Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gjentatte panikkanfall. Knekke koden?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gjentatte panikkanfall. Knekke koden?

mai 4 2019 - 01:33
Heisann. Jeg hadde mitt første panikkanfall for 3-4 år siden, og har siden ikke hatt det før nå den siste måneden. Men lurer på om jeg begynner å knekke koden?

4 april hadde jeg ganske kraftig ett. Våknet midt på natten med høy puls og ble ganske skremt, så skremt at jeg havnet på legevakten midt på natten. Og det tok meg ca en ukes tid før jeg kom til hektene igjen. Og bang, 3 uker senere(nå forrige mandags natt) kom det ett nytt avfall, men denne gang ble jeg ikke redd, Reiste meg opp av sengen, tok på meg klær og gikk rett ut å tok en gåtur midt på natten, og slappet helt av. Ja, hjertet herjet og kroppen skalv og svettet, men hadde ikke noe «Panikk» følelse. Og dette skjedde igjen nå i kveld, merket angst en haltivme/time før og ekstra ubehag før det skjedde. 5-10 sekunder senere så gikk pulsen rett til himmels, reiste meg opp gikk rundt i stua og bare roet meg ned. Vips 2-3 minutter senere roet pulsen seg betraktelig.

Ja, har fortsatt relativt høy hvilepuls rundt 80-90 ish. Dette bruker å roe seg iløpet av en dag, og da er jeg nede på min vanlige 55-60 hvilepuls.
Sliter med følge av høyere hvilepuls at jeg ikke får sove samme natt anfallene kommer på grunn av høyere og hardere puls. Ganske irriterende.

Så, mitt spørsmål er, er jeg på bedringens vei, eller bare undertrykker jeg anfallene mine? :P

Og er det andre som gjerne har litt høyere hvilepuls i en dags tid etter hvert anfall?

Symptomene mine går som regel i svette hender og føtter, skjelvinger og angst til og fra gjennom dagen. Er så super støl i venstre brystmuskel av fysioterapeuten lurte på hva jeg hadde funnet på i det siste. Den var visst endel større enn høyre. Hadde jo vært fint med hevelse på høyre også, for å jevne ut litt :-D
Avatar

Hei

mai 4 2019 - 13:36
Det er vanskelig å si det med å knekke koden men å gå turer hjelper jo i seg selv.jeg sliter mye med panikkangst og andre type lidelser men det som er slitsomt med panikkangst mer enn de andre er at panikkangst er veldig uforutsigbar kaster seg plutselig over en det andre er på en måte mer forutsigbart selv om det er jævlig jeg vet hva som kommer men panikkangst er brutal fordi den er uforutsigbar.hvis du føler selv du har knekt koden er det jo kjempe bra og det å gå turer er jo bra i seg selv.hvordan har du knekt koden hvis jeg kan spørre?
Avatar

Re: Gjentatte panikkanfall. Knekke koden?

mai 4 2019 - 20:04
De første gangene jeg fikk panikkangst ble jeg veldig redd for jeg visste ikke hva det var. Tok lang tid å komme meg etter de. Men nå vet jeg hva det er og at det går over. Jeg aksepterer at det skjer og gjør det jeg vet hjelper. Opp og går og fokuserer på pusten. Puste inn igjennom nesen og ut munnen. Det hjelper meg. Vet ikke om jeg blir kvitt panikkangst men er ikke redd den lenger. Og det går lenger og lenger mellom hver gang.
Til forsiden