Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får ikke hjelp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får ikke hjelp

april 22 2019 - 21:50
Jeg er visst bare "ulykkelig" i følge DPS-en her jeg bor. Det kjennes ikke sånn. De tok meg ikke en gang inn, enda jeg forsøkte å forklare så godt jeg kunne. Det kjennes som de interne alarmklokkene mine ringer 24 timer i døgnet. Jeg er utslitt og har vært det i årevis. Det er som om kroppen går og går hele tiden. Jeg skjønner ikke egentlig hvordan jeg fremdeles er i live.
Avatar

Hei

april 22 2019 - 22:02
Kjenner meg igjen der. Skulle tru det var teater timer som skulle til får å få hjelp i dette landet. Når jeg var på DPS så var innmari plass mangel, etter helgen var det møte og da var det om å gjøre å få ut folk så fort som bare det.

Kan ikke si du går glipp av det store uanset. De som jobber der sitter bare på pauserommet og drikker kaffe og har ingen interesse med å snakke med sine pasienter. Det er vel eneste trivlig og kunne snakke med de andre pasientene.

Men hva gjør du nå da? Noe plan liksom? Ikke vet jeg hva som plager deg, men kansje bestilt en time hos fastlegen. De fleste er nå totalt ubruklig men da har en prøvd ihvertfal.
Avatar

Re: Får ikke hjelp

april 22 2019 - 23:28
Etter min erfaring er det dessverre stor etterspørsel og begrensa tilbud hos DPS, litt avhengig av hvor man holder til, så klart. Jeg har selv kjent på frustrasjon over gjentatt avvisning, da jeg ville tro selvmordstanker kvalifiserer til en ny vurderingssamtale, i det minste, men vi må ikke gi opp!

Har du prøvd å søke deg til en offentlig psykolog? Og har du prøvd noe medisin som hjelper? Piller er ikke nødvendigvis en ideell løsning, men jeg har selv opplevd at det hjelper å bruke noe som demper de verste symptomene, mens jeg jobber med å få bedre balanse i kropp, sjel og sinn.
Avatar

Hei erkjennelse

april 23 2019 - 00:57
jeg syns det høres rart ut å si at du kun er ulykkelig og at de ikke vil ha deg.Hva med kommunen for eks psykiatrisk sykepleier.Kunne det vært noe for deg?Hva mener fastlegen din?ipsykologer har mer erfaring og det kan ikke sammenlignes med psykiatriske sykepleiere men når du først ikke får hjelp på Dps så er det kanskje mer aktuelt for deg.Sa de noe mer enn at du kun er ulykkelig
Avatar

Argg offentlig helsevesen

april 24 2019 - 14:11
Altfor mange som får avslag på DPS dessverre,foreslår å få en psyk.sykepleier i kommunen,og be fastlegen henvise deg til psykolog med driftsavtale.Da betaler du egenandel opptil frikortgrensen.Du kan også prøve å klage på avslaget.Jeg får også avslag på Dps,og skal be om henv.til psykolog,regner med laaang ventetid,men har hvertfall en psyk.sykepleier
Avatar

Re: Får ikke hjelp

april 24 2019 - 18:42
Etter min erfaring så jobber psykologer og psykologisk sykepleiere forskjellig. Gitt at de har rett. At du bare er ulykkelig, dog bare her må forstås riktig.

For to år siden kom hånden min i klem. Knuste et ben i fem deler, ramponerte håndleddet og trykte pekefingeren en god cm inn i handa. Det var akurat like vondt som det høres ut som. Selv om smerte er en psykisk følelse så er det ingenting galt med at den var der. En lege så røntgen og så lett hvor smertene kom fra. Hadde jeg hatt de smertene uten noen fysisk skade hadde det vert en sak for en psykolog.

Ergo, de psykiske smertene dine er ikke noe galt, de er det bare fordi du er ulykkelig. Ergo vil ikke en psykolog kunne behandle deg. En psykolog ville kunne gått inn om de smertene ikke skulle vert der, på samme måte som en psykolog kunne ha behandlet meg om mine smerter var psykosomatiske.

Så hvis det er sant at du bare er ulykkelig, at det er sant at smertene dine er der av en grunn så vil jeg varmt anbefale en psykologisk sykepleier. En psykolog hverken vil eller kan ta bort smerten din om du er ulykkelig. En psykologisk sykepleier kan være med å finne ut hvorfor du er ulykkelig og hva du må gjøre for å bli lykkelig. Det er psykologiske sykepleiere mye flinkere til.

Er det noe lavterskel tilbud i nærheten?
Avatar

Re: Får ikke hjelp

april 24 2019 - 20:45
Jeg tror at du bør ha samtaler med fastlege og bli søkt til psykiatrisk sykepleier også se an dette med psykolog.psykologer behandler psykiske lidelser mens sykepleiere de gir mer støtte og hjelp.Den beste hjelpen gir jo psykologer.
Til forsiden