Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Føler meg infisert

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Føler meg infisert

aug 30 2020 - 13:07
Jeg har slitt med helseangst i mange mange år. Nå er jeg 34 år, og enda har jeg ikke kontroll. Og nå har jeg en dårlig periode. Redd for hjertestans og hjertesvikt hele tiden. Føler meg svimmel hele dagen lang, og føler kroppen er tung og yter motstand. Mister også følelser i deler av kroppen til tider. Prøve å tenke at det bare er angst, men den usikkerheten som sier hva om, blir ikke borte. Jeg blir sprø. Føler jeg har ett belegg på hele innsiden av kroppen. Orker ikke mer snart. ..... flere som kjenner igjen?
Avatar

Re: Føler meg infisert

aug 31 2020 - 22:56
Kjenner meg igjen i alt du sier. Grusomt å ha det sånn. Men det finnes en vei ut, det lover jeg deg. Jeg ble kvitt det i en del år. Du må bare knekke din kode. Jeg kan anbefale Dr. Sanjay Gupta på youtube, DARE-appen og boka, psykodynamisk/psykoanalytisk terapi (hvis kognitiv terapi ikke har hjulpet deg) og boka til Ingvar Wilhelmsen. Og å rett og slett å finne noe du kan fokusere på. For meg blir helseangsten et prosjekt jeg fokuserer på (ubevisst) når jeg ikke får til andre ting i livet og ikke har nok å være opptatt av. Jo mer vi tenker på det jo mer hypersensitivt blir nervesystemet vårt på å kjenne på symptomer. Feks regner jeg ikke med du har helseangst når du er skikkelig, skikkelig inne i noe engasjerende du liker?

Leste at hjertestans blant friske er like sannsynlig som å få en murstein i hode på en tilfeldig gåtur ute. Så. Jeg tror ikke vi trenger å engste oss så mye.

Sender deg masse kjærlighet. Det BLIR bedre!

Forresten. Vi helseangstere er egentlig litt dumme. Vi vil jo sikre oss et langt og friskt liv ikke sant? Så hvorfor prøver vi ikke gi kroppen vår den beste gaven vi kan gi, å gi litt mer faen og slappe av? Sånn har jeg klart å tenke når jeg merker ting strammer seg til i det siste. "jaja, nå skal jeg faen ikke bli redd her, så får kroppen den beste muligheten til å takle dette". Det funker for meg som er veldig opptatt av sunn livsstil. Og husk, selv om du skulle bli redd. Kroppen TÅLER det.
Til forsiden