Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gastroskopi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gastroskopi

mars 9 2017 - 14:48
Har nå blitt henvist til gastroskopi av legen, siden jeg har slitt med kvalme, nedsatt matlyst og magesmerter en stund. Noen her inne som har tatt det og har noen tips fram mot timen? Gruer meg utrolig mye, siden jeg er så mye kvalm fra før og så skal jeg få en slange ned halsen. Sliter i tillegg med ulike typer angst, så ved hjelp av denne gastroskopien får jeg vite om det er noe fysisk galt eller om angsten står bak det hele.
Avatar

Re: Gastroskopi

mars 9 2017 - 15:39
Du kommer til å få tilbud om beroligende på forhånd, og mest sannsynlig kommer du ikke til å huske noe av det :) Sett at du tar imot beroligende da! Si fra at du er redd så kommer de til å ta ekstra vare på deg. Eventuelt kan du få legeerklæring om at du trenger narkose hvis du er såpass redd at du ikke klarer det med "bare" beroligende. Lykke til!!!
Avatar

Re: Gastroskopi

mars 9 2017 - 23:50
Hei, jeg har selv tatt det. Hadde samme symptomer som deg og sliter også med angst. Selve testen gikk fort og jeg fikk bedøvelse i form av spray i svelget. Klart det var ekkelt, men null problem når det kom til stykket. Dette kommer til å gå helt fint skal du se ☺
Avatar

Re: Gastroskopi

mars 14 2017 - 21:15
Hei Student97!

Jeg hadde skopi både ned halsen og "inn bakveien" ifm. utredning av kroppslige reaksjoner til mine psykiske utfordringer i tenårene. Jeg husker at kabelen ned i halsen var mest ubehagelig av de to, mens kabel inn bakveien var det som var mest vondt. Begge deler gikk mye fortere enn jeg hadde regnet med. Som for deg, så ble det gjort for å utelukke ikke-psykiske sykdommer. Som sagt litt ubehagelig, men det går fort over. Og det var godt å vite at jeg ikke var dødssyk da de psykiske plagene var nye og ukjente for meg.

Jakob
Avatar

Re: Gastroskopi

mars 16 2017 - 23:51
Jeg tok Gastroskopi idag. Det gikk helt greit, til tross for at det definitivt er den verste undersøkelsen jeg har vært borti, men det er jo over på ca 5 minutter, selv om det kanskje føles lengre. Jeg brakk meg hver gang han beveget på slangen. Det gikk greit når han holdt den i ro. Det er ikke vondt da heldigvis, litt sår i svelget nå i etterkant, men alt i alt så er jo det verdt å få undersøkt om det er noe i veien med deg :)
Avatar

re:

mai 9 2018 - 11:00
Gastroskopi er en rask undersøkelse, tok det i forrige uke, det hele var over på under 10 minutter. Den verste parten er i begynnelsen da slangen skal ned, men dette går helt fint og det er ingen form for smerte, du får lett puste, men kan kjenne lit ubehag og vil brekke deg, men dette går helt helt fint!
Til forsiden