Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hals-ubehag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hals-ubehag

mai 13 2022 - 18:56
Ble utslått av stress/angst i høst. Mye helseangst oppstod. Etter utredning der ikke noe fysisk galt ble funnet, ble jeg gradvis bedre og begynte å fungere igjen. Nå har jeg derimot blitt verre igjen.. Føler på mye ubehag, stikking, kløe og smerte i halsen, særlig på ene siden, omtrent der jeg kjenner pulsen. Føler også at jeg er sår inni halsen på den sia. Og at jeg ofte er hes og stemmen "brister".
Er redd for kreft. Legen sier kreft arter seg annerledes enn mine symptomer, men jeg greier ikke å slippe tanken likevel. Begynner å bli sliten, får kroppsverk og trøtthet kastet på meg nesten hver dag nå.
Har time på øre-nese-hals i juni, men syns d er lenge å vente..
Er d andre med lignende plager i halsen? Kan d rett og slett være angsten som har "satt seg" der..?
Avatar

Re: Hals-ubehag

mai 13 2022 - 21:59
Nå er jeg ingen ekspert, men høres ut som det. Det jeg ikke skjønner med denne angsten er at jeg har hatt det akkurat som deg… så føler jeg meg bedre, egentlig helt fin, bra. Så dukker det plutselig opp nye symptomer , hvorfor det? Så er jeg rett tilbake med angsten , når det egentlig gikk helt fint. Skal det aldri blir bra liksom?
Avatar

Vanlig fenomen

mai 14 2022 - 06:45
Innlegget er ulest.
Nå har ikke jeg helseangst , men har vært på forumet flere år ..og har lest om brukere som har opplevd leamus og muskelsvakhet og har blitt sjekka for nevrologiske sykdommer ( ALS, MS) gjentatte ganger.

Når de endelig slo seg til ro , så gikk det ikke lenge før det var hjertebank/ puls problemer.
Da hadde angsten dikta opp hjerteproblemer.

Så det virke som.angsten " flytter" på seg / leter etter nye symptomer.

( jeg har GAD (generell angstlidelse ) og den oppfører seg ganske likt . Hjernen bruker en " søker" for å finne nye ting å bekymre seg for)
Avatar

Enig med de over

mai 14 2022 - 12:52
Jeg tror at halsen er et sted hvor man fort kan kjenne angsstymptomer Mange har sikkert også følt på mange ganger at man får en følelse av "klump i halsen" når man er nervøs og jeg for min del kan da bli sittende og svelge og svelge høylydt, ganske "pinlig".

Immunforsvaret kan jo også bli påvirket i perioder med mye stress og forkjølelsesymptomer som sår hals eller snue kan sitte lenge i uten at det blir noen ordentlig forkjølelse av det, bare at man påvirkes lettere av vind osv..En annen forklaring kan være at vi er mer sensitive og legger merke til alle slags symptomer. Men det er jo også sånn at angsten gir symptomer i seg selv.

Jeg tenker også at hvis du er stresset og engstelig om dagen, så har nok de fleste opplevd at stemmen da kan bli hes og "svak".

jeg ville ha stolt på legen, de har som regel rett. Så jeg tror du kan ta det helt med ro, sånn sett utenfra. Men sikkert greit bare å ta den timen og få enda en bekreftelse, trolig, på at alt er bra og da kan du kanskje slappe av en stund igjen.
Avatar

Halsvondt

mai 29 2022 - 10:53
Hei kjære deg :)
Jeg sliter også mye med halsvondt - samt kjeve, nakke, skuldre og bryst.
Har vært hos ØNH, fastlegen og endokrinolog - INGEN finner noe spesielt i halsen min.
Allikevel bekymrer dette meg mye - kvalm og halsvondt i over 6 mnd er slitsomt. Svært slitsomt!

Har begynt med akupunktur og velger å tro at det vil hjelpe meg i riktig retning - nemlig framover.

Hvordan går det med deg nå?
Avatar

Re: Hals-ubehag

sep 28 2022 - 22:12
Dette sliter også jeg med for tiden. Sliter med å spise. Hvordan har det gått med deg? Fant de noe pp øre nese hals?
Avatar

Re: Hals-ubehag

sep 29 2022 - 17:36
Når jeg var liten opplevde jeg ofte uforklarlige helsemessige problemer, halsen klemte seg og var vond som jeg ikke fikk puste, leger sjekket og fant ingenting fysisk galt. Det viste seg i ettertid å være stress og angst hvor hodet mitt hadde så mye å jobbe med at det spilte ut på denne måten.
Dette gjelder naturligvis ikke alle, men det kan være noe å tenke på.
Til forsiden