Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Freaker totalt ut her.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Freaker totalt ut her.

jan 31 2013 - 20:51
Jeg pleier å bli kvalm rett før jeg får mensen. Men denne gangen er det helt ekstremt. Vært dårlig i hele dag, men nå i kveld har det tatt helt av. Sliter med å ikke brekke meg, og det å bevege meg går ikke. Da brekker jeg meg på flekken. Svetter som søren i henda og skjelver i kroppen, kjemper for å ikke spy. Har tatt kvalmedempende, men de har ikke begynt å virke enda, og de jeg tok tidligere i dag hjalp ikke. Jeg er livredd her. Jeg har jo fobi mot oppkast, så det her er virkelig en prøvelse for meg. Jeg er også helt alene da gubben er bortreist fram til i morgen. Noen som har noen gode råd til meg, for angsten gjør dette bare enda verre.
Avatar

Tips mot kvalme og oppkast

jan 31 2013 - 23:47
Hei Ingrid.

Jeg har kastet opp masse igjennom livet da jeg har en sykdom(ikke spiseforstyrrelse). Dette hjelper meg mot kvalmen: Eplemost, spise eple med skje(!), Ingefærte (rør ut tørket/knust ingefær i litt kokende vann), rape(hvis du klarer det uten å kaste opp). Ellers hender det at det hjelper med å drikke små slurker kaldt/friskt vann, noen ganger farris hvis jeg klarer å rape uten å kaste opp. Frisk luft hjelper ganske mye. Karve hjelper også litt for å roe ned magen. Du kan trekke karvefrø som te, det var veldig vanlig før i tiden å drikke karvete til maten.

Hmmm, jeg kommer ikke på noe mer akkurat nå, men skal skrive flere tips her i tråden til deg, om jeg kommer på noen. Det er kjipt å være kvalm og kaste opp, helt for j*vlig egentlig. Jeg har blitt så vant med det at jeg har blitt "flink" til å kaste opp. Det er ikke sikkert at noen av disse tipsene hjelper deg, jeg har skjønnt selv at det er ganske individuellt hva som hjelper mot kvalmen og hva som ikke hjelper. Ønsker deg uansett lykke til og god bedring :)

Til forsiden