Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gravid, angst og bråslutt av antidep.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gravid, angst og bråslutt av antidep.

mars 19 2013 - 10:05
For et par mnd siden ble jeg gravid, og fikk klar beskjed av legen min om å bråslutte på antidep. Har brukt Venlafaxin i 2,5 år, og fikk panikk da jeg visste at jeg måtte slutte, men gjorde det pga barnets beste.
De første ukene var helt grusomme, angsten var tilbake for fullt, hadde "lynnedslag" i hodet, sov dårlig, masse mareritt, ol.
Dette gikk seg til, og jeg tenkte "endelig roer det seg".
Men den gang ei. Nå, gravid i 6 mnd, føler jeg at hele verden skal rase sammen. Jeg går rundt i min egen verden og føler at jeg bare "eksisterer", det eneste lyset i tunellen er barnet mitt.

Jeg føler at jeg er helt tilbake fra begynnelsen, da jeg begynte på antidep. Og det er ikke bra!

Om nettene, når jeg skal legge meg, føler jeg at det står en elefant på brystet mitt. Jeg er kvalm og uvel, får ekle tanker om at jeg er dødssyk, eller at noe er galt med barnet (sjekker blodtrykk og alt dette regelmessig, og med fornuften VET jeg at alt er bra). Det føles ut som om hodet skal sprenge av og til, vondt i skuldre og nakke, mareritt, influensalignende symptomer, ol.
Men det verste av alt er at jeg har fått null oppfølging av legen etter dette med bråslutten. Han sa "det kommer til å gå over om et par uker". Man merker fort på folk som ikke har vært plaget av angst/depresjoner at de tenker helt annerledes enn oss.


Dette ble et langt klagebrev, og spørsmålet mitt er:

Hva skal jeg gjøre?

Er alle disse symptomene angst?

Hvordan kan jeg få legen min til å forstå at dette må bli tatt på alvor?
Avatar

Kjipt..

mars 19 2013 - 10:21
Men hva kan legen gjøre? Du har jo ikke noe valg uansett så legen kan bare gi deg de rådene som finnes.

Jobb med angsten og tankene dine. Jeg synes det er rart at folk går på medisiner i så lang tid uansett, som oftest skal de jo brukes i kortere perioder så det å måtte møte angsten igjen etter en tid med medisiner er noe en må regne med når en velger å begynne med det.

Sorry for et lite trøstende innlegg, men husk at du kan det du vil, stå på å jobb med tanker og forkuser på det gode :)
Avatar

Joda...

mars 19 2013 - 10:25
Men å la meg bråslutte, for så å ikke ha noe som helst oppfølging??? Har du gått på antidep. selv? Jeg fikk livet mitt tilbake når jeg begynte på disse, jeg klarte å forkusere på det gode i livet mitt. Å tro meg, jeg jobber som en gal med angsten, tankene mine og hele meg. Jeg SKAL klare dette, men når en har hatt så mye angst, for så å bli frisk, for så å dette rett tilbake der en var... da er ikke det mye motivasjon... Hater å ha det slik!
Avatar

Joda

mars 19 2013 - 10:43
skjønner at det er kjipt men hva mener du legen skulle gjort?

Jeg unner ingen å bråslutte med antidepp men på en annen side så mener jeg at de aller fleste ikke burde bruke antidepp i for lang tid uansett iom at det ikke gir en bedre helse alt i alt, det er jo bare en kur.

Fokus på baby's og at du faktisk har klart å slutte med medisiner :)
Avatar

Gratulerer med graviditeten

mars 19 2013 - 11:27
Hei.

Venlafaxin kan ha innvirkning på babyen, men det er ikke noe og vær redd for nå da du er av medisinen.

Venlafaxin er også ment for bruk i kortere perioder.

Dersom legen mener at du ikke lenger har behov for Venlafaxin vil legen be deg om å redusere dosen langsomt før behandlingen avsluttes helt. Noe legen burde gjort i ditt tilfelle.

Avbrytning av behandling med dette legemidlet er kjent for å gi bivirkninger, spesielt dersom det avsluttes brått eller dosen reduseres for raskt. Noen kan oppleve symptomer som tretthet, svimmelhet, berusningsfølelse, hodepine, søvnløshet, mareritt, munntørrhet, tap av appetitt, kvalme, diaré, nervøsitet, uro, forvirring, ringing i ørene, kribling eller i sjeldne tilfeller følelse av elektrisk sjokk, svakhet, svette, krampeanfall eller influensalignende symptomer

Men tenker at siden du allerede er av denne medisinen og har vært de en stund så ville ikke jeg startet opp igjen med den før du er ferdig med amming, da den går over i morsmelken.

Noe av virkestoffet i Venlafaxin er Serotonin, noe som blir produsert av Tryptofan som er en essensiell aminosyre, noe som betyr at man må få den fra kosten fordi kroppen ikke kan produsere den selv, og med og være med bevist på kosthold så kan man øke serotonin produksjonen noe "manuelt".

Det finnes sikkert alternativer som du kan bruke for og hjelp deg.
Men hva de heter og hvordan innvirkning de har på deg og babyen vet jeg ikke.

Føler du at du trenger hjelp ved bruk av medisiner så er det ok :)
Men ta det da opp med fastlegen og vær litt streng, alternativt en annen behandler om du har det.
Avatar

Tusen takk for det :)

mars 19 2013 - 12:48
Nei, jeg ønsket sterkt å slutte med Venlafaxin, da dette kan påvirke babyen. Men det var måten det ble avsluttet på. Fikk ikke en dags varsel, ingenting. Men jeg har vært av medisinen i 3 mnd nå, og nå føler jeg at jeg er tilbake der jeg var før jeg begynte.

Regner nok med å starte på medisinen igjen når jeg er ferdig med å amme :) Det beste for babyen er om mammaen også har det bra psykisk, og jeg ønsker ingenting annet enn å ha nok energi/overskudd til å konsentere meg kun om den lille :) Syns bare det var dumt av legen at jeg ikke fikk mer oppfølging da jeg måtte kutte de helt av.
Avatar

hei

mars 19 2013 - 19:47
Bytt fastlege!! Ein lege som ikkje følger opp pasientene sine når ein slutter med medisin så brått er ikkje ein ansvarlig lege.

Håper du får da bedre framover og at når babyen kommer og du får den å være opptatt av så vil angsten bli skjøvet i bakgrunnen. Du går ei fantastisk tid i møte så la deg beruse av babytiden. Og dersom du føler for hjelp til å bekjempe angsten så få deg ein fastlege som tar seg tid til deg og til å støtte deg . Legen er der for deg og ikkje omvendt :-)

Lykke til.

Klem annasofia
Til forsiden