Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får ikke puste

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får ikke puste

april 6 2020 - 07:54
Gutt 18. Har en følelse av å ikke få puste skikkelig. Denne følelsen går ikke bort, hatt den i 48 timer nå og bruker all min energi på å ikke få panikk. Den er verst når jeg ligger så har nesten ikke sovet på to døgn. Føles som lungene mine brenner, vondt i ryggen, vondt i brystet. Er ikke urolig her jeg ligger nå, men får fortsatt ikke puste!

Er dette virkelig angst? Jeg klarer snart ikke mer.
Avatar

Ja

april 6 2020 - 11:54
Dette kan virkelig være angst. Er det noen du kan snu deg til å fortelle om hva du opplever? Angst kan gjøre veldig veldig vondt. Men når det er over så kan det være du ser ting litt klarere og ser at det var angst du opplevde og at det egentlig ikke er farlig.
Håper du får til å roe ned kroppen din. Evt så syns jeg du kan ringe til legen din. Han/hun kan nok hjelpe deg!
Avatar

Re: Får ikke puste

april 6 2020 - 18:38
Takk for svar! Har fortsatt pustegreiene, ikke tungt å puste eller noe. Men en følelse av at luften ikke betyr noe, er utrolig ubehagelig. Er på 3 døgnet med dette nå. Helt utrolig vanskelig å ikke få panikk merker jeg. Blir urolig og klarer ikke tenke at dette bare er angst.

I mitt hode er dette væske i lungene eller corona eller svulst i lungene osv.. helt utrolig ekkelt
Avatar

Re: Får ikke puste

april 9 2020 - 14:32
Om du fyller lungene med luft og holder i 10 sekunder, går det bra eller hoster du bare?
Om du klarer å holde deg i 10 sekunder uten å hoste er det "bare" ansgt, har det selv.
Om du føler du må hoste er det lurt å få en legesjekk.
Ikke for å skremme deg nei, bare en enkel test å gjøre hjemme.

Men høres ut som angst da, jeg har det samme.
Føles ut som jeg må passe på hele tiden å puste, altså det går ikke av segselv.
Svimmelhet osv følger også med.. Slitsomt. Verst på nettene! Da blir man jo bare liggende å kjenne på det og hodet lager mer problemer!
Avatar

Hei

mai 1 2020 - 01:42
Jeg skjønner veldig godt hvordan du har det angående pusten! Jeg fikk panikkangst en gang etter jeg tok en Paracet og trodde jeg var allergisk mot den (visste ikke da at det var panikkangst men trodde jeg ble kvalt), og følte at halsen strupet seg, fikk vondt i brystet osv osv. Og alt dette var bare angst og ikke noe allergi. Etter dette begynte jeg konstant å tenke på pusten sånn som deg.. følte ikke at jeg hadde noe glede i livet siden alt bare dreide seg om hvordan jeg pustet.. å når jeg begynte å puste feil fikk jeg også ofte prikkinger i ansiktet, hender, ben, vondt i brystet, kramper i muskler, følte jeg måtte gispe etter luft siden d var et trykk i brystet, hjertebank, kaldsvetting osv osv..
Etterhvert klarte jeg heldigvis å takle dette etter mye arbeid med meg selv. En ting som har funket på meg iallefall ved hjertebank, høy puls å prikkinger i huden er iallefall å holde pusten i 15 sek, og puste rolig ut. Da forsvinner prikkingen å symptomene faller gradvis bort og jeg puster roligere. Har hatt det som deg i flere år, men fikk det så og si bort, men så kom det litt tilbake når coronaen kom. Er også redd for å bli tungpustet osv, men husk at det er et fåtall av de som får pustevansker. Å jeg tenker, når jeg har hatt det sånn som du har det nå i årevis, så er det iallefall mest sannsynlig at det ikke feiler meg eller deg noe annet enn angst :) Håper du snart bli bedre å bare ta kontakt om jeg kan hjelpe deg med noen tips!
Til forsiden