Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Frykt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Frykt

mars 31 2020 - 03:50
Jeg er kjempe redd for corona.jeg er redd for at det skal skje noe med familien min.nå har jeg hatt enorm angst tok to stesolid jeg er så redd corona er overalt.setter jeg på TV så er det corona .er jeg på nettbrett er det om corona.stort sett negativt at det kommer til å bli verre men jeg merker at Sverige er mye mer positive.jeg kjenner folk i Sverige og de lever mer normalt enn oss.der prater de om at Sverige ikke blir noe Italia.her forbereder de seg at Norge kan bli Italia.den negativiteten og skremselen fra Folkehelseinstituttet og disse ekspertene skremmer så mye.ingen av dem vet hva som kommer til å skje hvorfor skremmer de Oss da.jeg er veldig redd angsten i natt er forferdelig.jeg er så redd noe skal skje mine nærmeste.vet ikke hva jeg skal gjøre og denne ensomheten hjemme.jeg går i veggene.jeg spiser med mine demoner jeg går tur med demonene de er der hele tida og jeg er alene med dem da tilbudene rundt fra komunen jeg har er også på stopp nå.men psykologen min kontakter meg på tirsdag.men jeg er så redd og ensom med mine demoner.redd for å være hjemme.redd for å besøke familien min.jeg er helt fortapt.jeg vet ikke hva jeg skal gjøre av meg.er så bekymret for familien min hvis jeg får corona og det går utover dem jeg er så dårlig i natt.hjelp meg hva gjør jeg hvis jeg får corona og er redd jeg smitter andre rundt meg.er stort sett hjemme hele tida går innom butikken og tur.men jeg er redd.min familie er hele min verden.jeg er så redd.håper stesolid starter å hjelpe.jeg er så redd.hjelp hva slags råd har dere?
Avatar

Bedre tider i vente.

april 2 2020 - 04:10
Jeg skjønner frykten din, men det er viktig å prøve å sette ting litt i perspektiv. Det er sant som du sier at dem lever mer «normalt» i Sverige, men det vil nok endre seg nå som statistikken på antall smittede øker.
Her i Norge satt vi i gang et hastetiltak som kan virke veldig skummelt for mange, men vi ser jo at det fungerer. Det er ikke en eksplosiv smittevekst blant befolkningen, slik som man ser i mange andre land.

Mann har lett for å bli engstelig i slike situasjoner, og kanskje enda mer når myndighetene forteller folk at de skal være engstelige. Det gjelder fortsatt å prøve å være så forsiktig som mulig, men sett også din psykiske helse som en høy prioritet. Du skal være ufattelig uheldig om du blir smittet mens du går tur eller går i matbutikken på nåværende tidspunkt, det er det svært liten sjans for. Ta de forholdsregler som du er anbefalt, og prøv å holde mest mulig avstand fra mennesker du ikke er nødt til å se i hverdagen.
Tiltakene i Norge i dag er både skumle og strenge, men de ser jo ut til å fungere bra :-)

Lykke til i perioden fremover, dette skal gå fint.
Avatar

Hei

april 2 2020 - 14:21
Jeg prøver å tenke slik som deg jeg og.men det har blitt så stor frykt for jeg tenker mest på de andre rundt meg og det skremmer meg at noe kan skje dem.ja det går ikke bra med Sverige.aggresiveplekake det jeg reagerer så mye på er at myndighetene har også matet oss med frykt.noe som gjør det enda verre.vi vet jo ikke hva som skjer men det vet jo ikke de andre heller myndigheter.dommedagen kan komme i morgen.jordkloden kan gå under det er jo fakta.ingen vet hva som kommer til å skje.derfor syns jeg det var dårlig gjort av myndigheter skremme oss med italiatilstander.det ser ut at det går bedre nå fordi vi tar jo hensyn.gjør det beste vi kan de fleste.bortsett fra noen egoister som tenker bare på seg selv og ikke på de i risikogruppa.dem blir sint over men de fleste prøver det beste.men når sånt som det her skjer viser det hva slags menneske man er egentlig.
Avatar

Frykt!

april 2 2020 - 22:10
Jeg skjønner at det er mye for deg nå! Men vil at du skal vite at myndigheten prøver å få fram alvoret i situasjonen vi er i. For det er enkelte mennesker som ikke tar alvoret og er slappe på rutiner. En ting er at de sårbare i samfunnet ikke skal bli smittet. Men kanskje enda viktigere er det at helsearbeidere ikke blir smittet. Da blir helsetjenesten mer sårbar enn det den allerede er.

