Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

For mye på en gang

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

For mye på en gang

okt 3 2020 - 23:19
Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne en gang, det blir for mye på en gang. Jeg er en person som engster meg en del, for veldig mye rart, men som regel klarer jeg å håndtere det fordi jeg ofte kan se at det ikke er rasjonelt og jeg prøver å ikke tenke for mye på det. Akkurat nå har jeg likevel to bekymringer som gjør så vondt i kroppen at det føles som fysiske smerter, klarer ikke å sitte i ro og skjelver på hendene fordi jeg er bekymret. Jeg skal ha eksamen på universitet om noen dager, og vi har hatt ekstremt lite tid på å øve til denne eksamenen og er så redd for å få dårligere enn en B på eksamen, og det høres jo helt dumt ut? Ja, det vet jeg det gjør. Jeg har alltid bare vært flink på skolen og det forventes at jeg alltid skal gjøre det veldig bra, men føler bare at jeg ikke klarer det lenger og uansett hvor mye jeg jobber så er det ikke nok. Dette i seg selv er noe som plager meg ekstremt mye og eksamensangsten min er sterk.

Jeg er på en måte vant til å være veldig stresset rundt eksamen, men nå har det kommet noe på toppen av dette som gjør at det nå bare er vondt i hele kroppen og jeg får ikke sove om natten. I går ble min bror syk og han ble innlagt på sykehuset med en infeksjon som kan ta livet av han, og vi vet fortsatt ikke om behandlingen fungerer. Han er min bestevenn, et helt utrolig fantastisk menneske, og hver gang jeg ser for meg å miste ham så blir smertene så uutholdelige og jeg føler hjertet mitt knuser. Så nå har det blitt sånn at jeg ikke klarer å lese fordi han ligger på sykehuset og han er alt jeg tenker. Likevel må jeg ta denne eksamenen, og når jeg ikke klarer å lese slik jeg pleier bygger også eksamensangsten seg enda med opp.

Alt dette på toppen av at jeg bekymrer meg koronasituasjonen, gjør bare at akkurat nå føles det ut som noen prøver å rive ut innsiden min. Jeg skjelver på hendene og i bena, jeg føler jeg ikke få puste og det føles ut som om jeg har fysiske smerter i brystet. Hjelp, dette må gå over snart.
Avatar

Re: For mye på en gang

okt 4 2020 - 14:47
Hei kjære deg. Trist å høre om broren din og alt sammen, sender deg en kjempestor klem og krysser fingrene for at det går bra.

Når det gjelder denne eksamen, kan du ikke dra til legen og få en sykemelding, så kan du ta eksamen senere? Etter jul når konten går? Så har du i hvert fall en mindre bekymring i livet ditt akkurat nå.

????
Avatar

Re: For mye på en gang

okt 4 2020 - 22:33
Eg tenke at det e veldig forståelig at det blir mykje for deg. Det med broren din e veldig kjipt, og eg forstår godt at det e tungt og at det gjer deg bekymra. Det e aldri lett når familien blir sjuk, og det e dessverre ikkje so mykje en får gjort anna enn å vise støtte og ta vare på kvarandre. Når eksamenspresset og koronapandenien kjem på toppen so e det klart at det blir mykje på en gong. Eg tenke at det som e viktig no e å tilbringe tid med familien. Når det gjelde eksamen, so vil eg fortelle deg det at arbeidsgivara faktisk ikkje bryr seg om ka karaktera du har hatt, berre du har bestått utdanninga. Eg veit ikkje om det e trøst eller ikkje, men i og med at du står i en vanskelig situasjon akkurat no so syns eg at du skal vere fornøgd med eigen innsats, og om det ikkje går den vegen du håpa so kan du alltids konte eksamen! Det e utrulig mange som gjer det for å forbedre karakteren sin, og kanskje kan det vere et godt alternativ i og med at du har det vanskelig akkurat no. Men igjen: det e ikkje so farlig im du får C eller D eller E, berre du klara å fullføre! Eg håpa det går bra med broren din og at du tar vare på deg sjøl. Ditta kjem du deg gjennom!
Til forsiden