Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Generalisert angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Generalisert angst

jan 16 2011 - 00:13
Hei der.jeg er 28år fra midt trøndelag som er blitt angrepet av generalisk angst de siste 4mnd. Dette er en helt forferdelig vond lidelse,men føler at det hjelper å snakke med folk i samme situasjon. Mye av tiden min går med på å prøve å forstå hvorfor denne grusomme angsten dukker opp, men tror ikke det er noen løsning å tenke for mye på dette. Jeg kan sitte i soffaen å se tv, og helt uten videre kommer en ubehagelig kvalme,svimmelhet og frykt sigende. Jeg tror underbevistheten min sitter og leter etter hver minste smerte i kroppen min som sender meg signaler som gjør meg bekymret. Har vel egentlig vært en hypokonder i hele mitt liv.
Det var vel først når jeg snakket med en sykepleier, at jeg fikk øynene opp for hva angst er. Da var det bare og google opp alt som hadde med angst å gjøre. Der fant jeg absolutt alle symptomene som matchet mine symptomer. Håper å komme i kontakt med likesinnede mennesker her.
Avatar

Re: Generalisert angst

jan 16 2011 - 02:39
Jeg har holdt på med angst i mange år og ser godt at mange ikke vet hva angst er før den smeller en rett i veggen og vrir armen bak på ryggen på deg.
Etter mitt første møte med termen "angst" ble jeg henvist til noen samtaler og fungerte etterpå. Jeg lagde meg sikkerhetsstrategier og levde med angsten i 2-3 år før det virkelig tok av. Feilen i første omgang var vel å prøve å slette over og komme seg videre istedet for å komme til bunns i problemstillingen og gjøre noe med det. Kan ikke få sagt hvor viktig det er å komme i gang med en endring i livet dersom det dukker opp angst. Alt man gjør kan man nesten glemme fordi hele tilværelsen er med på å opprettholde tilstanden. Jeg sier ikke at man må slutte med noe men man må vite hvorfor man gjør som man gjør og hva som gjør at man føler seg slik man gjør.
Avatar

Re: Generalisert angst

jan 27 2011 - 13:39
Hei :-) Jeg er ei jente på 21 ifra trondheim. Har slitt med generalisert angst en stund, det går veldig opp og ned og i perioder. Før skjønte jeg ikke hva det var som gikk av meg, og jeg googlet det, og fikk opp generalisert angst. Jeg leste mye om det, og jeg kjente meg igjen i veldig mye av det. Hadde vært fint å prate med noen i samme situasjon.
Avatar

Re: Generalisert angst

jan 27 2011 - 15:36
Hei på deg hubbabubba.

Det er ganske kjent det der med opp og ned. Denne svingningen er noe som gjør angsten uberegnelig siden man ikke har et stabilisert eksistensgrunnlag. Det kan lønne seg å prøve å få en jevnere linje da dette vil åpne opp for å gjøre flere ting uten å bli like nervøs. Jeg prøver å forstå sammenhengene og har ikke helt funnet ut av oppskriften. Har blitt en god del bedre og har nærmest eliminert skjelving og slikt. Har funnet ut at jeg ikke lenger kan drikke kaffe da. Det er en ting som trigger angsten i sammen med sosiale situasjoner hvor man ikke har "kontroll". Man har jo aldri helt kontroll men i mitt tilfelle må jeg ha kjente personer eller et gitt antall for å kunne forholde meg rolig. Jeg prøver forsiktig å pushe litt grenser men det tar ganske lang tid. Denne tiden er jo ikke mest motiverende men det gjelder jo å lære seg hva som er positivt igjen. I fortiden har man gjort veldig mye feil og tilbakeblikk forteller en kjedelig historie. Det verste tror jeg er en sammenfalling av alkohol og sosial atferd. Dette har ført til en uheldig innlæring av hvordan ting må være for å fungere. Det er nok andre ting og som kan ta bort en "edge" men har ikke funnet frem til mer foreløpig.

En stor del av hverdagen med angst er jo å prøve å kontrollere den så man ikke skal gå helt av skaftet. Dette fører til sikkerhetsstrategier og tilbaketrekning. En ser jo helt klart det negative i dette og man kommer ikke videre uten å gjøre noe. Så er det også dette med å gjøre ting med positivt fortegn. Dersom man får en trigger på angsten så gjør det at man blir skeptisk til hele situasjonen og man assosierer en gitt situasjon med angst og blir da umotivert til å gjøre det samme igjen. Dette blit ytterligere vanslkelig dersom man ikke er i lag med folk som forstår situasjonen. Å forklare en som aldri har hatt angst hvordan det er når det står på som verst er ikke mulig. Jeg har prøvd men har ikke fått det til.

