Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Føler meg rar

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Føler meg rar

sep 25 2021 - 19:01
Mitt første innlegg!
Har den siste uken følt meg ekstremt merkelig. Hodet mitt føles nesten helt tomt eller numment, og det kommer nye symptomer hele tiden. Det føles annerledes enn det har gjort før.

For ca 5 år siden hadde jeg første angstanfall. Fikk til slutt konstant angst, trodde hele tiden jeg skulle besvime, få hjertestans, hadde hjernesvulst osv, men tok alle tester og alt var ok. Begynte på zoloft, ikke mer enn 50 mg, og gikk på det frem til ca når korona kom. Tenkte det er dumt å være avhengig av det og har følt meg ok siden jeg sluttet. Følte kanskje jeg ble litt kjedeligere og roligere, men det kom jo automatisk med korona for mange, og så tenkte jeg også at kanskje jeg bare plutselig var voksen. Har hatt ubehag som svimmelhet i korte episoder, og har også følt at livet har vært ganske håpløst når jeg har sammenlignet meg selv med andre på min alder.

Men som sagt, for en uke eller to siden, begynte jeg å kjenne på alt mulig rart, og nå er det konstant. Ingen ting spesielt som har skjedd som jeg tenker kan ha utløst det. Tok vaksinen i slutten av juli, og begynte på tetralysal for dårlig hud et par uker senere. Sluttet i jobb for å begynne på master, men er redd jeg må slutte for konsentrasjonen er borte. Kjører heller ikke bil lenger da jeg er redd for å miste kontrollen bak rattet.

Det jeg har kjent på nå er trykk spesielt i bakhodet, svimmelhet, ubehagelig å gå ut på gata i frykt for at noe skal skje med meg, til tider høy puls, spesielt ved mye bråk, skjelving, tørr i munnen, svak i beina, trøtt, kvalme, dårlig matlyst…

Var hos lege denne uken, ingen avvik på blodprøve som jeg håpte. Skal tilbake til uken. Hovedsymptomet er at hodet kjennes ubehagelig. Det har endret seg hele tiden men de to siste dagene er det som bomull eller numment. Gikk også til kiropraktor i går og håpte det skulle hjelpe, men føler meg helt lik. Føler meg helt rolig innvendig nå egentlig, men tenker masse og leser om symptomer konstant. Er aller mest redd for å bli gal eller ha fått ME, men tenker også på hjernesvulst eller noe nevrologisk. Får ikke det til å stemme at det bare er angst og depresjon når følelsen er konstant, også når jeg gjør andre ting og egentlig ikke tenker. Ingen følelse av normalitet. Kan man virkelig føle seg slikt kun av psyken..
Avatar

Mann 28

sep 26 2021 - 01:00
Hei,
jeg har hatt varierende angst i 5 år. Tenkte å dele noe av min erfaring som kanskje kan hjelpe deg.
Min angst har fungert slik at det er periodevis ting som plager eller bekymrer meg. Det går eksempelvis 2-3uker så er det noe nytt. eksempel, mye hjertebank, så svimmelheten, smerte bryst, tung pusthet følelsen av å ikke få puste, føle seg veldig sliten, konsentrasjons vansker, ingen matlyst, redd for å bli gal, ustøhet følelsen av at man faller om nårsomhelst, ekstrem redsel utenom at man helt vet hvorfor.
Og de symptomene du beskriver har jeg hatt flere ganger, senest i mars. Jeg følte meg helt fjern i hodet, hadde en del hode pine og en trykkende følelse. Jeg var mye svimmel og veldig ustø. Jeg teodde også at jeg skulle bli gal eller hadde en nevrologisk sykdom eller svulst. Poenget mitt er at angsten er som en brann. Et tilfeldig symptom kjennes i kroppen,"hjertebank, hodet, smerte bryst, svimmel e. T.c" og da kan man velge og ikke tenke på det da vil brannen slukke etterhvert av seg selv. Eller som oss og mange andre her sliter med fyre på med overtenkning, redsel og oppmerksomhet til brannen. Da vil den vokse og vokse. Symptomet blir større redsel øker andre symptomer kommer på banen. Og det ender med at det er det eneste du tenker på i løpet av dagen. Og da har de spesielle symptomene blitt så sterke i kroppen at de kjennes virkelig og huset brenner rett og slett. Eneste måten jeg har fikset det på er å omstille meg selv så godt som mulig. Slutte å fyre på bålet "Slutte å gi symptomene oppmerksomhet, når de kommer så må man tenke ok det går fint det gjør meg ingenting det er ikke farlig bare la det komme og ikke vær redd for at det kommer" En annen viktig ting er å aldri la angsten styre valgene dine. Selvom du er redd for å gå ut døra, kjøre bil, trene eller at du føler at du må flykte fra en situasjon så må du aldri gjøre det. Stå i det aksepter symptomene du dør ikke. Jeg vet det er helt forferdelig. Men disse grepene er ekstremt viktig for å bli mentalt friskere. De har fungert godt for meg og jeg har aldri brukt medisiner og klarte å ta mesteparten av angsten denne veien.

Håper dette var til noen nytte, lykke til aldri gi opp. Det kommer alltid bedre tider.
Avatar

Angst

sep 26 2021 - 10:49
Hei.

Ved angst så er preparatet Lyrica effektiv. Den fjerner angst og uro. Brukes ved generalisert angst.
Til forsiden