Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Flere med ekstraslag her inne

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Flere med ekstraslag her inne

jan 8 2020 - 10:39
Hei! Jeg har vært plaget med ekstraslag i noen måneder nå, det kommer og går. Kan være så godt som borte i noen uker, før det plutselig dukker opp igjen som lyn fra klar himmel. Hadde også problemer med dette for over 8 år siden og fikk da målt med 24 timers EKG, som viste "normale" ekstraslag. Nå har det altså blitt veldig plagsomt igjen. har fått målt EKG som viste normale hjerteslag. Det er bare så ekkelt når det står på som verst. Senest i dag oppsto det en stresset situasjon for meg og da begynte hjerte og slå veldig hardt og ujevnt. Føltes som om jeg hadde hjertet i halsen. Pulsen var litt høy men ikke galopperende, men det var altså disse ekstraslagene. Nå har det stått på i et par timer og jeg har drukket masse vann i håp om at det skulle roe seg. Jeg har fått flere råd her inne om om å ikke tenke på det og tro på legene når de sier at det ikke feiler hjertet mitt noe. men lettere sagt enn gjort når det hamrer som verst.
Avatar

Jeg har det som deg....

jan 8 2020 - 10:56
Veldig slitsomt... Tok nylig ekg, som viste over 11200 ekstraslag ila 24 timer... Men ufarlige, sa de.... Jeg blir bare enda mer stresset, for er blitt enda mer (om mulig) oppmerksom på de....
Avatar

Trultelisa

jan 8 2020 - 12:29
Merker du det i spesielle situasjoner, eller kan det dukke opp når som helst? Jeg merker det som sagt, om jeg blir stresset, veldig bekymret, samt når jeg sitter rolig, spesielt litt foroverbøyd. Om jeg går meg en rask tur eller er mye i aktivitet, merker jeg ikke så mye. På den siste EKG målingen jeg hadde, var det i 30 sekunder som de målte og på den korte tiden var det ingen spesielle ekstraslag, ihvertfall så viste hjertet ingen unormaliteter. Kan de bare på en så kort måling se om det er noe galt med hjertet eller ikke?
Avatar

Hei igjen????

jan 8 2020 - 14:45
Du kan jo evnt høre med fastlegen din hva han tenker om 24 t ekg? Iallefall dersom det kan gi deg mer ro...
Hos meg er nok ekstraslagene der jevnt hele døgnet.... MEN godt mulig det er flere av dem når jeg tenker og grubler mye, og angsten er som verst... Det sies at det kan gi mer ekstraslag.
Jeg kjenner hvert eneste slag, om jeg har tid å kjenne etter... Dersom jeg er opptatt med noe så merker jeg de ikke like godt. Heldigvis!
Mulig de hadde vert ferre om jeg klarte å slappe av med at de er der, men det ER lettere sagt enn gjort...
Avatar

Heisan

jan 8 2020 - 19:36
Ja jeg skal høre med fastlegen neste gang jeg er der, angående sånn 24 timers EKG. Da blir jeg kanskje litt klokere på dette. Er vondt å gå rundt og kjenne på det hele tiden
Avatar

Det skjønner jeg veldig godt♥️

jan 8 2020 - 21:39
Og da er d beste å få avklare ♥️
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 19 2020 - 21:11
Disse ekstraslagene vil bare ikke gi seg. De går på en måte i intervaller, pause i noen timer, deretter har jeg det jevnlig, før det tar en liten pause igjen. Det er bare så slitsomt og jeg blir redd. Har legetime om ei uke, men syns det er veldig lenge å gå med denne uvissheten helt til da
Avatar

Disse idiotiske ekstraslagene

jan 20 2020 - 22:33
som gir oss angst. Jeg har også mye av dette. Har vært inn og ut av sykehus, med klar beskjed. Dette er ikke noe farlig, men rart og ubehagelig. Jeg har fått medisiner som dempet det lenge, men nå er det kommet igjen.. Festlig.. Så da står jeg her og kjenner grublingen skrus på igjen..

