Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Finnes det noe muskelavslappende medisin?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Finnes det noe muskelavslappende medisin?

jan 31 2017 - 23:16
Hovedproblemet mitt med angsten er spenninger, da særlig i nakke/hals/hode. Har fått kastet etter meg Cipralex fra legen, da han mente det ville hjelpe. Dette har jeg ikke noe lyst til å starte på (pga. bivirkningene). Lurer derfor på om noen vet om noe annet "snillere" jeg kan ta? Går allerede til psykomotorisk fysio, men sliter fortsatt med fryktelig stiv kjeve og hals, og dette går igjen veldig negativt utover hverdagen min..
Prøver å puste med magen og senke skuldrene, men igjen så blir jeg fryktelig stiv, da særlig hvis jeg er på skolen eller andre steder utenfor hjemmet..
Begynner også veldig lett å skjelve hvis det er litt kaldt.
Avatar

angående bivirninger

feb 1 2017 - 22:18
Tror nesten du burde lese litt om begge medisinene før du uttaler at stesolid og vival er mye verre. Felleskatalogen, legesider eller en prat med legen hjelper litt der for mer informasjon.

edit; stesolid kontra vival/valium har mer virkestoffer for muskelavslappendes selv om de alle er i samme ketegori.
Avatar

Re: Finnes det noe muskelavslappende medisin?

feb 1 2017 - 23:46
Mine primære problemer, eller ihvertfall det som opprinnelig fikk meg til å slite med jobben, var nakke- og skulderproblemer, samt spenningshodepine. Jeg har gått til alt av behandling, deriblant psykomotoriker, men fikk beskjed om at det ikke var noe hjelp i, før jeg fikk senket spenningsnivået. Har spurt flere leger og behandlere om det var mulig å få noe muskelavslappende eller lignende, men har alltid bare fått sterke smertestillende.

Jeg står nå på venteliste hos psykolog, for å få behandling for depresjon og angst, men har fått Zoloft av legen. Jeg er voldsomt skeptisk til antidepressiva, og har ikke begynt å ta det enda. Jeg ville helst ha fått snakke med en fagperson, innen psykiatrien, om det, før jeg begynner, så jeg tror jeg skal søke råd hos det kommunale tilbudet. Selv om jeg er skeptisk, er jeg så desperat etter å omsider klare å få senket spenningsnivået, klare å puste skikkelig igjen, bli kvitt smerter i kroppen, få sove skikkelig om natten og orke å trene skikkelig igjen.

Håper du opplever bedring, StudentOslo22 :)
Avatar

..

feb 2 2017 - 00:00
Det frister jo å prøve Cipralex, men har hørt at man eksempelvis kan oppleve impotens osv... Har som sagt vært hos alt av fysio, kiropraktor, naprapat osv.. Men det gir som regel bare midlertidig effekt, så problemet må nok løses på en annen måte..
Jeg vet at trening sannsynligvis vil hjelpe. Problemet er bare at dette er veldig ubehagelig når jeg føler meg å trang og stiv i halsen.
Avatar

hei

feb 2 2017 - 02:30
Ambefaler å lese på MOTKUR om andres erfaringer med anidepressiva først , bare Google det, tror ikke d er lov å dele lenker her , Google motkur velg meny og andres erfaringer
Avatar

:)

feb 10 2017 - 13:50
Har lest en del nå om diverse antidepressiva. En av de bivirkningene som virker ganske vanlig og som jeg er redd for er nedsatt sexlyst og impotens. Jeg lurer derfor på om noen vet om noe som kan hjelpe mot angst, som ikke gir disse bivirkningene?
Har sett på Remeron og Tolvon, som ser ut til å ikke gi disse bivirkningene. Samme med Aurorix.
Avatar

Re: Finnes det noe muskelavslappende medisin?

feb 25 2017 - 22:43
Jeg gikk opp 25kg på Remeron, så det anbefaler jeg IKKE...
Avatar

Re: Finnes det noe muskelavslappende medisin?

nov 21 2022 - 15:49
Andre runde med cipralex. Kombinasjonen med kognitiv terapi var bra for meg. Svetter som fy på natta ellers bra. Hadde ikke store problemer med å slutte sist. Litt mer ustabilt nå. Mangler jo den ene. Men fast bestemt på å fortsette å kjempe. Ikke gi opp
Til forsiden