nær person som mistet sin nærmeste.
Jeg har utviklet mageproblemer (funksjonell dyspepsi), søvnproblemer (ligger ofte våken til langt på natt og tenker over jobb/triste tanker), i tillegg til noe som minner om hypokonderi. Er konstant redd for at jeg er syk. I det siste har jeg merket at jeg er ganske slapp i hele kroppen og ofte veldig trøtt og sliten (særlig i helgene). Den siste uken har jeg merket en slags stivhet i kroppen, og at det virker som at beina mine sovner og «banker» når jeg sitter i ro. Armene føles svake. Tenker da med en gang på ALS..
Kan dette være tegn på nyutløst angst? Føler meg ikke som meg selv lenger.. Anser meg selv som en ganske «sterk» person, og vennene min omtaler meg som «en maskin». Men vi er jo alle menneskelige.. er det noen her inne med lignende erfaring som vil dele? Særlig mtp de fysiske symptomene.
Avatar

Re: Har jeg angst?

aug 24 2020 - 23:01
Det kan absolutt være tegn på angst, eller evt. bare en stressreaksjon fra kroppen pga. det økte presset som har vært på deg den siste tiden. For min del høres det overhode ikke ut som ALS, ALS starter ofte ganske brått med lammelse/funksjonsproblemer i en arm eller i et bein. Du har jo symptomer litt "all over", og det er ganske forenelig med angs dessverre...

Jeg har akkurat de samme symptomene som deg, med unntak av magetrøbbel. Men det kan selvfølgelig sette seg i magen også.
Avatar

Re: Har jeg angst?

aug 25 2020 - 21:04
Jeg har mange liknende symptomer og har vært hos så mange leger og spesialister gjennom årenes løp at du vil ikke tro det. Har aldri blitt funnet noe galt. Men fremdeles føler jeg meg så sinnsykt syk og er overbevist om at det er noe galt med meg.
Vet hvordan du har det.
Men tror plagene hadde blitt verre og verre og vært mye tydeligere hvis det hadde vært alvorlig somatisk sykdom vi hadde.
Til forsiden