Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får ikke sove

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får ikke sove

jan 6 2019 - 01:10
Hei.

Jeg sliter med at jeg våkner rett etter at jeg har sovnet av enten tørr hals eller plagsom tinnitus eller begge deler. Jeg får da panikkangst og må stå opp og rusle frem og tilbake på stuegulvet, og tenker i fortvilelse på hvordan jeg skal klare å leve med dette, uten ordentlig søvn. Har ikke prøvd noen medikamenter da jeg er skeptisk til det, ser for meg å våkne uansett og da får en voldsom sløvhet å takle i tillegg. Noen forslag til hva jeg kan gjøre?
Avatar

Re: Får ikke sove

jan 6 2019 - 03:34
Har du prøvd å se for deg at du puttter de vonde tankene op i en svart firkantet boks med lokk hver gang de kommer? Så kan du velge om det er et tidspunkt f eks på formiddagen dagen etter du vil åpne boksen og behandle tanken.

Si gjerne helt uanfektet hei til bekymringtanken når den kommer, putt den oppi boksen. Gjenta neste gang den kommer, osv.

Prøv det f eks en uke, ev lenger, helst 30 dager for å endreen vane.
Avatar

Takk for svar

jan 8 2019 - 00:10
Hei og takk for svar.

Jeg har ikke prøvd akkurat det, men noe lignende, kanskje kan tanken på en svart boks som er uendelig dyp, kan hjelpe å dytte tanker ned i... skjønner det tar tid, men det er vel noe jeg har, prøve og atter prøve..
Avatar

Re: Får ikke sove

jan 10 2019 - 14:45
Jeg har slitet med søvnproblemer i en evighet og å bli utslitt hjelper ikke og ingen råd jeg har prøvd har fungert.

Jeg har måttet ty til sovemedisiner men jeg Liker ikke den nedsløvende effekten som mange av de jeg har prøvd. og nå har jeg prøvd en del. men for meg har en kombinasjon av buspiron og phenergan fungert bra.
det er ikke medisiner som gjør deg særlig sløv, men trøtt av de og får ihvertfall 6-7 timer søvn hver dag. Uten da og være sløv når jeg våkner opp.

Buspiron er en angstdempende og phenergan er vel allergi medisin hvis jeg ikke tar feil.

Ikke er de avhenginghetskapende heller :)

Uansett lykke til søvnproblemer er no slit.
Til forsiden