Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Generalisert angst kombinert med sjalusi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Generalisert angst kombinert med sjalusi

juli 12 2020 - 21:32
Jeg trenger hjelp til å snu tankegangen min. Og vær så snill og ikke kom med kritikk. Jeg skriver innlegget fordi jeg trenger hjelp da jeg vet at jeg har irrasjonelle følelser.

Jeg er usikker på hva problemet mitt egentlig er. Men jeg tror det er en god blanding av generalisert angst, dårlig erfaringer med gutter fra tidligere, usikkerhet på meg selv og sikkert også sjalusi.

Jeg får ofte perioder hvor jeg bekymrer meg veldig mye over diverse ting. Dette er vel på grunn av den generaliserte angsten tror jeg. Hadde for eksempel nylig en periode hvor jeg nesten ikke klarte å tenke på annet enn at pappa snart skal dø. Selv om det er forhåpentligvis 20 år til enda. Denne perioden er helt over og jeg tenker ikke lenger på dette. Men jeg bekymrer meg mye rundt ting som angår samboeren min. Vi har vært sammen i et år og jeg har aldri hatt det så bra med han som jeg har nå. Jeg blir bare mer og mer forelsket, vi får snart hund sammen og ser også etter hus. Det er ingenting i forholdet som tilsier at ting ikke skal gå bra mellom oss. Jeg har det så utrolig bra med han, men samtidig klarer jeg ikke å ha det noe bra inni meg, med alt kaoset av følelser. Jeg hadde en periode hvor jeg bekymret meg mye for at han skulle bli lei av meg eller synes jeg er for klengete eller sender for mye meldinger, osv. Dette tenker jeg ikke på lenger. Men har også hatt en periode hvor jeg har vært livredd for at han skal få følelser for andre. Spesielt etter han begynte å jobbe tett sammen med ei jente. Jeg stoler veldig mye på han og er sikker på at han ikke kommer til å være utro. Men å få følelser for en annen kan jo skje alle uten at man vil det. Dette tenkte jeg på hele dagen, hver dag mens vi var fra hverandre. Det føltes forferdelig å være borte fra han fordi jeg ikke klarte å tenke på annet. Dette har heldigvis også sluppet taket og jeg tenker ikke lenger på det. Men nå er det eneste som står i hodet mitt at jeg gruer meg til massasjen han ga til meg i julegave. Vi skal begge få massasje, og jeg tenker kun på at en annen dame skal klå og gi kjæresten min nytelse. Jeg er livredd han skal bli kåt og få ereksjon av en annen dame fordi det er jo så klart digg å få massasje. Spesielt hvis vi skal få massasje i samme rom og han får ereksjon også ligger jeg rett ved siden av. Jeg forsøker å tenke at det kun er en massasje og det er jo ikke noe galt i å få en massasje. Det er jo ikke nødvendigvis noe seksuelt, bare avslappende og godt. Men likevel sitter jeg med helt angst og føler jeg nesten blir kvalm av all angsten det gir meg. Jeg tenker på det store deler av dagen og det plager meg skikkeligskikkelig mye. Det ødelegger hele dagen min og jeg tenker jo ikke på annet nesten. Dette er jo kun når jeg er alene. Jeg tenker ikke disse tankene når vi er sammen. Ihvertfall i liten grad.

Jeg har ikke lyst til å be kjæresten droppe massasjen, for det føler jeg blir helt urimelig. Problemet ligger jo i hodet mitt. Å få en massasje burde være helt greit, men likevel har jeg følelser i kroppen som nesten tilsier at det er utroskap. Men så klart er det jo ikke det. Jeg skal jo få en massasje selv, uten at jeg føler det er noe galt i det. Jeg forstår ingenting av mine egne følelser eller hvorfor jeg tenker og føler det sånn.. Jeg trenger virkelig hjelp. For dette tærer skikkelig på meg.

Jeg vil bare presisere at jeg absolutt ikke er kontrollerende ovenfor kjæresten min. Jeg forstår selv at tankene og følelsene mine er irrasjonelle. Men jeg trenger hjelp til å endre tankegang og klare å kontrollere følelsene mine.
Avatar

Re: Generalisert angst kombinert med sjalusi

juli 12 2020 - 22:14
Så bra at du skriver her om det som plager deg istedenfor å bare holde det for deg selv:) Det høres virkelig ikke ut som du er kontrollende overfor kjæresten din, men som du selv sier, at du har et problem du trenger hjelp med.

Det er jo tankene dine som tar litt kontroll over deg. Føler du at det er mest angst eller irrasjonelle tanker og følelser?

Det som jeg syns var veldig positivt ut når jeg leste dette, er at du har greid deg å komme deg igjennom perioder tidligere der du har vært redd for noe, altså har du allerde noen verktøy eller teknikker til å komme deg ut av det. Husker du hva som har hjulpet deg de andre gangene?

Jeg vil til deg og anbefale selvhjelpsvideoene på:
https://psykologiskveiledning.com/

Kan det hjelpe deg å anerkjenne dine egne følelser? Å si til deg selv, det er dette jeg føler, istedenfor å kjempe i mot følelsene? I selvhjelpsvideoen sier de og at man ikke har kontroll over sine egne følelser - man kan ikke styre dem. Og at det bare gjør vondt verre å prøve å kontrollere dem. Men du trenger ikke å handle ut fra dine følelser, handlingene dine er noe du har kontroll over.

Når det gjelder angst og ting man er redd for, er den beste måten å se at det ikke er noe å være redd for, å utsette seg selv for det en er redd for, på en god måte, og se at det går bra, eller hvis det du skulle være redd for skjedde, at det går bra likevel.
Avatar

Re: Generalisert angst kombinert med sjalusi

aug 7 2020 - 22:34
Har hatt lignende plager som deg, og det som har hjulpet mest er å jobbe med min egen selvfølelse. Fordi slike tanker bunner ofte i at man ikke føler seg bra nok for kjæresten sin. Bygg opp selvfølelsen din, bruk tid på egne ting, ha et liv utenom deres felles liv. Det er mine beste tips, ønsker deg lykke til :)
Til forsiden