Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

God erfaring med Cipralex

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

God erfaring med Cipralex

juli 25 2020 - 11:12
Jeg startet med Cipralex i 2018 ettersom jeg fikk panikkangst/generell angst i 2016 etter noen hendelser som satt meg ut av spill.

I starten forsøkte jeg kognitiv terapi hos psykolog og samtaleterapi hos en annen psykolog uten effekt. Angsten bygget på seg og fikk gro en del, så mye at jeg ikke klarte å gå ut av mitt eget hjem og på butikken. Jeg fikk panikk og følte meg kvelt utendørs. Jeg var generelt redd for min egen helse og fikk helseangst i tillegg. Jeg ringte 113 ved to anledninger fordi jeg var overbevist om at jeg hadde hjerteinfarkt, noe jeg senere skjønte var angst. Det tok meg lang tid å akseptere at dette var bare angst fordi det var så fysisk for meg i så lang tid.

Etter 1,5 år med invalidiserende angst og et halvt års ++ sykemelding fra jobb bestemte jeg i samråd med legen at det var på tide å teste Cipralex.

Jeg startet opp med 10 mg umiddelbart og de to første ukene hadde jeg et angstanfall, rar magesug, var svimmel og følte meg litt paranoid men kjente at det kom av medisinen. Etter disse to ukene var over hadde jeg effekt av medisinen. Katastofetankene jeg hadde var forsvunnet. Jeg kjente meg litt avflatet, men samtidig som meg selv igjen. Angsten var plutselig forduftet og jeg klarte å gå på butikken igjen uten å bli svimmel eller få pusteproblem.

I året som kom var det eneste symptomet jeg hadde fra medisinen manglende orgasme og følte meg litt avflatet. La også på meg en del, men spiste mer.

Når jeg hadde gått på medisinen i over et år, kom orgasmen tilbake og jeg følte meg ikke lengre avflatet. Jeg føler meg helt som meg selv igjen. Skal nevnes at jeg har sluttet på medisinen en gang med langsom nedtrapping på 1,5 mnd, allikevel kom angsten snikende tilbake.

Uansett skriver jeg dette for at andre som sliter med angst og hørt negative erfaringer med Cipralex også kan høre en positiv en. Cipralex har vært redningen for meg.
Avatar

.

juli 25 2020 - 23:02
Godt å høre. Inne i min 3 måned med det nå
Til forsiden