Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Flere med ekstraslag her inne

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Flere med ekstraslag her inne

jan 8 2020 - 10:39
Hei! Jeg har vært plaget med ekstraslag i noen måneder nå, det kommer og går. Kan være så godt som borte i noen uker, før det plutselig dukker opp igjen som lyn fra klar himmel. Hadde også problemer med dette for over 8 år siden og fikk da målt med 24 timers EKG, som viste "normale" ekstraslag. Nå har det altså blitt veldig plagsomt igjen. har fått målt EKG som viste normale hjerteslag. Det er bare så ekkelt når det står på som verst. Senest i dag oppsto det en stresset situasjon for meg og da begynte hjerte og slå veldig hardt og ujevnt. Føltes som om jeg hadde hjertet i halsen. Pulsen var litt høy men ikke galopperende, men det var altså disse ekstraslagene. Nå har det stått på i et par timer og jeg har drukket masse vann i håp om at det skulle roe seg. Jeg har fått flere råd her inne om om å ikke tenke på det og tro på legene når de sier at det ikke feiler hjertet mitt noe. men lettere sagt enn gjort når det hamrer som verst.
Avatar

Jeg har det som deg....

jan 8 2020 - 10:56
Veldig slitsomt... Tok nylig ekg, som viste over 11200 ekstraslag ila 24 timer... Men ufarlige, sa de.... Jeg blir bare enda mer stresset, for er blitt enda mer (om mulig) oppmerksom på de....
Avatar

Trultelisa

jan 8 2020 - 12:29
Merker du det i spesielle situasjoner, eller kan det dukke opp når som helst? Jeg merker det som sagt, om jeg blir stresset, veldig bekymret, samt når jeg sitter rolig, spesielt litt foroverbøyd. Om jeg går meg en rask tur eller er mye i aktivitet, merker jeg ikke så mye. På den siste EKG målingen jeg hadde, var det i 30 sekunder som de målte og på den korte tiden var det ingen spesielle ekstraslag, ihvertfall så viste hjertet ingen unormaliteter. Kan de bare på en så kort måling se om det er noe galt med hjertet eller ikke?
Avatar

Hei igjen????

jan 8 2020 - 14:45
Du kan jo evnt høre med fastlegen din hva han tenker om 24 t ekg? Iallefall dersom det kan gi deg mer ro...
Hos meg er nok ekstraslagene der jevnt hele døgnet.... MEN godt mulig det er flere av dem når jeg tenker og grubler mye, og angsten er som verst... Det sies at det kan gi mer ekstraslag.
Jeg kjenner hvert eneste slag, om jeg har tid å kjenne etter... Dersom jeg er opptatt med noe så merker jeg de ikke like godt. Heldigvis!
Mulig de hadde vert ferre om jeg klarte å slappe av med at de er der, men det ER lettere sagt enn gjort...
Avatar

Heisan

jan 8 2020 - 19:36
Ja jeg skal høre med fastlegen neste gang jeg er der, angående sånn 24 timers EKG. Da blir jeg kanskje litt klokere på dette. Er vondt å gå rundt og kjenne på det hele tiden
Avatar

Det skjønner jeg veldig godt♥️

jan 8 2020 - 21:39
Og da er d beste å få avklare ♥️
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 19 2020 - 21:11
Disse ekstraslagene vil bare ikke gi seg. De går på en måte i intervaller, pause i noen timer, deretter har jeg det jevnlig, før det tar en liten pause igjen. Det er bare så slitsomt og jeg blir redd. Har legetime om ei uke, men syns det er veldig lenge å gå med denne uvissheten helt til da
Avatar

Disse idiotiske ekstraslagene

jan 20 2020 - 22:33
som gir oss angst. Jeg har også mye av dette. Har vært inn og ut av sykehus, med klar beskjed. Dette er ikke noe farlig, men rart og ubehagelig. Jeg har fått medisiner som dempet det lenge, men nå er det kommet igjen.. Festlig.. Så da står jeg her og kjenner grublingen skrus på igjen..

Det er ikke farlig... Det er ikke farlig..
Avatar

Pinnsvinet

jan 21 2020 - 11:56
Hvilke medisiner fikk du? Pulsen er ikke spesielt høy, ligger på mellom 72-78 slag PR minutt, men det er altså disse irriterende mellomslagene som plager vettet av meg.
Avatar

Veldig hemmende og energitappende!!!

jan 21 2020 - 15:05
Jeg føler på at de er der mye mer ved lav puls.... Hvordan er d med dere?
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 21 2020 - 16:35
Så fort jeg setter meg ned starter ekstraslagene. Føles som det trykkes oppover fra magesekken mot brystet. Pulsen er stabil og rolig, men altså er det ekstraslag som sniker seg innimellom ustanselig.
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 21 2020 - 21:02
De satte meg på blodtrykkssenkende, metoropol 50 mg for å dempe de kraftige slagene, det har hjulpet lenge... Men nå kjenner jeg det godt igjen.. :(
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 22 2020 - 23:05
Jeg har hatt tilgang til et blodtrykks apparat i noen dager nå, men blodtrykket virker ikke spesielt høyt. Men det rare er at så fort jeg setter meg ned i en stol, så starter ekstraslagene. Føles som om magen trykkes opp mot brystet og fremprovoserer slag. Føles samtidig som om jeg har klump følelse i halsen og rape behov. Kanskje det kan komme fra magen, refluks eller noe sånt? Men blir bare gjetninger, det er bare så urolig slitsomt å kjenne på det hele tiden
Avatar

Hjerte stopper

jan 24 2020 - 13:12
er vel det jeg er mest redd for. Rart å kjenne at hjertet er helt på tur, er ikke så normalt tenker man da ???? i dag er det annen hvert slag... Helt fryktelig..
Avatar

Re: Flere med ekstraslag her inne

jan 30 2020 - 20:20
Dette hjertet er ikke lett å skjønne seg på. Nå har jeg gått med blodtrykks måler i et døgn og resultatet viste normalt blodtrykk og fin puls. Legen lyttet godt på hjertet etterpå og hun sa det hørtes veldig fint ut. Jeg gjorde noen bevegelser, hoppet opp og ned og gjorde noen enkle knebøy for å få opp pulsen. Ingen ekstraslag overhodet! Men da jeg kom tilbake på jobb, begynte det igjen og nå har jeg hatt ekstraslag i flere timer. Hvorfor er det sånn? Utrolig frustrerende og slitsomt. Legen ville sette meg på en lav dose med Zelo sok om noen måneder dersom det fortsatt var plagsomt for meg.
Til forsiden