Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Frustrert og trenger sårt hjelp!!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Frustrert og trenger sårt hjelp!!

juli 7 2014 - 16:12
Nå var jeg nettopp på timen hos fastlegen (som jeg faktisk måtte krangle meg til nå i sommerferietiden). Jeg fortalte om mine angst-ogdepresjonsplager som har vært helt ekstreme de siste dagene. Jeg går flere dager uten å sove og jeg føler meg bare så tom og stresset på samme tid. Jeg ønsket meg sårt en akuttime hos psykolog da jeg føler at hele verden holder på å rase sammen og at alt føles uutholdelig. Legen forklarte meg da at selvom jeg scoret høyt på depresjonsdiagnosen, så var det faktum at det var lav selvmordsfare grunn nok til at jeg ikke fikk akutt time hos psykolog. Jeg holdt på å besvime da jeg hørte at det kan hende at det tar opptil 6 mnd (!). Hun skrev ut antidepressiva og sovetabletter, og mente at dette ville hjelpe på problemene.

Er dette VIRKELIG sant? Må det være akutt fare for selvmord for at man skal få en rask time? Jeg satt og gråt og ba henne på mine knær om å hjelpe meg... Tabletter skulle gjøre susen. Uff, jeg føler at timen bare forverret alt av følelser og at ting er ekstremt hardt. Er det noen som har noen tips eller vet om noen steder man kan ringe for å få rask time? Jeg er student og har _dessverre_ ikke råd til privat psykologtime, ellers hadde jeg tatt det på sekundet.
Avatar

Re: Frustrert og trenger sårt hjelp!!

juli 7 2014 - 20:26
Skjønner deg godt. Jeg hater at alle tar sommerferie, legen min tar også bare svært akutte ting. Jeg kom til en psykiater etter å ha mast på legen om å henvise meg( selv om hun mente det ikke nyttet pga veldig lange ventelister). Men det tok vel en knapp måned før jeg fikk time. Men nå er jeg dårlig igjen, men hun har ferie. Og jeg vet hvor uendelig lang tid en dag, en uke virker...Men har ikke noe annet forslag enn å låne penger(?) og ta for deg gule sider og ringe rundt. Har du flaks finner du også en med avtale med trygdekontoret. Lykke til:)
Avatar

Re: Frustrert og trenger sårt hjelp!!

juli 7 2014 - 21:19
Det er for dårlig. Norge som skal være et av verdens rikeste land og helsevesenet er så dårligt. Har selv vondt i ryggen og må sove sittende. Har måttet vente i nesten en måned for å få mr av ryggen, utenom det så får jeg ingen hjelp. Holder på å klikke og kreftangsten henger tungt over hodet mitt. I ditt tilfelle så kan du ta turen til legevakten og si at du er i faresone for selvmord, da skal du ha umiddelbar henvisning til psykriatisk. Du må da regne med å bli lagt inn, men du får ivertfall hjelp. Kjør på!
Avatar

Re: Frustrert og trenger sårt hjelp!!

juli 7 2014 - 23:06
Takk for råd. Det er kjedelig å høre at dere sliter med mye av det samme pga manglende kapasitet og ressurser. Det er skammelig at et av verdens rikeste land ikke har mer fokus på psykisk helse og ikke heller tenker forebygging enn brannslukking. Et halvt år er LENGE å vente for noen som sliter... Da kan vi snakke om selvmordsfare da...
Avatar

Re: Frustrert og trenger sårt hjelp!!

juli 7 2014 - 23:45
Du kan ikke gå å vente å ett halvt år. Nevn at du er lei av livet og vil gjøre det slutt, da er de nødt til å hjelpe deg. Vær egoistisk og tenk på deg selv. Når vi betaler tilbake 70% av det vi tjener så skal vi ha litt service. Og at privatiserte psykologer skal ha opptill 1000kr for en time, det er jo sykt.
Har de utdannet seg for å hjelpe folk eller for å ha hus, hytte og leilighet i syden???

Hadde jeg hatt plass så kunne du bodd hos meg en stund så kunne jeg vært psykologen din. Har vært i helvete mer enn en gang så jeg har erfaring.
Avatar

Re: Frustrert og trenger sårt hjelp!!

juli 8 2014 - 01:20
Forferdelig å oppleve å ikke bli hørt. Det er dessverre mange fler som trenger hjelp enn som får det.. =/
Til forsiden