Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Håper dette kan hjelpe meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Håper dette kan hjelpe meg

mars 18 2017 - 17:44
Hei folkens. Jeg er ny på dette forumet, og er nok veldig "ung" på dette med angst iforhold til mange andre her. Jeg har nå slitt skikkelig i 6 mnd, lege og sykehus mener jeg har en form for angst. Jeg har kommet meg in på psykiatrisk poliklinikk og begynt å snakke med ei der. Hun mener jeg egentlig ikke skårer så høyt på det med angst. Jeg har bedt henne om å legge meg inn, da jeg ikke vet hva jeg skal gjøre, jeg er så lei og skjønner ingenting av hva som skjer med kroppen min. Jeg fikk avslag på innleggelse, da jeg ikke var syk nok.

Ut ifra hva jeg har lest om angst, har jeg vell selv funnet ut at det er vel dette som feiler meg, og da helseangst. Kroppen er liksom helt ferdig, jeg hadde veldig mye hjertebank, høy puls og slet med innsovningen i starten. Ble veldig sliten av hvordan kroppen "gir opp", da jeg føler føttene er gele, kroppen holder seg liksom ikke opp av seg selv (som om jeg mangler muskler i rygg/mage), jeg føler jeg kommer til å besvime hvert øyeblikk og nå har magen virkelig slått seg helt vrang. Dette blir kanskje litt på kanten, men jeg går på toalettet ofte, skikkelig mageknip, og føler jeg tømmer meg for alt av innhold i magen. Når jeg sitter på do føler jeg energien bare siver ut av meg samtidig som avføringen. Vis det kan kalles avføring da, virker som det er tomt så det kommer kun "vann" og slim.

Jeg er skikkelig redd, jeg tror jo på at det er angsten, men har veldig tungt for å tro at det psykiske kan styre på så mye. Så blir usikker uansett på alt dette. Har vært ofte på akutten og som akuttpasient hos min fastlege, da jeg har så vondt og skjønner ikke hvordan jeg kan overleve når det står på som værst. Jeg ønsker virkelig hjelp av noen som skjønner seg på dette, men føler ikke jeg blir tatt seriøst. Jeg føler det er for lang tid imellom rundene hos psykiatrisk poliklinikk (1 time i uka) og samtidig skjønner jeg ikke hvorfor det skal ta så lang tid med papirmøllen der, svare på skjema osv. Vil jeg få hjelp til å skjønne dette som styrer på i kroppen min etterhvert? Eller vil jeg bli satt ut på gata når hun er ferdig med disse papirene og jeg har fått en endelig diagnose.

Jeg forstår at dette er noe jeg må jobbe med selv. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne. Jeg føler for en trygg hånd som kan hjelpe meg på vei. Sliter virkelig med å se lyst på livet fremover, for å sitte slik som jeg gjør nå, er ikke et liv. Er blitt sykmeldt, ligger hjemme og får ikke gjort noe, da kroppen føles utrolig sliten og jeg er svimmel og uvel. Klarer ikke å dra på besøk til folk, for jeg ser ikke vitsen i at jeg bare skal sitte der å slite meg igjennom "ontene". Er livredd for å besvime og at kroppen på en måte vinner, men samtidig håper jeg litt på at jeg skal besvime. Kanskje vil de på akutten ta meg seriøst og jeg får hjelp? Men samtidig er jeg redd for at jeg blir sjekka, nei ingen feil på deg. Hjerte, puls, blodprosent osv. Er greit. Du kan bare dra hjem. Det er nok BARE noe psykisk, det kan ikke vi hjelpe deg med.

Sorry, det ble et langt innlegg. Jeg kunne skrevet lengre, men føler jeg stopper her nå. Håper noen gidder og lese igjennom og som kanskje vil snakke litt med meg. Føler meg så hjelpesløs og livredd for at det faktisk er noe fysisk galt med meg.
Avatar

Kroppsendring

sep 28 2017 - 15:00
Du går sannsynligvis gjennom en kroppsendring. Energier kommer inn i deg, og det er knyttet til utseendet av din bevissthet (JAR ER)
Avatar

Hei!

sep 28 2017 - 17:06
Høres hvertfall ut som helseangst! Det er mange typer og grader av angst og det er helt TRAGISK at du ikke føler du blir tatt på alvor bare fordi du ikke er "syk" nok. Det er så farlig! Poenget er jo å forhindre at du blir så syk at du blir ufør? Man får nesten ikke hjelp før man står foran en bro og sier man skal hoppe. Jeg tar deg seriøst og du kan gjerne sende meg melding, så kan vi snakke litt.

Du har så mye foran deg og livet er så fullt av muligheter. Det er så viktig å ta ting alvorlig, uansett om det har vart i 6 mnd eller 6 år. Da har du størst sjanse til å faktisk bli frisk.

Kan du forestille deg å bruke resten av livet ditt som du gjør nå? Kanskje i 50 år til?
Høres ikke ut som du har noe i livet ditt som gleder deg eller motiverer deg akkurat nå.
Var det noe som pleide å gi deg glede?
Hva fikk deg til å stå opp, pusse tenna og gå ut døra?
Til forsiden