Men kanskje du må holde deg litt unna nyheter. Skåne deg litt og finne fine aktiviteter som kan distrahere deg fra dette! Kan jo kanskje få andre til å komme med forslag så vi kan inspirere hverandre ☺️
Avatar

Hei

april 2 2020 - 23:53
Jeg vet de må få frem alvoret i ting og det er jo bra for på starten tok ikke folk ting på alvor for flere tenkte vel kun på seg selv at det ikke rammer dem.men hele veien så startet alt å bli kun negativitet det kommer til å dø mange også videre.de startet å skape faktisk mer uro.når jeg slår på TV allltid ett eller annet om corona og det er enda verre å miste kontroll over hva som foregår rundt.vi har det alle tøft og denne isolasjonen og tilstanden er så uvirkelig.alt er så uvirkelig egentlig hele verden.og jeg syns så synd på Italia alt som skjedde der og når dem nevnte at kan bli Italia tilstander her fikk jeg panikk.ble bekymret for de rundt meg for jeg er veldig avhengig for å komme meg gjennom dagen av andre familie og helsevesen.nå ble alt kaos.tilbudet jeg har hvor jeg pleier å være om dagene er stengt gjennom denne tida.de har ikke lov å ha oppe nå.hverdagen for oss alle er blitt annerledes ting er helt uvirkelige.det er som en annen tid.jeg merker jo enda mer ensomhet i denne isolasjonen.jeg er hos de rundt meg og drar hver dag og nå kan jeg ikke gi dem klem men holde meg unna for at jeg må tenke på de.det er kjempe tøft.for meg som ikke kan gi klem og være der og for de som føler de ikke ksn hjelpe meg her hvor jeg er på grunn av smitte.hele verden er uvirkelig det er godt å ha prate med psykologen min over nettet men rart jeg ikke ksn være på kontoret hans slik jeg er vant til men han holder meg i livet gjennom denne tida.hele verden er uvirkelig og jeg er redd for de rundt og jeg er redd tenk hvis jeg blir smittet uten å vite at jeg er smittet så kan jeg smitte dem og skjer det jeg smitter sp vet jeg det hadde ikke vært bra så jeg holder meg unna og ligger hjemme og gråter i ensomhet og isolasjon.Nervøs har du noe inspirasjon til meg.vi må alle holde sammen for dette påvirker hele Norge og hele verden.
Avatar

Ikke tro alt det du hører

april 5 2020 - 20:05
Hei. I denne tia, har jeg fått god grunn til å finne andre media kilder enn nrk og lignende, som alle skriver kun "fryktpropaganda" for å skremme flest mulig.

Jeg har lært mye av å lese nyhetsartikler som ser saken fra flere vinkler, og ikke bare en vinkel.
For eksempel, så påstår nrk og lignende, at ca 62 mennesker har dødd "av" (med?) dette "viruset" i Norge siden februar (?)

Men de unnlater å nevne at årlig dør det ca 1000 nordmenn av influensa! det blir ca 166 personer på 2 mnd.

De roper heller ikke så høyt om at de fleste som de påstår har dødd (også på verdensbasis), er eldre mennesker som har hatt en eller flere sykdommer, da de angivelig ble smitta, og dermed mest sannsynlig døde de MED viruset, og ikke av det.

Når alt dette er sagt, så vet jeg at det i "den siste tiden" skal komme pest osv over jorda, men om dette viruset er mer farlig enn en influensa, det er jeg ikke overbevist om.

Et lite vitnesbyrd fra mitt eget liv tilslutt...

For mange år siden, led jeg av dype depresjoner, og jeg tok "overdoser" på tabletter to ganger, men heldigvis klarte jeg ikke å ta livet av meg!
Jeg ringte om hjelp i tide, og ble pumpa.
Egentlig var det et rop om hjelp, at jeg "ville dø", for jeg ville jo innerst ikke dø!

Det som redda meg tilslutt, var at jeg ropte på Jesus, og Han helbreda meg fra all sykdom og depresjoner, slik at jeg i mange år nå har vært helt frisk, og det er jeg så takknemlig for. :)

Husk at du er enormt verdifull!

Vennlig hilsen Monica.
Avatar

Monica

april 5 2020 - 23:14
Dette er ingen vanlig influensa og ser andre sammenligner at folk dør hver dag og tenk hvor mange som dør av vanlig influensa.Tviler på st stakkars Italia hadde tenkt det samme som har mistet flere tusen mennesker el spania som nummer 2.Ja det dør mennesker hver dag.Ja det dør av influensa og.Vi har vaksine mot influensa.Corona kjenner vi lite til.corona er farlig mot de med underliggende sykdom men også friske mennesker har dødd av corona.I løpet av så kort tid har så mange dødd og vi vet ikke hvor lenge dette varer.vi vet heller ikke om de som blir friske får ettervirkninger.Så vanlig influensa er ikke dette.og det at det dør folk av andre ting gjør ikke dette lettere for andre.det fins mennesker i Norge som er så redde og gjemmer seg hjemme for de vet at får de corona klarer de seg ikke for de har dårlig immunsystem.Dette er tid for solidaritet.tid til å tenke på dem og når det gjelder andre mennesker det ute i Norge som er slitne og sutrer og klager så får de slutte å være Egoister og starte å tenke på andre mennesker som ikke er like heldige og har god helse.Monica det fins mange av dem der ute som tenker på seg selv stakkars dem de har det så fælt.stakkars dem de får ikke dratt på hytta.Slike mennesker er sp store egoister og sutrete og tenker bare på seg selv og hadde det gjaldt dem selv hadde de ikke tenkt slik.Men men de aner ikke selv at sykdom kan ramne alle både unge og gamle.
Til forsiden