Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fysiske symptomer og helseangst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fysiske symptomer og helseangst

juli 30 2019 - 18:22
Siden februar har jeg slitt med helseangst. En ekstrem variant også. Jeg tørr ofte ikke å legge meg. Gråter meg i søvn, redd for at hjertet stopper om natta.
Jeg har gått til både fastlege og lege på Volvat 5-6 ganger de to siste mnd. Overbevist om nye ting med helsen.
Hatt mye hodepine og trykk i hodet som kom etter bihulebetennelse, som jeg fryktet var slag. Har tryglet om MR av hodet, men er nektet dette da begge legene mener jeg har spenningshodepine som følge av angsten.
Har prikkinger i hender og føtter.
Varmefølelse i en side av kroppen.
Kvalme.
Nå har jeg fått vondt i ene brystet. Eller lettere sagt lunge/ribbein. Det stikker til noen ganger i løpet av dagen. Var hos legen for dette idag, men han satte ikke det i sammenheng med sykdom, men psykisk.
Jeg er livredd han overser alvorlig sykdom...
Redd det er blodpropp, kreft eller lignende. Han mente det skyldtes muskelspenninger.
Han merket jeg var svært urolig. Og fortalte meg at han ville sendt meg videre hvis han var i tvil, for det var jobben hans.
Blodtrykk, puls og blodprøve har vært normal.
Idag sa han også: hjelper det deg om jeg Du er at jeg tilnærmet 100% kan si at du ikke er alvorlig syk?
Har dere opplevd sterke fysiske symptomer? Som faktisk gjør virkelig vondt?

Avatar

Re: Fysiske symptomer og helseangst

juli 30 2019 - 21:28
Jeg kjenner meg igjen angående å ikke ville legge seg i frykt for at hjertet stopper om natta.. Den frykten er helt grusom å ha vær dag. Jeg sliter med frykt for hjertet mitt som begynte for snart 2 uker siden. Vært å tatt EKG hos både fastlegen, legevakt og ble henvist til akutten den ene gangen fra legevakta siden jeg hadde rask puls. Legen jeg snakka med på akutten sa at det er mange årsaker til rask puls, så er vanskelig å si hva årsaken er. Men ble tatt nytt EKG mens jeg lå på akutten og fikk målt hjertefrekvensen på en monitor en god stund. Fikk tilslutt beskjed om at jeg kan reise hjem og ikke trengte å være over natta. Hu trodde det kanskje kunne være engstelse, og hu sa at hu henviser meg til EKG hvor jeg kan gå med det over flere døgn. Og hvis det skulle bli oppdaget noe på den EKG’en som de ikke fikk plukket opp når jeg lå på akutten så er det ikke noe farlig. Og jeg skulle ikke være redd for at hjertet mitt skulle stoppe.
Avatar

Hei på deg :)

juli 31 2019 - 00:51
Hei :) Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Jeg har selv helseangst, Jeg har sterke trykksmerter i venstre side av brystet som stråler ut i armen, Sliter med pusten, Vondt i hodet/kvalm. Jeg har vært innlagt på sykehus med mase EKG, Utrednig hos hjertespesialist å ingen farlige funn, Selv i dag har jeg di samme tankene jo nettop at det er noe feil med hjertet mitt. Om du ønsker så er det bare å sende melding :)
Avatar

Hei :)

juli 31 2019 - 12:10
Litt betryggende å høre at det er flere som meg der ute.
Var på sykehuset idag tidlig og fikk satt på meg 24 timers EKG. Og som den engstelige personen jeg er blir jeg nok litt fokusert på at jeg har disse ledningene på meg.. Og tenker en del på hva de kan finne ut på denne undersøkelsen og at det kan være noe farlig. Har nok en del tanker rundt dette fortsatt selvom jeg egentlig burde slappe mer av nå siden jeg faktisk blir undersøkt.
Tror nok jeg er ganske sensitiv for alt som skjer med hjertet, og kanskje legger ekstra merke til ting siden jeg har hatt hjerte i fokus de siste ukene..
Blir sliten av alle tankene som dukker opp i hodet i løpet av en dag.
Til forsiden