En ting å melde i tillegg er viktigheten av å forklare sine utfordringer til sitt eget nettverk. Jeg har møtt stor forståelse og har vel vært heldig. Det hjelper på når folk kan ta litt hensyn til at man ikke er helt i orden. En vil jo gjerne fungere best mulig og det er fort gjort å pushe seg selv over kanten.
Avatar

Re: Generalisert angst

mars 13 2011 - 13:01
Hei.
Jeg er en mann som nettopp har fylt 19 år.
Jeg sliter en god del med Generalisert angst og jeg ønsker å dele mine erfaringer og samtidig høre med dere andre hva som fungerer for dere.

Avatar

Re: Generalisert angst

mars 18 2011 - 21:31
Mye av det du skriver er akkurat som jeg skulle skrevet det selv :( jeg hater hvordan livet mitt er akkurat nå om dagen. jeg blir gal av disse angstanfallene-panikkanfallene... og hater det å bekymre meg for alt og ingenting. skulle ønske jeg kunne revet av meg en arm i stedet for å ha det sånn
Avatar

Re: Generalisert angst

mars 31 2011 - 20:19
Hei! Jeg er ei jente på 33 år som har generalisert angst, og sliter med å mestre det. Er sykemeldt fra jobb, og er stort sett hjemme, og grubler på hvordan jeg skal komme ut av dette. Har nok "alltid" slitt med en mildere form for angst, men det siste halve året har det vært helt grusomt. Skulle gjerne kommet i kontakt med andre i samme situasjon, som jeg kunne utveksle erfaringer med.
Avatar

Re: Generalisert angst

april 1 2011 - 15:45
Har sendt deg venneforespørsel (til deg over). Ikke lett med angst, men jeg har tro på kogntive selvhjelpsbøker. Det finnes mange å velge mellom. Hva med boken Tenk deg trygg. Når det gjelder angst så synes jeg det hjelper å stoppe tanker eller ikke gi grobunn for grubling. Når jeg merker at jeg tenker på en skadelig måte prøver jeg å stoppe tankene. Det fungerer for meg. En annen teknikk er å prøve å rette oppmerksomheten på noe utenfor seg selv. Bli opptatt med noe.
Avatar

Re: Generalisert angst

april 1 2011 - 18:16
hei millennium
jeg har sendt deg en venneforespørsel:)
jeg sliter mye med angst og prestasjonsangst i forhold til jobb
og utdanning. Det er slitsomt med angst....
Avatar

Re: Generalisert angst

april 1 2011 - 22:10
Ja, det er fryktelig slitsomt. Man vet liksom ikke hvor man skal begynne for å få "løst problemet". Skulle ønsket at det fantes en "vidunderkur" som fjernet angsten, men har oppdaget at så ikke er tilfelle. Det verste er at uansett hvor hardt man prøver å "ta seg sammen", så går det ikke over.. Har nok mye å lære. Har kjøpt og lest selvhjelpsboken kognitiv terapi som heter "tenk deg glad", og den hjalp litt ifht teknikker for å avverge panikkanfall, men den generaliserte angsten er like sterk..
Avatar

Re: Generalisert angst

april 10 2011 - 09:53
Hei. Jeg sliter og med generalisert angst, har og ashenofobi og agorafobi. Har hatt dette i tolv år, men i høst toppet d seg. Vil veldi gjerne bli venn med dere , :-)
Avatar

Re: Generalisert angst

april 11 2011 - 18:30
Hei! Generalisert angst påvirker alt vi tenker. Jeg har hatt det mer eller mindre fra jeg var liten. I tillegg har jeg hatt sosial angst og panikk-angst. Jeg har det nok i moderat grad, men det sliter på likevel. Jeg merker at regelmessig og nok søvn er viktig. Variert og vanlig kosthold bidrar positivt. Likevel da angsten er på det værste, så klarer jeg ikke å tenke positivt. Panikk-angsten er værst. Ofte er den forbundet med påkjenninger for min del. Har hatt en del av det de siste årene. Panikken griper tak. Redd for å miste pusten. Klaustrofobien kommer. Alt blir trangt. Værst er det på natten. Dette skjer ikke ofte, men noen ganger. Nei angst er ingen enkel ting. Men ikke la det bli en fiende.
Til forsiden