Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Finne sin plass i livet med sosial angst! Erfaring/råd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Finne sin plass i livet med sosial angst! Erfaring/råd?

okt 28 2021 - 17:09
Hei. Jeg har engstelig unnvikende pf, I tillegg til sosial angst og det har ødelagt livet mitt. Har rotet til såpass mye, at nå er jeg 32 år, bor fortsatt hjemme(!) og holder på med en bachelorgrad i økonomi og administrasjon som jeg mest sannsynlig ikke får bruk for. Jeg har alltid hatt ønske om høyere utdanning, og startet av den grunn sykepleie for noen år siden. Etter to dager fikk jeg totalt panikk, pakket sakene mine og stakk fra alt sammen. Noe jeg har vane for å gjøre. Etter dette undersøkte jeg hvilke studier som ikke krevde mye sosialt samvær som student og i jobb, og fant ut at noe innen økonomi vil passe. Men herregud hvor feil jeg tok.

Jeg har stort sett tatt hele studiet hjemme. Har aldri vært med på gruppearbeid, presentasjoner, diskusjoner etc. Og nå er det ikke lenge til det er på tide å søke jobb. Jeg har en helt umenneskelig angst for dette, sitter så innmari dypt, at bare jeg lar meg selv tenke på det, så holder jeg på å svime av. Det føles ikke mulig i det hele tatt. I og med at jeg har en unnvikende pf, så kommer jeg mest sannsynlig ikke til å klare å søke jobb. I tillegg er dette studiet så vagt, så generelt, og omtrent halve Norges befolkning har en bachelorgrad I økonomi og adm. Nettopp fordi det ikke er et så krevende studie, det er egentlig en forlengelse av VGS. Dette gjør at jeg sitter her og tenker hva i huleste har jeg å tilby en arbeidsplass? Ikke har jeg talent eller interesse for økonomi, og på toppen av det en sosial hemming, som gjør at jeg ikke fungerer så bra foran andre. Jeg har skjønt lenge at dette studiet var helt feil for en person som meg. Jeg angrer på at jeg ikke tok et fagbrev i begynnelsen av 20 årene, mens jeg enda hadde litt energi og selvtillit.

Så nå sitter jeg her da, 32 år gammel, haug med studielån, i en bachelorgrad som er helt feil og mest sannsynlig ikke kommer til å være noe verdt. Jeg prøver å holde motet oppe, og tenker at hvis jeg tar bort angsten, hva er egentlig interessene mine? Hva kunne jeg ha klart og likt å jobbe som? Men jeg føler jeg ikke klarer noe som helst. Unnvikende pf er virkelig ødeleggende for egen identitet. De som har det skjønner nok hva jeg mener. Jeg vet ikke hva jeg vil med dette innlegget, og kommer nok ikke til å få noe svar. Men føler meg i en håpløs situasjon uten noe god ending. Noen tips? Jeg har skjønt såpass at jeg må bare fullføre, jeg er på siste året av bachelorgraden, så det hadde vært tåpelig av meg å avslutte nå. Men aner ikke hva jeg skal gjøre etter det. Jeg gråter hele tiden, og har så mye angst om nettene pga. dette. At jeg tenker eneste løsning er å bare forsvinne.

Avatar

Hei

nov 2 2021 - 20:55
Jeg forstår deg!
Har selv unnvikende pf, og sosial angst.
Jeg blir 30 år denne mnd, og går på arbeidsavklaringspenger.
Er også diagnostisert med panikkangst og depresjon.
Jeg utdannet meg som makeup artist for 3-4 år siden, og har ikke klart å bruke utdanningen til noe. Det var et stort steg i seg selv og bare starte på den utdanningen ettersom jeg hadde isolert meg lenge.
Jeg har en sønn, og har tidligere hatt problemer med å ta han med til steder hvor det er mange folk.
Jeg vet ikke helt hvordan, men det begynte å bli bedre. Har fortsatt sosial angst men jeg klarer å stå i det, men prisen er at jeg blir utslitt. Jeg aner ikke hvordan jeg skal klare å stå i en jobb, jeg takler stress svært dårlig og blir bokstavelig talt syk av det.
Jeg sitter ikke på nøkkelen til å komme ut av dette, men du skal vite at du ikke er alene <3
Om du er interessert kan vi gjerne komme i nærmere kontakt og bli kjent. På den måten vil det også være en fin trening for oss begge å jobbe med det sosiale. Bare et forslag :D


Avatar

Re: Finne sin plass i livet med sosial angst! Erfaring/råd?

nov 4 2021 - 19:04
Hei, kjenner meg igjen i en del av det du skriver her. Er i en liknende situasjon selv. I ferd med å fullføre en mastergrad, men har veldig sterkt angst knyttet til det å finne jobb, og spesielt jobbintervjuer.

Har du prøvd å søke på noen jobber? Det finnes vel en god del ledige stillinger på linkedin og finn. Eller så er det jo alltid mulig å ta en mastergrad.

Husk at de aller fleste faktisk ikke har noe særlig peiling på hva de holder på med. Det er "fake it until you make it" på masternivå også. Jeg trodde at man måtte ha spesielle evner eller talent for å gjøre det bra i akademia men det er ikke sant.
Til forsiden