Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fordommer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fordommer

aug 27 2019 - 00:30
Jeg lurer på hva dere tenker om dette jeg gikk inn i bussen.Jeg har honnørkort og jeg spør busssjåføren Er det bare meg her? Han sier det er det.Mennesker jobber og går på skolen.Jeg sa ingenting gikk og satt meg og fikk angst og tårene rant og rant.den følelsen av å være taper at jeg ikke betyr noe.Han vet jo ingenting om hvorfor jeg er ung og ufør.Han vet ingenting om hvordan mine dager er av så mye smerte hvordan jeg sliter meg gjennom dagene med alt jeg bærer på men det var viktig å poengtere at mennesker at mennesker jobber og går på skolen.Tårene mine rant og jeg ligger hjemme og gråter nå for denne busssjåføren her sa med dette til meg at jeg ikke er verdt noe på en måte at jeg er taper og det har jeg alltid visst jeg er taper han trengte ikke å påpeke dette og hvorfor ville han krenke meg på denne måten og jeg lot han krenke meg jeg satt tårene mine rant og jeg er hjemme og gråter fortsatt.Hvorfor ønsket han å krenke meg slik.hva ønsket han med denne kommentaren.hVa hadde dere svart han?Hva hadde dere sagt?hAdde dere konfrontert han?
Avatar

Re: Fordommer

aug 27 2019 - 07:10
Jeg tviler på at han mente noe galt. Jeg vil tro det er en ganske vanlig kommentar til at det er få på en buss på midten av dagen. For en bussjåfør går dagene mye i bølger med rushtrafikk. Folk skal på jobb. Folk skal på skole og så skal de hjem igjen. Mellom rushene er det sikkert ganske stille og rolig.

Jeg tror også at det kan være vanskelig å skjønne hva som kan virke sårende for andre. Jeg har mye problemer med kommentarer som helt sikkert ikke var vondt ment men for meg er vonde.
Avatar

Hei

aug 27 2019 - 07:45
Limbeck det var jo ganske tydelig han prøvde å krenke meg.klokka var nærmere 01.00 om natta.det var måten han prata til meg på.
Avatar

Re: Fordommer

aug 27 2019 - 09:00
Javel. Det er vel noen som vil gjøre det
Avatar

Limbeck

aug 27 2019 - 09:22
Man må bare lære seg å ikke ta ting til seg selv sier jeg til meg selv hele tida.at man må prøve å ikke vise det foran andre mennesker for jeg gråt i går.
Avatar

mrsfreak1983

aug 27 2019 - 12:05
Du vet jo mennesker, vi er ikke tankelesere mrsfreak1983. Han hadde en dag på jobben og ville nok bare snakke litt, og du hadde kanskje en kjip dag? Jeg vet at når jeg har en skikkelig skikkelig møkkadag så er jeg mer vàr over det meste.. Hvorfor fikk du angst etter han sa det? Er det den følelsen du bærer på; at du er ung, ufør og har honnørkort som gjør sånn at du føler deg som en taper? Du er jo ikke en taper. Du er naturligvis verdt noe.

Nei, jeg hadde ikke konfrontert ham av den grunn at tankelesere finnes ikke. Bussjåføren kan ikke vite at noen har en dårlig dag. Kanskje han selv hadde en dårlig dag. Og så videre.
Avatar

Hei

aug 27 2019 - 12:54
Han ville vel frem til at folk har forpliktelser om morgenen derfor sover om natta for de skal på jobb og skole.jeg tok siste bussen om natta etter besøk fra kompis.det var nedlatende måten han sa det på som gjorde at jeg satt og tårene rant.turte ikke si noe for at han ikke skal kaste meg ut av bussen.var jo bare oss.jeg gråt hjemme og var så lei meg.
Avatar

