Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Generalisert angst - flere?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Generalisert angst - flere?

mai 3 2013 - 16:49
Jeg har fått diagnosen generalisert angst - GAD - av min psykiater. Bekymringsangst, rett og slett. Sliter mye med katastrofetanker og redsel for at jeg eller noen jeg er glad i skal bli syke eller komme ut for en ulykke osv. Dette har jeg nok hatt hele livet, men det slo ut i full blomst for ca 5 år siden, etter en periode med store livsbelastninger. Er det flere her som har denne diagnosen?

Går ofte med en konstant uro i kroppen, har egentlig ikke noen direkte angstanfall. Jeg går i terapi en gang i uka nå (har gått i snart et år) og har klart å slutte med Efexor depot (noe som er litt deilig å tenke på), men jeg føler at jeg står og stamper fordi det er et skritt fram, to tilbake, tre skritt fram, tre tilbake osv. Det går opp og ned, med andre ord! Er 50% sykmeldt, noe jeg har vært siden oktober. Og jeg forstår ikke hvordan jeg skal klare å komme tilbake i full jobb. Til uka er det dialogmøte hos NAV, noe jeg også bekymrer meg veldig for. Det verste er at jeg skammer meg over situasjonen min og en stadig følelse av motløshet.

Finnes det noen der ute som føler de mestrer det å leve med GAD?
Avatar

Hei.

mai 3 2013 - 19:03
Skjønner deg godt i den situasjon som du befinner deg i
Jeg opplever mye det samme her, blei også diagnosert med GAD.

Dette er nå 8 mnd siden no har helseangst / panikkangst blitt mer fremtreden, slitt med all denne tunge angsten i ca et år..:(
For din situasjon så er det tøft, spesielt at du greide og slutte med medisin, må ha vært tøft ??
Bekymrer du deg mye for fremtiden din og fam, økonomi osv.??
Avatar

Tøft

mai 3 2013 - 20:53
Jo, det er tøft, og det var mye ekle seponeringssymptomer i form av bl.a. svette, skjelving og "bomull i hodet" mens jeg drev og trappet ned. Men det var verdt det. I mine tyngste stunder nå tenker jeg at jeg aldri skulle ha sluttet, jeg må begynne med medisinen igjen osv, men så er det noe med å komme bak denne angsten da... Jeg tror vel at medisinen gjorde at alt ble døyvet og holdt nede, liksom - og at det er mye som kommer til overflaten først nå som jeg er uten medisiner. Det må jeg bare regne med sier psykiateren min, som også roser meg for å orke å stå i det... Det er jo litt hyggelig å høre da.

Og ja - jeg bekymrer meg jo for fremtiden og, i tillegg til det jeg skrev ovenfor. Fint å lese at vi er flere i samme båt. Det er en trøst å vite at man ikke er alene.
Avatar

du er ikke aleine

mai 5 2013 - 01:18
Jeg med har Generalisert angst , bekymrer meg ganske mye å har katastrofetanker ganske mye i det siste .har vel hatt det i 6-7 år men det har roet seg ganske mye med årene inntil no men mye som sjer i livet mitt å mulig påvirkning.For meg har jeg ikke hatt noen å pratet med det her ,noe som er veldig tungt har endelig fått meg psykolog time så synst synst i psykologen når alt bare fosser ut av munnen min alt jeg har bæret på:) men for min del har dette forumet her vært veldig viktig for meg den siste tunge tiden ,jeg leser å ser inn i andres verden å føler meg ikke så alene lenger.Angst er en berg å dalbane noen dager går det opp og noen ganger ned ,men der er heldigvis en balanse.vi kommer alltid opp igjen:) Det skulle vært laget til en chat her så vi kunne delt ting mer direkte.billigere en psykologhjelp å lettere en angstringer kansje?:)
Avatar

Takk for svar

mai 8 2013 - 11:15
Godt å vite at vi er flere!
Avatar

vet ikke men

mai 20 2013 - 04:09
angst skal ikke være noe iboende i deg. det er ting i den ytre verden som påfører deg det. mørket ligger tungt over jorden og din angst er ikke ubegrunnet. vit at slik du reagerer tyder på at du er et levende menneske som reagerer på en frisk måte på en syk verden. det vil skje mye fremover og vi går mot lysere tider selv om overgangen kan bli noe hard. mulig du er klarsynt
Avatar

Depresjon

mai 22 2013 - 00:00
Ble diagnosert tilbakevende depresjon (alvorlig) og generalisert angst i dag etter å ha gått med dette i mange år uten hjelp/ behandling enn meg selv. Noen som har erfaring med Venlafaxim? Alternativet er cipralex, men ikke i første omgang.. Er skeptisk til medikamenter men orker heller ikke å gå rundt med dette. Er nå 28 år nå
Avatar

Mulig generell angst?

juni 6 2013 - 00:21
Jeg er ei jente på 23 år. Har vært plaget av angst hele livet, hvertfall så lenge jeg kan huske.
Når jeg var liten var jeg redd for å være borte fra moren min, og sove borte hos venner og familie. Var også redd for at alt var farlig, og redd for å dø.
Og i senere tid har jeg blitt redd for å bli syk, reise bort på ferier, og enda merker jeg at det er vanskelig for meg å sove borte enten på ferier eller hos venner og kjæresten. Det er ganske vanskelig for meg å være åpen om dette for jeg føler ikke jeg får noen forståelse.
Kjæresten min er veldig glad i å reise, men det har jeg aldri vært noe glad i. Og neste sommer ble vi invitert med på cruise i en uke, og når jeg fikk vite dette fikk jeg en skikkelig klump i magen og jeg merket at gruer meg skikkelig, greide ikke å vise noen glede selvom alle andre jublet og var kjempe glade.
Kjæresten min spurte meg om jeg ikke gledet meg, og da sa jeg helt ærlig at jeg faktisk ikke gjør det for jeg er redd for å dra langt avgårde så lenge og at jeg ikke har noe lyst, men han skjønner ikke meg. Han sa at hvis jeg ikke blir bedre når det kommer til å reise, så tror ikke han at vi passer sammen. Og da ble jeg så lei meg at jeg begynte å gråte:( Jeg vil ikke miste kjæresten min, men jeg føler ikke at jeg kommer til å takle å bli med på denne turen..Og da er jeg redd det blir slutt mellom oss.

Til forsiden