Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Flere med ekstraslag her inne

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hei

jan 3 2021 - 17:04
Ja betablokkere kan være til god hjelp når det står på som værst
Avatar

F.... ekstraslag

mars 20 2021 - 19:12
Er så drit lei disse ekstraslagene at jeg blir sprø, føler med dere over, vet hvor forferdelig det er. Den plutselige panikken når en kjenner dette, for kjenne det det lover jeg en gjør. Det morsomme er alle de som sier bare glem det, drit i det, ikke tenk på det, ja det er de som ikke kjenner dette. Blir plagd veldig for tiden, jeg løp inn og ut til legevakten noen år tilbake og de finner ingen feil, jeg tok aldri 24 timers men var der når det stod på. Hadde det vært alvorlig hadde jeg nok ikke blitt sendt hjem. Nå for tiden har det økt veldig jeg kan gå i timer med ekstraslag og vipps er de borte. De skremmer enormt, ønsker ikke noen å slite med slik. At det er psykisk det tror jeg nok, men det feier ikke under teppet de fysiske symptomene en må slite med.
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

mars 20 2021 - 21:31
Hei. Det er bare helt fryktelig med disse ekstraslagene. Vet alt om det. Jeg slet med det i mange mange måneder før det roet seg litt ned. Nå har jeg «bare» noen i ny og ne, men er mest plaget med hjertebank. Kan plutselig kjenne hjertet slå veldig hardt, enten som et enkeltstående slag, eller som en kortere serie med harde dunk etter hverandre. Sier til meg selv at det ikke er farlig men sikkert bare en naturlig og uskyldig årsak. Jeg klarer stort sett å overbevise meg selv, men 100% trygg på det blir jeg nok aldri. Har man først fått angsten i seg, så slipper den ikke så lett taket dessverre
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

mars 22 2021 - 10:28
Hallo ja Bunky1974, ser du sliter. For noe drit en skal slite med. Av alle ting hvorfor skal det være ekstraslag. Har også hatt det lignende men for meg så er det gjerne at en får et ekstraslag noen vanlige hjerteslag for så hoppe over igjen og noen ganger oftere i serier som varer. En dag gikk jeg i 5 timer før det ga seg. Får totalt panikk, passer svært dårlig når jeg gjør noe spennende eller noe som er gøy, f.eks driver jeg med metallsøking og gjort lenge, plutselig for ca en uke siden satte disse forbaska ekstraslagene i gang for fult når jeg metallsøker og jeg blir livredd. Ringer å maser på kona men hun er blitt svært lei av å høre om ekstraslag kan du tro. Legen sier det ikke er noe galt, men i hodet mitt når ekstraslagene står på men det hjelper ingenting føler jeg. Skal en bare eksponere seg selv om en får ekstraslag? Tja det er utrolig ubehagelig og får sånn ekstrem frykt følelse bare jeg kjenner disse ekstraslagene.
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

mars 24 2021 - 00:05
Noen som kjenner en «sommerfugl-følelse» i halsen når man får ekstraslag??
Avatar

Ekstraslag

juli 13 2021 - 01:59
Hei,

Som flere her, så sliter jeg også med ekstraslag. For min del, så kom dette etter at jeg begynte med metoprolol som jeg fikk på grunn av høyere puls. Jeg var så uheldig at jeg fikk foreskrevet candesartan (høyt blodtrykk) , metoprolol (høy puls) og escitalopram (for angst).
Det jeg ikke visste, var at escitalopram og metoprolol påvirket hverandre og gav meg egentlig altfor høy dose av hver. Dette resulterte i myyye ekstraslag som var svært harde og intense. Det slo hardt i brystet, hele dagen, natten over lang tid. Trodde jeg skulle daue hele tiden. Fikk beskjed etter X antall turer på legevakten av ingenting var galt.

Til slutt, så tok jeg initiativet til å slutte med metoprolol og dette hjalp betraktelig på styrken på ekstraslagene. Idag sliter jeg også med ekstraslag, men det kommer etter spesifikke situasjoner som trening (resten av dagen og gjerne ut neste dag også før det gir seg), eventuelt hvis jeg har sovet lite og kroppen er sliten.

Jeg er usikker på om angsten har fremkalt disse ekstraslagene, og blitt verre med medisinene eller om det er kommet med medisinene, men en ting er iallefall sikkert. Jeg har ingen intensjon om å godta at de er der.

Ettersom jeg er overvektig, jobber jeg med vekta. Angst jobber jeg med, i den form at jeg rett og slett snakker til meg selv om at ekstraslagene ikke er farlig. Jobber med stressmestringsteknikker. Jobber med å slappe av og nyte tilværelsen mye mer.

Kjenner meg veldig igjen i flere av beskrivelsene her på angsten og ekstraslagene. Jeg føler jeg også samler mye luft i brystet som ikke kommer ut, og jeg må prøve å rape for å lindre det ellers gjør det for vondt. Nå har til og med familien fått beskjed om at hvis jeg raper og raper, så er dette angst, og ikke at jeg er utrolig uhøflig, I tillegg så trenger jeg å sette meg forover i enkelte situasjoner. Der jeg på en måte klemmer det med overkroppen mot underkroppen, sittende foroverlent.

Når har jeg egentlig vendt meg til at kroppen fremprovoserer symptomer som skal alarmere meg, så har roet meg betraktelig med tanke på alvorlig sykdom. Men det har vært en lang vei å gå, og det er fortsatt en veldig lang vei å gå fremover også.

Jeg unner ingen dette.

Til forsiden