Mandeltre

aug 27 2019 - 12:57
Ikke verre enn det han mente jeg ikke har forpliktelser så kan dra når jeg vil om natta mens andre har det.han var ikke pratsom bare sa det enkelt og greit.folk er slitne og skal på jobb og skole mens jeg har ikke de forpliktelsene.selvfølgelig følte jeg han dømte meg.
Avatar

MrsFreak1983

aug 27 2019 - 13:00
Kjenner dere hverandre eller? Du og bussjåføren. Om vi skal gå ut i fra at vi vet hvordan han hadde det: kanskje han var trøtt? Uansett, det er ikke relevant hva han sa eller tenkte. Han var på jobb. Poenget er vel, som du nevnte tidligere i tråden, at å øve på å ikke ta til deg hva andre sier som er for deg sårende. Vi er jo ikke alene på denne planeten. Og de fleste kjenner ikke hverandre. Og noen sier ting uten å tenke over det, andre gjør det, og så videre.
Avatar

Hei

aug 27 2019 - 17:54
Kjenner ikke busssjåføren.det var egentlig dumt at jeg sa til han er det bare meg her.hadde ikke blitt sagt noe hvis jeg ikke sa.jeg følte meg som en taper men vet jo at jeg må prøve å ikke la meg bli såret og gråte.det er så mye lettere sagt enn gjort dette mandeltre.blir du fort krenket?
Avatar

Re: Fordommer

aug 27 2019 - 18:33
Ei jeg er onkel til er utdannet seg til snekker og betong bygger (?). Hun og et team fikk et oppdrag i Kristiansund på et kjøpesenter. Det var en på det teamet som blankt nektet å ta i mot råd fra henne.

Så det finnes fordommer

Skam er en stygg ting
Avatar

MrsFreak1983

aug 27 2019 - 20:58
Jeg syns det er fint at du snakket til ham jeg, spesielt fordi det var dere to. Tøft gjort siden - som jeg har inntrykk av - du er i en tøff periode? Det meste av råd og tips er oftere lettere sagt en gjort, og noen ganger føles det umulig. Men det er ikke umulig.

Om jeg blir fort krenket? Nei. Heller ikke såret, eller fornærmet. Ikke av fremmede. Jeg kan bli det av folk som kjenner meg. For noen ganger ønsker jeg de faktisk er tankelesere, og tror kanskje at de skjønner hva jeg vil/mener og så sier de noe som er helt motsatt, og kanskje sårende.

Jeg håper du vil trene på å føle mindre skam over din situasjon, samt føle deg som en taper og dårlig samvittighet. Du trenger heller ikke føle skam fordi du føler skam.
Avatar

Hei

aug 27 2019 - 23:36
Limbeck det fins mange fordommer fortsatt.skjønner hva du mener.mandeltre jeg er i en tøff periode.skjer ting og det blir nok bedre men det er en prosess som tar tid og jeg er veldig veldig utålmodig av meg.det er vanskelig å bære mye skam og skyld men er nok flere som gjør det.jeg føler meg fort krenke av de som kjenner meg godt og av fremmede.jeg tolket han bussjåføren for han sa ingen er på bussen fordi folk skal faktisk på jobb og skole og han så jo honnørkortet mitt.derfor satt jeg og tårene mine rant fordi der og da tråkket han og angrep meg.men jeg kan ikke la fremmede og verden få meg til å gråte for alt.
Avatar

MrsFreak1983

aug 28 2019 - 15:19
Syns du skal forsøke, og det gjør ingenting om du ikke fikser det i dag, å gi blanke faen i hva andre sier eller mener som du kan føle deg såret av. Det er ikke viktig. I det hele tatt faktisk. Det som er viktig er at du fortsetter med din hverdag. Du gjør så godt du kan. Vi alle her inne gjør så godt vi kan. Det er godt nok.