Det er ikke farlig... Det er ikke farlig..
Avatar

Pinnsvinet

jan 21 2020 - 11:56
Hvilke medisiner fikk du? Pulsen er ikke spesielt høy, ligger på mellom 72-78 slag PR minutt, men det er altså disse irriterende mellomslagene som plager vettet av meg.
Avatar

Veldig hemmende og energitappende!!!

jan 21 2020 - 15:05
Jeg føler på at de er der mye mer ved lav puls.... Hvordan er d med dere?
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 21 2020 - 16:35
Så fort jeg setter meg ned starter ekstraslagene. Føles som det trykkes oppover fra magesekken mot brystet. Pulsen er stabil og rolig, men altså er det ekstraslag som sniker seg innimellom ustanselig.
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 21 2020 - 21:02
De satte meg på blodtrykkssenkende, metoropol 50 mg for å dempe de kraftige slagene, det har hjulpet lenge... Men nå kjenner jeg det godt igjen.. :(
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 22 2020 - 23:05
Jeg har hatt tilgang til et blodtrykks apparat i noen dager nå, men blodtrykket virker ikke spesielt høyt. Men det rare er at så fort jeg setter meg ned i en stol, så starter ekstraslagene. Føles som om magen trykkes opp mot brystet og fremprovoserer slag. Føles samtidig som om jeg har klump følelse i halsen og rape behov. Kanskje det kan komme fra magen, refluks eller noe sånt? Men blir bare gjetninger, det er bare så urolig slitsomt å kjenne på det hele tiden
Avatar

Hjerte stopper

jan 24 2020 - 13:12
er vel det jeg er mest redd for. Rart å kjenne at hjertet er helt på tur, er ikke så normalt tenker man da ???? i dag er det annen hvert slag... Helt fryktelig..
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 30 2020 - 20:20
Dette hjertet er ikke lett å skjønne seg på. Nå har jeg gått med blodtrykks måler i et døgn og resultatet viste normalt blodtrykk og fin puls. Legen lyttet godt på hjertet etterpå og hun sa det hørtes veldig fint ut. Jeg gjorde noen bevegelser, hoppet opp og ned og gjorde noen enkle knebøy for å få opp pulsen. Ingen ekstraslag overhodet! Men da jeg kom tilbake på jobb, begynte det igjen og nå har jeg hatt ekstraslag i flere timer. Hvorfor er det sånn? Utrolig frustrerende og slitsomt. Legen ville sette meg på en lav dose med Zelo sok om noen måneder dersom det fortsatt var plagsomt for meg.
Avatar

Hei

des 23 2020 - 18:25
Hvordan går det med dere idag?
Avatar

Hei

des 24 2020 - 13:13
Har heldigvis mye mindre ekstraslag enn tidligere. Men kjenner fortsatt kraftige hjertebank iblant. Prøver å tenke at dette ikke er farlig og at jeg bare må godta at sånn er det.
Avatar

Takk for tilbakemelding

des 26 2020 - 00:09
Så bra du har blitt bedre, tar du noen medisiner mot dette? Jeg plages skremt av ekstraslag, hver eneste dag. Synes det er utfordrende å leve med dem. Blir redd når det hagler på.
Avatar

Der sa du det.

des 26 2020 - 08:00
" Føles som om magen trykkes opp mot brystet og fremprovoserer slag. Føles samtidig som om jeg har klump følelse i halsen og rape behov."
Der beskrev Bunky veldig nøyaktig den følsen. Det trykker opp og gir en konstant stikke smerte i brystbeinet og ut på siden som f****n aldri vil gi seg.
Avatar

Hei

des 26 2020 - 11:56
Jeg plages også med den stikkende smerten. Må ta smertestillende når det står på som værst
Avatar

Hei

des 29 2020 - 17:30
Jeg har fått betablokker som jeg kan ta om det skulle bli mye mer igjen. De ligger i skapet og jeg håper at jeg ikke må starte med dem i det hele tatt. Men redselen ligger på lur og det kan være slitsomt nok i seg selv
Avatar

Hei

jan 3 2021 - 17:04
Ja betablokkere kan være til god hjelp når det står på som værst
Avatar

F.... ekstraslag

mars 20 2021 - 19:12
Er så drit lei disse ekstraslagene at jeg blir sprø, føler med dere over, vet hvor forferdelig det er. Den plutselige panikken når en kjenner dette, for kjenne det det lover jeg en gjør. Det morsomme er alle de som sier bare glem det, drit i det, ikke tenk på det, ja det er de som ikke kjenner dette. Blir plagd veldig for tiden, jeg løp inn og ut til legevakten noen år tilbake og de finner ingen feil, jeg tok aldri 24 timers men var der når det stod på. Hadde det vært alvorlig hadde jeg nok ikke blitt sendt hjem. Nå for tiden har det økt veldig jeg kan gå i timer med ekstraslag og vipps er de borte. De skremmer enormt, ønsker ikke noen å slite med slik. At det er psykisk det tror jeg nok, men det feier ikke under teppet de fysiske symptomene en må slite med.
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

