Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hals-ubehag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hals-ubehag

mai 13 2022 - 18:56
Ble utslått av stress/angst i høst. Mye helseangst oppstod. Etter utredning der ikke noe fysisk galt ble funnet, ble jeg gradvis bedre og begynte å fungere igjen. Nå har jeg derimot blitt verre igjen.. Føler på mye ubehag, stikking, kløe og smerte i halsen, særlig på ene siden, omtrent der jeg kjenner pulsen. Føler også at jeg er sår inni halsen på den sia. Og at jeg ofte er hes og stemmen "brister".
Er redd for kreft. Legen sier kreft arter seg annerledes enn mine symptomer, men jeg greier ikke å slippe tanken likevel. Begynner å bli sliten, får kroppsverk og trøtthet kastet på meg nesten hver dag nå.
Har time på øre-nese-hals i juni, men syns d er lenge å vente..
Er d andre med lignende plager i halsen? Kan d rett og slett være angsten som har "satt seg" der..?
Avatar

Re: Hals-ubehag

mai 13 2022 - 21:59
Nå er jeg ingen ekspert, men høres ut som det. Det jeg ikke skjønner med denne angsten er at jeg har hatt det akkurat som deg… så føler jeg meg bedre, egentlig helt fin, bra. Så dukker det plutselig opp nye symptomer , hvorfor det? Så er jeg rett tilbake med angsten , når det egentlig gikk helt fint. Skal det aldri blir bra liksom?
Avatar

Vanlig fenomen

mai 14 2022 - 06:45
Nå har ikke jeg helseangst , men har vært på forumet flere år ..og har lest om brukere som har opplevd leamus og muskelsvakhet og har blitt sjekka for nevrologiske sykdommer ( ALS, MS) gjentatte ganger.

Når de endelig slo seg til ro , så gikk det ikke lenge før det var hjertebank/ puls problemer.
Da hadde angsten dikta opp hjerteproblemer.

Så det virke som.angsten " flytter" på seg / leter etter nye symptomer.

( jeg har GAD (generell angstlidelse ) og den oppfører seg ganske likt . Hjernen bruker en " søker" for å finne nye ting å bekymre seg for)
Avatar

Enig med de over

mai 14 2022 - 12:52
Jeg tror at halsen er et sted hvor man fort kan kjenne angsstymptomer Mange har sikkert også følt på mange ganger at man får en følelse av "klump i halsen" når man er nervøs og jeg for min del kan da bli sittende og svelge og svelge høylydt, ganske "pinlig".

Immunforsvaret kan jo også bli påvirket i perioder med mye stress og forkjølelsesymptomer som sår hals eller snue kan sitte lenge i uten at det blir noen ordentlig forkjølelse av det, bare at man påvirkes lettere av vind osv..En annen forklaring kan være at vi er mer sensitive og legger merke til alle slags symptomer. Men det er jo også sånn at angsten gir symptomer i seg selv.

Jeg tenker også at hvis du er stresset og engstelig om dagen, så har nok de fleste opplevd at stemmen da kan bli hes og "svak".

jeg ville ha stolt på legen, de har som regel rett. Så jeg tror du kan ta det helt med ro, sånn sett utenfra. Men sikkert greit bare å ta den timen og få enda en bekreftelse, trolig, på at alt er bra og da kan du kanskje slappe av en stund igjen.
Til forsiden