I frykt for å høres ut som en motivasjons-meme. Beklager på forhånd.
Avatar

Hei mandeltre

aug 29 2019 - 02:19
Jeg setter pris på dine råd.det er jo enklere for meg å tenke at jeg skal gi mer faen enn det er å gjøre noe med det.du vet hva jeg mener.Dessverre fins det mange mennesker ute som har fordommer når det gjelder mange ting.hvor deilig hadde ikke det vært å ikke ta til seg noe av det negative folk sier mens det ofte er nettopp det folk mest gjør.
Avatar

Re: Fordommer

aug 29 2019 - 11:25
Men fordommer har vi jo alle. Mot det ene eller det andre. Det er helt naturlig å ha fordommer, men det finnes jo grenser da hvis man ikke vil møte disse fordommene. Folk er negative, og folk er positive og folk er verken eller. Mitt poeng er egentlig at folk er sånn. De er bare...folk. Du kan velge å ta det til deg eller ikke. Du _må_ ikke ta det til deg. Ofte er jo folk negative fordi de ikke har det noe bra selv. Mange folk er kjipe mot andre fordi de selv blir behandlet som dritt, eller føler seg som dritt, eller bare liker å herse med andre fordi de selv skal føle seg bedre.
Avatar

Re: Fordommer

aug 29 2019 - 18:39
De ytterst få mennesker som ønsker å herse med andre vil helst ha oppmerksomhet. De vil like om du gir dem respons på det de gjør. Hvis en klarer å la være å gi dem det, så er det ikke noe som er mer effektivt. Overse dem så langt en kan, la være å svare på det en opplever som utenfor det hyggelige. Da vil de i større grad la være å plage deg.

Men det kan være at bussjåføren hadde intensjon om å si noe hyggelig, men at han ikke fikk det helt til. Noen ganger, rett som det er, mislykkes vi mennesker og det kommer feil ut, enten i tonefall, ord eller annet.
Avatar

Hei akershusøst

aug 30 2019 - 00:29
Jeg tenker jeg burde aldri spurt om det var noen på bussen så sent.for jeg har jo honnørkort så han så jo det og jeg tok siste bussen og gikk inn.jeg spurte er det bare meg her inne på bussen.han svarte ja for folk skal på jobb og skole i morgen og da var jeg på gråten for jeg følte han dømte meg at jeg liksom ikke har forpliktelser som andre har.så jeg satt med tårene i bussen.kom hjem og bare gråt.det var også måten han sa det på.hvordan høres dette ut for deg?
Avatar

Re: Fordommer

aug 30 2019 - 04:58
Det er ikke lett i ettertid å få en filmatisk framstilling av dette, så en kan si objektivt hvordan han oppførte seg. Og ikke minst hva han tenkte og mente inne i hodet sitt, det får vi aldri greie på. Han var vel mest opptatt av å bli ferdig på jobben sin så han kan gå hjem og sove, tror du ikke det? Han kjører vel hundrevis av passasjerer hver dag, ser masse mennesker med og uten honnørkort. Jeg tror en bussjåfør tenker på helt andre ting enn å dømme passasjerene med honnørkort som kommer på bussen.

Det jeg lurer på er om du kanskje dømmer deg selv litt vel hardt og så legger selvbildet ditt oppå?
Avatar

Hei

aug 30 2019 - 13:30
Det var bra sagt egentlig om at busssåføren ser jo folk med og uten honnørkort hver dag.psykologen min mener fordi jeg selv er ung og ufør og har ikke barn egen familie så er dette sårepunkter for meg.sjåføren trengte ikke å si mer enn det han sa før det ble stort for meg.han sa jo det at jeg har fordommer og angriper meg selv.det ble for stort for meg på bussen.jeg vurderte å kjøpe månedskort men så trenger jeg jo ikke det siden jeg går så mye og trenger ikke månedskort fordi jeg skal besøke kompis.kompisen min sa bare gi faen.give a damn.skulle ønske jeg bare klarte det uten å grine og bli så trist og lei meg og bærte det rundt med meg og tenkte tenkte hele den natta.du vet Akershusøst at folk har fordommer for mye av det noen ganger vil jeg si.
Til forsiden