Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Gått på en smell?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Gått på en smell?

okt 16 2019 - 01:12
Hei!
Har nylig opplevd en klassisk situasjon av å "møte veggen", tror jeg. Har arbeidet mye de siste årene, familien har vokst og samtidig drevet med mye prosjekter parallelt. Jeg har også gjennomgått flere krevende situasjoner det siste året.

For en måneds tid siden begynte jeg å kjenne på en svimmelhet som festet seg mer og mer. Har hatt angst i perioder i livet men har som regel mestret mye selv ved kognitiv terapi og selvhjelp. Nå sa det imidlertid ganske stopp. Svimmelheten, følelsen av ujevnt underlag, svikt i bena, festet seg som en sykdomsfølelse og førte til en del lege besøk, da uten funn på noe unormalt. Føler jeg begynner å godta at det ikke foreligger noen underliggende sykdom men energi nivået er på bunn, og svimmelheten sitter i. Også slitt med treningsangst og følelsen av pustebesvær/ hjerteproblemer ved fysisk aktivitet. Dette tynger mye i en travel hverdag.

Er det noen som kjenner seg igjen?
Tar gjerne i mot tips fra noen som har gått i gjennom noe lignende og hvordan man har arbeidet/ arbeider med det! Jeg sitter med følelsen av at dette har jeg ikke tid til og ønsker å komme i gang igjen med arbeid og prosjekter, men det virker ikke som om kroppen følger helt med.
Avatar

Hei.

okt 16 2019 - 07:41
Jeg kan relatere til mye av det du skriver her. Det med treningsangst går det på du du er redd for å trene av redsel for typ hjerteinfarkt ? Føler du noe smerte også kanskje får det gjør nemlig jeg.
Avatar

Hei!

okt 16 2019 - 08:16
Treningsangst relaterer mest til pustebesvær, følelsen av for lite oksygen og evt hjerte/ lunge problemer ja. Samtidig driver jeg med noe aktivitet uavhengig for å eksponere meg selv, men denne svimmelheten og følelsen av slitne og sviktende bein har satt en grei stopper for mye! Prøver å jobbe mot det ved eksponering og refleksjon rundt sannsynlighet for at det skulle være noe.
Avatar

Hei

okt 17 2019 - 00:17
Jeg kjenner meg igjen i ALT du skriver! Har også slitt i perioder i livet med angst men fungert i jobb. De siste 6 mnd har jeg sitt med konflikt på jobben og det toppet seg rett og slett. Ustø, sjøgang i beina, ørhet i hodet, føler jeg skal falle noen ganger, angst, panikk ja you name it! Det kommer til å gå over med rett hjelp. Det har hvertfall gjort det for meg da jeg fikk det slik for mange år siden så jeg trøster meg nå med at det vil bli bra igjen. Fysisk trening er veldig effektivt på angst så jeg prøver å trene litt intensivt. Skjønner det med pusten du forklarer (jeg sliter med svimmelhet på trening), men det må du prøve å trosse for på lang sikt har trening veldig god effekt :)
Avatar

Hei!

okt 18 2019 - 23:51
Takk for ett fint svar! Godt å høre at det er flere som kjenner på lignende utfordringer. Veldig enig i det du skriver, og skal arbeide med å utfordre meg selv på trening / løping fremover! I mellomtiden er det vel bare å ta tiden til hjelp, og tørre å stole på at dette også kommer til å gå fint. Syns tidsperspektivet er vanskelig og akseptere da jeg skulle ønske ting fungerte som normalt så fort som mulig! Men dette gjør vel bare prosessen lengre og verre!
Avatar

Når tiden går for sakte

nov 4 2019 - 11:18
Kjenner igjen mye. :)
Den vonde sirkelen med grubling, angst, nedstemthet osv.
Jeg skulle helst også hatt den blå pillen jeg kunne tatt for å bli «frisk» igjen i morgen. Men hadde en smell for 4 år siden, uten å vite at det var psykisk helse. Men kjempet meg tilbake, brukte mye eksponerings tekniker. Og vant til slutt over angst og stress.

Frem til i sommer hvor jeg gikk på ny smell. Og ja, jeg har vanskelig for å håndtere hvor sakte det går. Og ikke minst hvor mye tyngre de små tilbakefall føles.

Men forsøker å leve her og nå, og få tankene vekk fra hva som ligger lengre fremme. Det tar vi da. :)
Avatar

Hei!

nov 10 2019 - 00:00
Hei! Takk for at du deler! Jeg har om ikke annet søkt hjelp selv, og føler at ting går fremover, om så ikke så raskt! Veldig enig i det du nevner om å klare å ta en periode om gangen da stresset med å bli bedre bare skaper en ond sirkel. Syns derimot fortsatt det er tungt (å føle seg en del dårlig i det daglige), men føler absolutt det hjelper å tenke at; sånn er det i en periode nå og ting vil løsne etter hvert!

Håper det slipper taket for deg så fort som mulig :-)!
Avatar

Re: Gått på en smell?

feb 4 2020 - 23:12
Hei! Kjenner meg mye igjen her.

For meg har det vært flere år med mye jobb og studie samtidig. Itillegg har det vært mye nytt som har skjedd personlig i livet mitt.

Problemene startet for 1 år siden da jeg begynte å bli noe svimmel og utsø på jobb. Dette gikk over, men etter sommeren begynte problemene igjen. Itillegg fikk jeg utrolig vondt i hodet og problemer med magen og bryst. Brystsmertene var så forferdelige at jeg var masse på legevakten og hos legen en periode.

Nå er jeg ikke like svimmel, men hodepinen sitter enda. Og trening forverrer dette bare. Legen sier jeg er ok, men vi tester litt enda for diverse ting.

Hvordan går det med deg nå ? Mann8900
Til forsiden