mars 20 2021 - 21:31
Hei. Det er bare helt fryktelig med disse ekstraslagene. Vet alt om det. Jeg slet med det i mange mange måneder før det roet seg litt ned. Nå har jeg «bare» noen i ny og ne, men er mest plaget med hjertebank. Kan plutselig kjenne hjertet slå veldig hardt, enten som et enkeltstående slag, eller som en kortere serie med harde dunk etter hverandre. Sier til meg selv at det ikke er farlig men sikkert bare en naturlig og uskyldig årsak. Jeg klarer stort sett å overbevise meg selv, men 100% trygg på det blir jeg nok aldri. Har man først fått angsten i seg, så slipper den ikke så lett taket dessverre
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

mars 22 2021 - 10:28
Hallo ja Bunky1974, ser du sliter. For noe drit en skal slite med. Av alle ting hvorfor skal det være ekstraslag. Har også hatt det lignende men for meg så er det gjerne at en får et ekstraslag noen vanlige hjerteslag for så hoppe over igjen og noen ganger oftere i serier som varer. En dag gikk jeg i 5 timer før det ga seg. Får totalt panikk, passer svært dårlig når jeg gjør noe spennende eller noe som er gøy, f.eks driver jeg med metallsøking og gjort lenge, plutselig for ca en uke siden satte disse forbaska ekstraslagene i gang for fult når jeg metallsøker og jeg blir livredd. Ringer å maser på kona men hun er blitt svært lei av å høre om ekstraslag kan du tro. Legen sier det ikke er noe galt, men i hodet mitt når ekstraslagene står på men det hjelper ingenting føler jeg. Skal en bare eksponere seg selv om en får ekstraslag? Tja det er utrolig ubehagelig og får sånn ekstrem frykt følelse bare jeg kjenner disse ekstraslagene.
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

mars 24 2021 - 00:05
Noen som kjenner en «sommerfugl-følelse» i halsen når man får ekstraslag??
Avatar

Ekstraslag

juli 13 2021 - 01:59
Hei,

Som flere her, så sliter jeg også med ekstraslag. For min del, så kom dette etter at jeg begynte med metoprolol som jeg fikk på grunn av høyere puls. Jeg var så uheldig at jeg fikk foreskrevet candesartan (høyt blodtrykk) , metoprolol (høy puls) og escitalopram (for angst).
Det jeg ikke visste, var at escitalopram og metoprolol påvirket hverandre og gav meg egentlig altfor høy dose av hver. Dette resulterte i myyye ekstraslag som var svært harde og intense. Det slo hardt i brystet, hele dagen, natten over lang tid. Trodde jeg skulle daue hele tiden. Fikk beskjed etter X antall turer på legevakten av ingenting var galt.

Til slutt, så tok jeg initiativet til å slutte med metoprolol og dette hjalp betraktelig på styrken på ekstraslagene. Idag sliter jeg også med ekstraslag, men det kommer etter spesifikke situasjoner som trening (resten av dagen og gjerne ut neste dag også før det gir seg), eventuelt hvis jeg har sovet lite og kroppen er sliten.

Jeg er usikker på om angsten har fremkalt disse ekstraslagene, og blitt verre med medisinene eller om det er kommet med medisinene, men en ting er iallefall sikkert. Jeg har ingen intensjon om å godta at de er der.

Ettersom jeg er overvektig, jobber jeg med vekta. Angst jobber jeg med, i den form at jeg rett og slett snakker til meg selv om at ekstraslagene ikke er farlig. Jobber med stressmestringsteknikker. Jobber med å slappe av og nyte tilværelsen mye mer.

Kjenner meg veldig igjen i flere av beskrivelsene her på angsten og ekstraslagene. Jeg føler jeg også samler mye luft i brystet som ikke kommer ut, og jeg må prøve å rape for å lindre det ellers gjør det for vondt. Nå har til og med familien fått beskjed om at hvis jeg raper og raper, så er dette angst, og ikke at jeg er utrolig uhøflig, I tillegg så trenger jeg å sette meg forover i enkelte situasjoner. Der jeg på en måte klemmer det med overkroppen mot underkroppen, sittende foroverlent.

Når har jeg egentlig vendt meg til at kroppen fremprovoserer symptomer som skal alarmere meg, så har roet meg betraktelig med tanke på alvorlig sykdom. Men det har vært en lang vei å gå, og det er fortsatt en veldig lang vei å gå fremover også.

Jeg unner ingen dette.

Til forsiden