Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Flere som er svimle?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Flere som er svimle?

nov 5 2018 - 08:48
De siste 3mnd har jeg hatt en rar form for svimmelhet, fordi den ikke går utover balansen, føler meg bare "ør" eller "brisen" som om jeg har tatt noen øl. Virker som om enkelte hodebevegelser og gange forværrer svimmelheten, merker ikke noe når jeg ligger eller sitter helt rolig, men utover dette er den til stede hele tiden. Den er også gyngende, ikke roterende. Har vært hos legen og masse blodprøver som var fine, har vært hos nevrolog som ikke fant noen nevrologiske avvik.. Han sendte meg imidlertid til MR for sikkerhets skyld, som jeg venter svar på hvert øyeblikk. (helseangsten min jobber skikkelig nå i ventetiden, for jeg tror selvfølgelig det er noe alvorlig galt der oppe).

Hadde det samme i Mars i år, og da varte det et par mnd før det gradvis fadet ut..

Felles for begge gangene er at jeg har hatt en stressende periode i forkant, først i Mars da jeg hadde 1mnd med ekstraslag der de kom omtrent annethvert slag døgnet rundt, deretter nå i August da jeg skulle gifte meg med alt det stresset som hører med. mellom disse periodene hadde jeg 3mnd uten noen plager..

Noen som kjenner seg igjen her eller?
Avatar

Re: Flere som er svimle?

nov 5 2018 - 10:53
Hei torbjørn. Kjenner meg igjen i det du skriver her. Hadde et panikkanfall for ca 7 uker siden som endte med ambulanse til sykehus osv! Etter dette anfalle har jeg konstant gått svimmel slik du beskriver det. Pluss noen anfall innemellom. Ble så redd at jeg dro til lege å ble lagt inn. Det ble tatt masse bloprøver, ultralyd av hjerte lunger pluss røngen! Til slutt en CT undersøkelse av hode.
Av alle disse testene fant de kunn ut at jeg hadde en bihulebetennelse. Den utgjør ikke svimmelheten sa de.

Etter denne runden på sykehuse har det ikke blitt noe bedre. Vondt i magen å bryst og konstant svimmel. Aner ikke hva det kommer av. Men angsten er nok fryktelig på oss om dagen om jeg skal tippe Torbjørn.
Avatar

Re: Flere som er svimle?

nov 6 2018 - 12:04
Hei,
Jeg kjenner meg absolutt igjen i dette. Jeg også har hatt flere runder med EKG osv. Svimmelhet er utrolig skremmende. Jeg kan fremdeles bli svimmel under et angstanfall, men nå som jeg "vet" hva det er, så går det som regel over etter en stund. Jeg går fast til psykolog, og har i tillegg akkurat begynt med psykomotorisk fysioterapi. Av og til føles det som om man må lære å kjenne kroppen sin igjen.
Avatar

Hei

nov 6 2018 - 15:03
Jeg har ikke hatt helseangst, men fikk det i en periode pga. en EKG som viste iskemi/infarkt-symptomer etter jeg sjekket hvorfor jeg kollapset på veldig hard trening (svimmel, hjerte hoppet over slag, kastet opp, svimte nesten av). Nå viser det seg etter flere tester og 72 timers EKG, og div. at det er EKG-målingen som ble lest feil og at jeg er sunn. Men det trigget en angst i en periode, og da merker man plutselig ekstraslag, hjertebank o.l.

Men tenk på at det ikke er farlig. Hvis du er testet og det er bra, så er det angsymptomer og de er ufarlige. De ekstralsagene/hjertebank-følelsene jeg hadde mens jeg gikk med EKG i 72 timer viste ikke en gang uvanlig utsalg. Det er helt uskyldig og ingen fare. Prøv bare å tenk at nå reagerer kroppen min, men jeg vet det ikke er farlig.

Angst kan også gi svimmelhet. Det kan også et ganske uskyldig lavt blodtrykk. Eller fordøyelsesproblemer, eller mange ting. Min kone sliter med noe lignende svimmelhet men er sjekket for alt. De sier det ikke er farlig. Når hun da også bekymrer seg mindre for det blir hun mindre ofte svimmel. Du er trolig frisk (ung med lite sjanser for noe alvorlig - f.eks. hjerteproblem), og jeg ville kanskje foreslå å fokusere på å stresse ned livet og forventninger/press noe. Selv jobber jeg nå litt med å komme over angstreaksjonen min på de helseplagene som var lite å bekymre seg for - altså angsten jeg fikk for angstreaksjonen. Men jeg er ikke lenger bekymret for noe alvorlig helseplage.
Avatar

Takk

nov 9 2018 - 12:25
Hei!

Takk for tips alle sammen, jeg har fått en time hos manuellterapeut for å sjekke ut dette:)

Poster her igjen etterhvert!
Avatar

Ordnet seg!

nov 20 2018 - 14:16
Hei igjen, liten oppdatering her:

Startet behandling hos manuellterapeut, har foreløpig hatt en time og nå er svimmelheten så og si borte. Jeg kniper sammen kjeven når jeg stresser, og dette gir spent muskulatur i ansikt og nakke. Har fått noen øvelser, og skal tilbake til ny time neste uke.

MR resultatene sa at alt var helt normalt.

Tusen takk for hjelpen!
Avatar

Re: Flere som er svimle?

feb 28 2022 - 14:21
hei. jeg sliter med det samme. over lengre perioder når det først kommer. Det vedvarer så lenge jeg har fokus på det. Jeg er nok veldig anspent og går konstant med angst og anspent kropp. merker også at jeg biter tenner masse sammen. kan også våkne på natta av at jeg biter tennene så hardt sammen at det lager lyder og er vondt.. jeg er så redd for denne svimmelheten. jeg har også vært på MR uten no funn. jeg er ganske trygg på at svimmelheten kommer av angsten, men jeg blir like redd hver gang uansett. redd for hva som kan skje og at jeg skal føle den svimlende følelsen hele tiden.

dette er noe av det værste symptomet med angsten min synes jeg.
Avatar

Svimmelhet

mars 12 2022 - 14:22
Hei, ja jeg kjenner meg veldig igjen idet du beskriver. Hos meg er det knyttet til panikkanfall. I perioder har jeg svimmelheten konstant, omtrent som om jeg er på en båt i høy sjøgang… Gulvet kommer liksom mot meg, alt går rundt. Merkelige greier. Veldig ubehagelig, ja.
Avatar

Svimmelhet

mars 12 2022 - 14:22
Hei, ja jeg kjenner meg veldig igjen idet du beskriver. Hos meg er det knyttet til panikkanfall. I perioder har jeg svimmelheten konstant, omtrent som om jeg er på en båt i høy sjøgang… Gulvet kommer liksom mot meg, alt går rundt. Merkelige greier. Veldig ubehagelig, ja.
Avatar

Ufarlig årsak

mars 14 2022 - 13:21
Hei!

Hos meg var årsaken stramme muskler i nakken. Går til en fysioterapeut i perioder hvor jeg er veldig stresset og spenner meg. Da forsvinner svimmelheten etter en eller to behandlinger. Det har sånn sett blitt en indikator på at jeg stresser alt for mye.

Gi det et forsøk, ikke noe gøy å gå rundt å svimle:)
Avatar

Re: Flere som er svimle?

juli 14 2022 - 16:55
Jeg gikk svimmel ett halvt år med bihulebetennelse, og øre/nese/hals legen sa at svimmelhet er normalt med bihulebetennelse. Og betennelsestilstander i øret feks.
Til forsiden